Sambla, Zmarta, Advisa eller Lendo?

Det finns en mängd låneförmedlare i Sverige som förmedlar privatlån upp till 600 000 kr. Men vilken förmedlare samarbetar med flest banker och har bäst kundbetyg – Advisa, Zmarta, Sambla eller Lendo?

33 – 40 långivare prövar din ansökan

Den främsta fördelen med att använda sig av en låneförmedlare är att långivarna konkurrensutsätts om att få just dig som ny kund, vilket innebär att de måste ge sitt allra bästa erbjudande. Låneförmedlaren sammanställer långivarnas erbjudanden och du kan därefter välja det privatlån som har lägst ränta och bäst villkor.

Advisa, Zmarta, Sambla och Lendo samarbetar alla med över 30 banker och långivare. Exempel på långivare som samarbetar med alla dessa förmedlare är:

SEB, Bank Norwegian, ICA Banken, Ikano Bank, Resurs Bank och Marginalen Bank. 

Om du är intresserad av att jämföra privatlån från DNB  eller Swedbank rekommenderas Lendo. Lendo är den enda förmedlaren som samarbetar med DNB i dagsläget.

Kostnadsfri låneförmedling 

Sambla, Lendo, Zmarta och Advisa förmedlar alla lån helt kostnadsfritt till privatpersoner. Anledningen till att låneförmedlare kan förmedla lån utan kostnad är för att dem får provision från bankerna.

Din ansökan är inte heller bindande. Du kan alltid välja att avstå från samtliga erbjudanden om inget uppfyller dina krav. 

Lånebelopp och återbetalningstider

Advisa, Zmarta, Lendo och Sambla förmedlar privatlån upp till 600 000 kr. Däremot skiljer sig lägsta lånebeloppet mellan förmedlarna. Alla förmedlare förutom Lendo erbjuder lån från 5 000 kr. Hos Lendo är lägsta lånebeloppet 10 000 kr.

Hos Advisa, Zmarta och Samla har du möjligheten att välja en återbetalningstid mellan 1 – 20 år. Den längsta återbetalningstiden hos Lendo är 15 år.

Kundbetyg på Trustpilot

Trustpilot är en marknadsledande plattform för kundomdömen av produkter och tjänster. Du kan därmed känna dig trygg över att recensionerna återspeglar kundernas omdömen.

Om vi enbart utgår från kundbetyg på Trustpilot rankar Advisa och Sambla högst med ett kundbetyg på 4,8 av 5. 

Privatlån utan säkerhet

Alla låneförmedlare på denna sida förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån. Du behöver därmed inte pantsätta någon egendom för lånet och du får använda pengarna till precis det du vill. Privatlån används framför allt till konsumtion, exempelvis för att finansiera en renovering eller en ny bil. 

Privatlån är även den vanligaste låneformen för att samla dyra lån och krediter. Genom att betala tillbaka alla dyra snabblån, blancolån, kreditkortsskulder och avbetalningar med hjälp av ett nytt privatlån med låg ränta kan låntagare ofta sänka sin månadskostnad avsevärt. Låntagare som samlar alla lån hos en enda långivare får även en bättre kontroll över sina skulder och sin ekonomi.

Individuell ränta från cirka 3 %

Låneförmedlaren bestämmer inte räntan utan den bestäms av de långivare som prövar din ansökan. Eftersom låneförmedlarna delvis samarbetar med samma banker och kreditgivare skiljer sig räntan knappt mellan olika förmedlare.  

Slutsats – Ska jag välja Lendo, Zmarta, Sambla eller Advisa?

Med tanke på att alla dessa låneförmedlare har ett kundbetyg på minst 4,6 av 5 på Trustpilot kan du känna dig trygg oavsett vilken förmedlare du vänder dig till. Vi rekommenderar däremot Lendo på grund av företagets långa erfarenhet av låneförmedling sedan 2007 och kvalitén på de långivare som Lendo samarbetar med. Lendo samarbetar med flera av Sveriges populäraste banker och kreditgivare inom privatlån, bland annat Swedbank, SEB, Santander, ICA Banken och DNB.

Vanliga frågor

Ska jag välja Advisa eller Sambla?

Både Advisa och Sambla har toppbetyg på Trustpilot med kundbetyget 4,8 av 5 (2023-05-04). Advisas betyg baseras på cirka 3 900 omdömen medans Samblas betyg baseras på cirka 21 000 omdömen. Sambla har därmed betydligt fler omdömen än Advisa.

Advisa och Sambla samarbetar med totalt 40 st banker och långivare. Eftersom Sambla och Advisa tillhör samma koncern (Sambla Group), är det väldigt liten skillnad när det kommer till vilka långivare som dem samarbetar med. Advisa och Sambla samarbetar därmed med i stort sett samma långivare.

Båda dessa låneförmedlare förmedlar privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.

Sammanfattningsvis spelar det därmed ingen större roll om du väljer Sambla eller Advisa om du är intresserad av att ansöka om ett privatlån.

Ska jag välja Advisa eller Lendo?

Många låntagare väljer att ansöka om lån genom Lendo eller Advisa, vilket är två av Sveriges populäraste låneförmedlare. Hos Advisa är lägsta lånebeloppet 5 000 kr, vilket kan jämföras mot 10 000 kr hos Lendo. Advisa är därmed det bästa alternativet för dig som vill låna ett mindre belopp under 10 000 kr. Båda dessa förmedlare samarbetar med ett flertal långivare som erbjuder lån utan säkerhet upp till 600 000 kr.

Både Advisa och Lendo samarbetar med 40 st banker och långivare, däremot är det endast Lendo som har ett unikt samarbete med DNB

Ska jag välja Sambla eller Lendo?

Vi rekommenderar Lendo baserat på vilka långivare och banker som Lendo och Sambla samarbetar med. Lendo har exempelvis ett unikt samarbete med DNB. Om du däremot vill låna mindre än 10 000 kr eller är intresserad av en återbetalningstid längre än 15 år rekommenderas Sambla, då Lendos lägsta lånebelopp är 10 000 kr och högsta återbetalningstid 15 år.

När det kommer till kundbetyg är det liten skillnad mellan Sambla och Lendo. Exempelvis har båda ett kundbetyg som överstiger 4,5 av 5 på Trustpilot.

Vilken förmedlare är bäst om jag har dålig kreditvärdighet?

Zmarta, Sambla, Advisa och Lendo samarbetar alla med ett flertal långivare som kan bevilja ett privatlån trots svag kreditvärdighet på grund av exempelvis låg inkomst eller tidigare betalningsanmärkningar.

Vilka krav ställs på mig som ansöker?

Eftersom de flesta låneförmedlare till stor del samarbetar med samma långivare skiljer sig i regel inte ansökningskraven mellan förmedlarna. I regel gäller följande grundkrav:

  • Deklarerad årsinkomst på minst 120 000 kr.
  • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden.
  • Minst 18 år.

Däremot är det möjligt att ansöka trots en eller flera betalningsanmärkningar. Dock får du räkna med ett lägre lånebelopp och en högre ränta.

Vem har högst kundbetyg på Trustpilot?

Sambla, Advisa, Lendo och Zmarta har alla höga kundbetyget på Trustpilot. Ingen av dessa låneförmedlare har ett kundbetyg som understiger 4,6 av 5.

Vilken förmedlare samarbetar med DNB?

I dagsläget är det endast Lendo som samarbetar med DNB. Om du ansöker om lån genom Sambla, Zmarta eller Lendo kommer därmed inte DNB att pröva din ansökan. DNB erbjuder privatlån upp till 350 000 kr.

Vem samarbetar med flest långivare?

Lendo, Advisa och Sambla samarbetar med flest långivare bland alla låneförmedlare i Sverige, totalt 40 st. Tänk dock på att inte alla långivare prövar din ansökan, exempelvis för att långivarna erbjuder olika lånebelopp och återbetalningstider.