Låna pengar snabbt

Hitta Sveriges bästa långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar snabbt och enkelt med BankID. Ett flertal långivare erbjuder direkt utbetalning till bankkontot, även på helgen. Låna 1 000 – 80 000 kr med en återbetalningstid från 30 dagar.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkning
  • Låneförmedlare
  • Direkt utbetalning
Show more results

Räntor uppdaterade 2022-03-06.

Några av lånen är högkostnadskrediter

Lån som har en effektiv ränta över 30 % är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.  

1. Välj lånebelopp och löptid

Välj ett lånebelopp mellan 1 000 – 30 000 kr med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar. Tänk på att snabba lån passar bäst för mindre lånebelopp med en kort löptid på grund av den relativt höga lånekostnaden. Om du är intresserad av att låna pengar under 12 månader eller längre rekommenderas ett privatlån där räntan sätts individuellt från cirka 3,0 %. 

2. Låna pengar med snabb utbetalning

Långivare som erbjuder små och snabba lån erbjuder oftast direkt utbetalning till Sveriges storbanker Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea. Detta innebär att pengarna kan överföras inom cirka 15 minuter till ditt bankkonto. Kryssa i Direkt utbetalning för att endast jämföra långivare som erbjuder en extra snabb utbetalning. 

Tänk på att långivarna endast behandlar låneansökningar och betalar ut lån under kundtjänstens öppettider.

3. Låna pengar snabbt på helgen

Filtrera långivarna efter Helglån om du endast är intresserad av att jämföra långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar snabbt alla dagar i veckan. Kom ihåg att kontrollera att långivaren erbjuder direkt utbetalning till just din bank. 

4. Hitta ett snabbt lån med låg ränta

Direkt efter att du har valt önskat lånebelopp och återbetalningstid beräknas din Månadskostnad fram automatiskt. Du har även möjligheten att jämföra lånets totala kostnad (Att återbetala) som förutom amortering, avi-avgifter och ränta även inkluderar eventuella uppläggningsavgifter. Eftersom räntan inte sätts individuellt för snabblån är det enkelt att jämföra lånets totala kostnad mellan olika långivare.  Klicka på Mer information under respektive långivare för mer information om bland annat kundtjänstens öppettider, grundkrav, direkt utbetalning och vilket kreditupplysningsbolag som används.

Låna pengar snabbt till låg ränta

Sedan den nya lagen om räntetak på konsumentkrediter infördes den 1 september 2018 är det enkelt att låna pengar snabbt till en låg ränta. Räntetaket innebär bland annat att den nominella årsräntan inte för överstiga 40,0 %.

Däremot är det viktigt att kontrolla avgifterna. Vissa långivare tar ut en månatlig aviseringsavgift på cirka 30 kr samt en uppläggningsavgift på cirka 400 kr. Avgifterna kan stå för en betydande andel av din totala lånekostnad om du väljer en kort återbetalningstid på exempelvis 30 dagar. Klicka på Mer information under respektive långivare i vår jämförelsetjänst för att jämföra avgifterna mellan de olika långivarna. 

Låna pengar snabbt utan UC

Långivare som erbjuder större privatlån använder sig generellt sätt alltid av Upplysningscentralen (UC) för kreditupplysningar. Däremot är det vanligt bland snabblånegivare att använda sig av något annat kreditupplysningsföretag, exempelvis Bisnode Kredit eller Creditsafe. Genom att låna pengar utan UC kommer ingen information att registreras i UCs register och inget annat företag kommer kunna se att du ansökt om lån. Du undviker därmed en UC kreditupplysning som har en negativ påverkan på din kreditvärdighet och som ligger kvar under en period av 12 månader.

Låna pengar snabbt och enkelt med BankID

Tack vare BankID är det möjligt att låna pengar snabbt och enkelt, oavsett om du surfar med en mobiltelefon, surfplatta eller dator. Samtliga långivare på denna sida erbjuder möjligheten att legitimera dig med BankID och att signera låneavtalet med BankID. Du kan därmed slutföra hela ansökningsprocessen online och behöver inte besöka något bankkontor.

Vanliga frågor

Hur snabbt betalas pengarna ut?
Med ett bankkonto hos någon av Sveriges storbanker (Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken) är det möjligt att få pengarna utbetalda direkt till kontot. Det finns även en långivare som erbjuder direkt utbetalning till Danske Bank. Kom ihåg att kontrollera långivarens öppettider om du ansöker på kvällstid eller på helgen.
Vilka villkor måste jag uppfylla?
Var nog med att kontrollera att du uppfyller långivarens grundkrav innan du skickar in din låneansökan. Grundkraven skiljer sig mellan olika långivare, däremot gäller oftast följande krav för snabba lån:
  • Minst 18 år.
  • En deklarerad inkomst.
  • Ett giltigt BankID.
  • Folkbokförd i Sverige.
  • Ingen skuld hos Kronofogden
Däremot kan betalningsanmärkningar accepteras av vissa långivare.
Kan jag låna pengar snabbt trots betalningsanmärkningar?
Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få låna pengar snabbt, däremot ställs oftast kravet att ingen anmärkning får vara yngre än 6 månader. Filtrera lånen efter Med betalningsanmärkning i vår jämförelsetjänst för att endast jämföra långivare som kan acceptera anmärkningar och svag kreditvärdighet. 
Kan jag låna pengar snabbt utan ränta?

Innan den nya lagen om räntetak på 40,0 % infördes den 1 september 2018 var det vanligt att långivare inom snabblån erbjöd nya kunder första lånet räntefritt. Trots att det är ovanligt nu för tiden finns det långivare som fortfarande erbjuder möjligheten att låna pengar utan ränta.

Kan jag låna pengar snabbt utan BankID?
Utan BankID har du tyvärr inte möjligheten att låna pengar snabbt. Däremot erbjuder de flesta långivare möjligheten att signera låneavtalet skriftligen via post, vilket innebär att du får vänta några dagar med utbetalningen. Om du saknar ett giltigt BankID rekommenderar vi att du kontaktar långivaren för mer information.
Finns det direkt utbetalning med Swish?
I dagsläget finns det ingen långivare som erbjuder utbetalning via Swish, däremot finns det långivare som erbjuder möjligheten att amortera lån med Swish. Med tanke på att långivare kan betala ut pengar direkt via banköverföring eller Trusly finns det inte heller något behov av Swish-utbetalningar.