Kontokredit

Jämför Sveriges bästa kontokrediter 2023 från långivare med toppbetyg på Trustpilot. Samtliga långivare erbjuder möjligheten att ansöka utan UC gemom samarbeten med kreditupplysningsbolagen Creditsafe eller Bisnode Kredit.

Obsevera att kontokrediterna på denna sida är så kallade högkostnadskrediter, då den nominella årsräntan överstiger 30 %. Denna lånform passar därmed endast för dig som vill låna pengar under en kort period på några månader. Om du vill låna pengar under 12 månader eller längre, ansök om ett privatlån genom en låneförmedlare.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkning
  • Låneförmedlare
  • Direkt utbetalning
Show more results

Att återbetala och Månadskostnad är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds om långivaren tillämpar individuell räntesättning. 

Räntor uppdaterade 2023-05-15.

Dessa lån är högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta över 30 % är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 

Så enkelt är det att hitta den billigaste kontokrediten

Med vår jämförelsetjänst är det enkelt att hitta en omtyckt långivare som erbjuder kontokredit utan UC till en låg kostnad. Tack vare möjligheten att jämför lånets totala kostnad inklusive samtliga avgifter som exempelvis uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter är det möjligt att hitta den billigaste kontokrediten för din önskade återbetalningstid.

1. Välj lånebelopp och löptid

Välj ett lånebelopp mellan 1 000 – 45 000 kr. Kontokrediter har en flexibel återbetalningstid, oftast från 30 dagar.

Tips: Tänk på att kontokrediter passar bäst för korta återbetalningstider på cirka 30 – 90 dagar på grund av den relativt höga räntan.

2. Kontokredit med direkt utbetalning

Lägg till filtret Direkt utbetalning för att endast jämföra långivare som erbjuder kontokrediter med direkt utbetalning till ditt konto. Kom ihåg att kontrollera att långivaren erbjuder snabba utbetalningar till just din bank.

3. Kontokredit på helgen

Lägg till filtret Helglån för att endast jämföra långivare som behandlar låneansökningar och betalar ut kontokrediter under helgen. Kom ihåg att kontrollera långivarens öppettider innan du skickar in din ansökan.

4. Kontokredit med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att bli beviljad en kontokredit. Lägg till filtret Med betalningsanmärkningar för att endast jämföra långivare kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar

5. Jämför alla kontokrediter

Jämför alla långivare och välj den kontokredit som är billigast för din önskade återbetalningstid. Beloppet Att återbetala tar förutom ränta även samtliga avgifter med i beräkningen, exempelvis uppläggningsavgifter och avi-avgifter. Kom ihåg att kontrollera din exakta lånekostnad under ansökningsprocessen. 

Klicka på Mer information under respektive långivare för mer information om bland annat kundtjänstens öppettider, grundkrav och kreditupplysningsbolag.

Hitta bästa kontokrediten med Trustpilot

Långivarna rangordnas automatiskt efter aktuellt kundbetyg på Trustpilot. Det är därmed enkelt att hitta den bästa kontokrediten 2020 baserat på kundernas omdömen.

Tips: Välj en långivare med minst fyra stjärnor.

Vad är en kontokredit?

En kontokredit är en digital kredit som kan utnyttjas vid behov. Ansök exempelvis om en kredit på 10 000 kr och gör sedan uttag på önskat belopp. Du betalar endast ränta när du väl utnyttjar krediten. 

Med en kontokredit får du tillgång till en ekonomisk buffert som kan användas vid oförutsedda utgifter.

Ränta och avgifter

Den nominella årsräntan för kontokrediter är oftast omkring 35 – 39 %. Kontrollera även om långivaren tar ut några extra avgifter. Två vanliga avgifter är en uppläggningsavgift på cirka 300 – 400 kr och en aviseringsavgift (fakturaavgift) på cirka 30 – 40 kr. 

Om du är intresserad av att låna pengar under 30 – 60 dagar är det extra viktit att kontrollera avgifterna. För lån med med korta återbetalningstider utgör oftast avgifterna en stor andel av den totala lånekostnaden.

Kontokredit utan UC kreditupplysning

De flesta långivare som erbjuder kontokrediter samarbetar inte med UC för kreditupplysningar. Istället används något alternativt kreditupplysningsbolag, exempelvis Bisnode Kredit eller Creditsafe.

Finns det några nackdelar med kontokrediter?

Den främsta nackdelen med kontokrediter är den relativt höga lånekostnaden. Denna låneform passar därmed bäst för korta återbetalningstider på cirka 30 – 120 dagar. Om du är intresserad av en återbetalningstid på 12 månader eller längre rekommenderas privatlån med individuell räntesättning. 

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna?

De flesta långivare erbjuder kontokrediter från 1 000 kr och upp till cirka 20 000 – 45 000 kr. Tänk på att ditt maximala lånebelopp bestäms efter kreditprövning. För att kunna låna ett högt lånebelopp är det viktigt att kunna uppvisa en hög fast inkomst.

Hur snabbt betalas pengarna ut?

De flesta långivare betalar ut pengarna så fort som kontokrediten har beviljats. Om långivaren erbjuder direkt utbetalning betalas pengarna ut direkt till ditt bankkonto, vilket innebär inom cirka 5 – 15 minuter. Om långivaren inte erbjuder direkt utbetalning tar överföringen oftast en bankdag. 

Tillkommer några avgifter?

Det varierar mellan långivarna. De flesta långivare tar ut en uppläggningsavgift på cirka 300 – 400 kr. Detta är en engångsavgift. Förutom uppläggningsavgiften tillkommer ofta även en avi-avgift på cirka 30 – 40 kr per faktura.

Vilken kontokredit har lägst ränta?

Efter att den nya lagen om räntetak på 40,0 % infördes den 1 september 2018 erbjuder de flesta långivare ungefär samma ränta. Räntan som erbjuds ligger oftast omkring 38 – 39 %. Eftersom räntan skiljer sig så pass lite mellan långivarna är det extra viktigt att kontrollera avgifterna.

Finns det kontokrediter utan ränta?

Nej, vi har inte hittat någon långivare på den svenska marknaden som erbjuder kontokrediter räntefritt till nya kunder. Däremot var det vanligt att långivare erbjöd kontokrediter utan ränta under cirka 14 – 30 dagar till nya kunder innan den nya lagen om räntetak infördes hösten 2018.