Vilken låneförmedlare är bäst?

Vilken låneförmedlare är bäst?

Låneförmedling är en bransch som har växt snabbt i Sverige de senaste åren. Ett flertal nya aktörer har tillkommit på marknaden och det kan vara svårt som konsument att veta vilka låneförmedlare som är seriösa. För att underlätta för dig som letar efter en licensierad och omtyckt låneförmedlare har vi sammanställt en topplista över Sveriges bästa låneförmedlare 2019. Underlaget till topplistan är oberoende kundomdömen från Trustpilot.

Sveriges bästa låneförmedlare 2019

 • Med ett kundbetyg på 9,6/10 från 405 kundomdömen på Trustpilot (2019-02-01) rankas Zensum som Sveriges bästa låneförmedlare 2019.
 • Sedan starten 2013 har Zensum hjälpt över 200 000 kunder till en bättre ränta.
 • Ansök om ett privatlån utan säkerhet mellan 20 000 – 500 000 kr. Välj en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
 • Zensum samarbetar med totalt 20 olika långivare för att du ska få den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
 • Du får alltid svar från samtliga långivare inom 24 timmar.
 • Krav: Minst 18 år. Fast inkomst från arbete eller pension på minst 10 000 kr per månad. Zensum samarbetar med ett flertal långivare som kan acceptera betalningsanmärkningar och svag kreditvärdighet, bland annat NyStart Finans.

Populäraste alternativen till låneförmedling

Bynk - för dig som vill få besked direkt

 • För dig som prioriterar en snabb ansökan och utbetalning kan det vara bättre att ansöka om privatlån direkt hos en långivare . Bynk är just nu våra besökares mest populära långivare, vilket till stor del beror på den snabba ansökningsprocessen med BankID samt möjligheten att hantera lån i Bynk-appen. 
 • Hos Bynk får du alltid besked direkt när du signerar ditt privatlån med BankID. Du har sedan pengarna på kontot inom 1 – 2 dagar. 
 • Bynk erbjuder privatlån utan säkerhet mellan 10.000 – 300.000 kr med en flexibel återbetalningstid. Du kan när som helst ändra din återbetalningstid via Bynk-appen. Du har även möjligheten att utnyttja betalningsfria månader. 
 • Bynk har ett kundbetyg på 8,4/10 från 155 kundomdömen på Trustpilot (2019-02-10)
 • Krav: Minst 20 år. Årsinkomst på minst 120 000 kr. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. 

Jämför låneförmedlare för privatlån

Låneförmedlarna på denna sida förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån, genom att kontakta upp till 20 olika långivare om erbjudanden. Tanken är att bankerna och kreditinstituten ska konkurrensutsättas, vilket innebär att de måste ge sina bästa låneerbjudanden till dig som ansöker om lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig som ansöker och du har alltid möjligheten att tacka nej till samtliga låneerbjudanden.

En av de största fördelarna med att använda en låneförmedlare är att du får ett flertal låneerbjudanden med endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Om du själv hade kontaktat ett flertal långivare om låneerbjudanden hade du även fått ett flertal kreditupplysningar registrerade hos Upplysningscentralen (UC), då samtliga långivare utfärdar en kreditupplysning för att undersöka dina ekonomiska förutsättningar att kunna bli beviljad ett lån. Många kreditupplysningar försämrar din kreditvärdighet och kan medföra att du i slutändan inte får ett lån beviljat. Genom att ansöka om lån via en låneförmedlare eliminerar du denna risk helt.

Bästa låneförmedlare i Sverige – Topplista 2019

1. Zensum. 9,6 av 10 enligt 405 kundomdömen.

2. Consector. 9,3 av 10 enligt 219 kundomdömen.

3. MyLoan. 8,9 av 10 enligt 2261 kundomdömen.

Kundomdömen från Trustpilot. Uppdaterade 2019-02-01.

 

1. Zensum 

Zennsum är en av Sveriges ledande låneförmedlare inom privatekonomi med fokus på privatlån. Sedan starten 2013 har Zensum hjälpt över 200 000 svenskar till en förbättrad lånesituation. 

Zensum förmedlar privatlån utan säkerhet mellan 20 000 – 500 000 kronor genom att kontakta 20 olika långivare om låneerbjudanden. Långivarna har 24 timmar på sig att återkomma med deras bästa låneerbjudande. När du ansöker om privatlån hos Zensum behöver du inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC) då samtliga långivare alltid delar på en enda kreditupplysning.

h

Grundkrav

 • Minst 18 år gammal.
 • Årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Fast inkomst från arbete eller pension.

Erbjuder följande privatlån

 • Privatlån utan säkerhet s.k. blancolån mellan 20 000 – 500 000 kronor.
 • Återbetalningstid mellan 1 – 15 år.

Samarbeten med långivare

 • Låneförmedlare MyLoan samarbetar med 20 långivare, bland annat SevenDay, Santander Consumer Bank, Ikano Bank, Credway, Collector Bank, Coop Med Mera Bank, Credento, Avida, Nystart Finans, Credex, Resurs Bank, Good Cash och Euroloan. 

Privatlån med betalningsanmärkning

 • Du har möjligheten att låna trots betalningsanmärkningar med Zensum. Zensum samarbetar med ett flertal långivare som kan acceptera svag kreditvärdighet, exempelvis NyStart Finans.

Kundtjänst

 • Måndagar – fredag kl. 09:00 – 21:00.

Om Zensum

 • Sedan starten 2013 har Zensum hjälpt över 200 000 kunder. Zensum har över 100 anställda med kontor i Uppsala och Stockholm.

2. Consector

Hos Consector har du möjligheten att ansöka om privatlån utan säkerhet mellan 10 000 – 600 000 kronor. Consector kontaktar upp till 20 olika långivare som återkommer med deras bästa låneerbjudanden inom 24 timmar. Välj en återbetalningstid som passar dig mellan 1 – 15 år.

h

Grundkrav

 • Årsinkomst på minst 120 000 kronor.
 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Erbjuder följande privatlån

 • Privatlån utan säkerhet s.k. blancolån mellan 10 000 – 600 000 kronor.
 • Återbetalningstid mellan 1 – 15 år.

Samarbeten med långivare

 • Consector samarbetar med totalt 20 långivare.

Privatlån med betalningsanmärkning

 • Du har möjligheten att ansöka om privatlån hos Consector trots betalningsanmärkningar.

Kundtjänst

 • Måndag – Torsdag: kl. 09:00 – 18:00.
 • Fredag kl. 09:00 – 17:00.

Om Consector

 • Consector har förmedlat lån på den svenska marknaden sedan 2014.

Slutsats – Sveriges bästa låneförmedlare 2018

Sveriges bästa låneförmedlare 2018 är Zensum, med ett kundbetyg på 9,6 av 10. Zensum har på bara några år hunnit bli en marknadsledande aktör inom låneförmedling, där den främsta framgångsfaktorn har varit den höga kundnöjdheten. En annan framgångsfaktor är att Zensum försöker hjälpa alla människor, även de som har hamnat i ekonomiska situationer och som har samlat på sig betalningsanmärkningar.

Zensum förmedlar privatlån utan säkerhet genom att kontakta upp till 20 olika banker och kreditinstitut om låneerbjudanden, på så sätt kan du vara säker på att du får den bästa möjliga räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Det som gör Zensum unika är den personliga rådgivningen och den hjälpsamma kundtjänsten som ger dig ekonomisk rådgivning kring lån, helt kostnadsfritt. 

Inte långt efter Zensum kommer Consector på en andra plats med ett kundbetyg på 9,3 av 10. Consector erbjuder liknande återbetalningstider och lånebelopp som Zensum.

På en tredjeplats hittar vi låneförmedlaren MyLoan med ett kundbetyg på 8,8/10. MyLoan började att förmedla lån redan 2011 och har därmed längre erfarenhet än både Zensum och Consector. MyLoan har även flest kundomdömen på Trustpilot med över 2.000 recensioner. 

Hos alla dessa tre låneförmedlare kan du låna pengar snabbt och enkelt genom att signera din ansökan med E-legitimation (BankID). Så fort ditt lån har beviljats har du oftast pengarna på ditt konto inom 1 – 2 bankdagar. 

Vår slutsats är att konkurrensen är tuff mellan Sveriges bästa låneförmedlare och vi är säkra att du kommer att få professionell rådgivning och hjälp att hitta det bästa lånet oavsett vilken låneförmedlare du vänder dig till på denna sida.