Sambla, Zmarta, Advisa eller Lendo?

Det finns en mängd låneförmedlare i Sverige som förmedlar privatlån upp till 600 000 kr. Men vilken förmedlare samarbetar med flest banker och har bäst kundbetyg – Advisa, Zmarta, Sambla eller Lendo?

31 – 40 långivare prövar din ansökan

Den främsta fördelen med att använda sig av en låneförmedlare är att långivarna konkurrensutsätts om att få just dig som ny kund, vilket innebär att de måste ge sitt allra bästa erbjudande. Låneförmedlaren sammanställer långivarnas erbjudanden och du kan därefter välja det privatlån som har lägst ränta och bäst villkor.

Advisa, Zmarta, Sambla och Lendo samarbetar alla med över 30 banker och kreditgivare. Exempel på långivare som samarbetar med alla dessa förmedlare är:

ICA Banken, Ikano Bank, Coop MedMera Bank, Santander, Forex Bank, Resurs Bank, Euroloan, Nordax Bank, Re:memember, SevenDay, MoneyGo och Lendify.

Om du är intresserad av att jämföra privatlån från Nordea rekommenderas Advisa. Advisa är den enda förmedlaren som samarbetar med Nordea i dagsläget.

Kostnadsfri låneförmedling 

Sambla, Lendo, Zmarta och Advisa förmedlar alla lån helt kostnadsfritt till privatpersoner. Anledningen till att låneförmedlare kan förmedla lån utan kostnad är för att dem får provision från bankerna.

Din ansökan är inte heller bindande. Du kan alltid välja att avstå från samtliga erbjudanden om inget uppfyller dina krav. 

Lånebelopp och återbetalningstider

Advisa, Zmarta, Lendo och Sambla förmedlar privatlån upp till 600 000 kr. Däremot skiljer sig lägsta lånebeloppet mellan förmedlarna. Alla förmedlare förutom Lendo erbjuder lån från 5 000 kr. Hos Lendo är lägsta lånebeloppet 10 000 kr.

Hos samtliga låneförmedlare har du möjligheten att välja en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.

Kundbetyg på Trustpilot

Trustpilot är en marknadsledande plattform för kundomdömen av produkter och tjänster. Du kan därmed känna dig trygg över att recensionerna återspeglar kundernas omdömen.

Om vi enbart utgår från kundbetyg på Trustpilot rankar Advisa och Sambla högst med ett kundbetyg på 4,8 av 5. 

Privatlån utan säkerhet

Alla låneförmedlare på denna sida förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån. Du behöver därmed inte pantsätta någon egendom för lånet och du får använda pengarna till precis det du vill. Privatlån används framför allt till konsumtion, exempelvis för att finansiera en renovering eller en ny bil.  Privatlån är även den vanligaste låneformen för att samla dyra lån och krediter. Genom att betala tillbaka alla dyra snabblån, blancolån, kreditkortsskulder och avbetalningar med hjälp av ett nytt privatlån med låg ränta kan låntagare ofta sänka sin månadskostnad avsevärt. Låntagare som samlar alla lån hos en enda långivare får även en bättre kontroll över sina skulder och sin ekonomi.

Individuell ränta från cirka 3 %

Låneförmedlaren bestämmer inte räntan utan den bestäms av de långivare som prövar din ansökan. Eftersom låneförmedlarna delvis samarbetar med samma banker och kreditgivare skiljer sig räntan knappt mellan olika förmedlare.  

Advisa eller Lendo?

Många låntagare väljer att ansöka om lån genom Lendo eller Advisa, vilket är två av Sveriges största låneförmedlare under 2022. Hos Advisa är lägsta lånebeloppet 5 000 kr, vilket kan jämföras mot 10 000 kr hos Lendo. Advisa är därmed det bästa alternativet för dig som vill låna ett mindre belopp under 10 000 kr. Båda dessa förmedlare samarbetar med ett flertal långivare som erbjuder lån utan säkerhet upp till 600 000 kr.

Båda dessa långivare samarbetar med i stort sett samma långivare. Advisa samarbetar med 36 långivare medan Lendo samarbetar med 40 långivare. Advisa har dock ett unikt samarbete med Nordea.

Slutsats – Ska jag välja Lendo, Zmarta, Sambla eller Advisa?

Med tanke på att alla dessa låneförmedlare har ett kundbetyg på minst 4,5 av 5 på Trustpilot kan du känna dig trygg oavsett vilken förmedlare du vänder dig till. Vi rekommenderar däremot Advisa på grund av deras topp-betyg på Trustpilot och på grund av kvalitén på de långivare som Advisa samarbetar med. Advisa samarbetar med flera av Sveriges populäraste banker och kreditgivare inom privatlån, bland annat Swedbank, SEB, Santander, ICA Banken och Nordea.

Vanliga frågor

Vilken förmedlare är bäst om jag har dålig kreditvärdighet?

Zmarta, Sambla, Advisa, Lendo och Freedom finance samarbetar alla med ett flertal långivare som kan bevilja ett privatlån trots svag kreditvärdighet på grund av exempelvis låg inkomst eller tidigare betalningsanmärkningar.

Vilka krav ställs på mig som ansöker?

Eftersom de flesta förmedlare till stor del samarbetar med samma långivare skiljer sig i regel inte ansökningskraven mellan förmedlarna. Några grundkrav som gäller för Advisa, Sambla, Zmarta, Lendo och Freedom finance är följande:

  • Årsinkomst på minst 120 000 kr.
  • Ingen skuld hos Kronofogden.
  • Minst 18 år.

Däremot är det möjligt att ansöka trots en eller flera betalningsanmärkningar.

Vem har högst kundbetyg på Trustpilot?

Av Sambla, Advisa, Lendo, Freedom finance och Zmarta har Sambla och Advisa det högsta kundbetyget på Trustpilot med betyget 4,8/5.

Vilken förmedlare samarbetar med Nordea?

I dagsläget är det endast Advisa som samarbetar med Nordea. Om du ansöker om lån genom Sambla, Freedom Finance, Lendo eller Zmarta kommer därmed inte Nordea att pröva din ansökan. Nordea erbjuder privatlån mellan 10 000 – 500 000 kr med en individuell ränta fr. 2,95 – 6,90 % (effektiv ränta 3,21 – 7,37 %).

Vem samarbetar med flest långivare?

Sambla samarbetar med totalt 40 långivare, det vill säga fler långivare än Advisa, Zmarta, Freedom Finance och Lendo. Advisa samarbetar med näst flest långivare, totalt 36 st.