Företagslån 

 

Jämför Sveriges bästa företagslån utan säkerhet med låg ränta mellan 10 000 – 2 000 000 kr. Jämför allt från ränta och avgifter till aktuellt kundbetyg från Trustpilot. Det finns även möjligheten att ansöka om företagslån utan UC.

Belopp: 123
Löptid: 123
 • Filter:
 • Utbetalning samma dag
 • Utan UC
 • Endast låneförmedlare
Sortera:
Vi har hittat st företagslån till dig
Vi har hittat ett företagslån till dig
Inga företagslån hittades
Show more results

Tänk på att räntan för företagslån bestäms individuellt utifrån ditt företags kreditvärdighet. Månadskostnad och Att återbetala är beräknad utifrån snittränta alternativt utifrån den lägsta räntan som erbjuds. Observera att eventuella avgifter kan tillkomma.

Räntor uppdaterade 2022-11-14.

1. Välj löptid och lånebelopp

Välj ett lånebelopp mellan 10 000 – 2 000 000 kr och en återbetalningstid mellan 4 – 36 månader.

2. Företagslån utan säkerhet

Alla långivare erbjuder företagslån utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver pantsätt någon egendom för att få låna pengar till ditt företag.

Däremot finns det ingen långivare som erbjuder företagslån utan borgen. Du måste alltid gå i personlig borgen för att kunna bli beviljad ett företagslån på den svenska marknaden.

3. Företagslån utan UC kreditupplysning

Är du intresserad av att undvika att en kreditupplysning registreras i UCs register? Filtrera efter Utan UC för att endast jämföra långivare som använder sig av andra kreditupplysningsbolag som exempelvis Creditsafe eller Bisnode.

4. Låneförmedlare för företagslån

Filtrera efter Endast låneförmedlare för att jämföra Sveriges bästa låneförmedlare för företagslån. Låneförmedlaren hjälper dig att få den lägsta räntan genom att kontakta ett flertal långivare om låneerbjudanden. Den stora fördelen är att samtliga långivare som prövar din ansökan delar på en enda kreditupplysning hos UC.

Krea samarbetar med flest långivare, totalt 16 st. Vilket kan jämföras mot Lendo som samarbetar med 8 st långivare.

 

5. Hitta det billigaste företagslånet

Direkt efter att du valt lånebelopp och återbetalningstid presenteras Sveriges bästa företagslån utan säkerhet. Långivarna rangordnas automatiskt efter deras kundbetyg på Trustpilot, det är därmed enkelt att snabbt hitta en populär långivare som är omtyckt av kunderna. Du har även möjligheten att sortera långivarna efter Lägst ränta.

Månadskostnad visar hur mycket du behöver betala tillbaka till långivaren varje månad inklusive amortering och ränta. Att återbetala visar hur mycket du kommer att behöva betala tillbaka till långivaren under hela löptiden inklusive amortering och ränta. 

Månadskostnad och Att återbetala är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds. Om långivaren inte har angivit ett ränteintervall beräknas lånekostnaderna utifrån angiven exempelränta eller genomsnittsränta. Tänk på att eventuella uppläggningsavgifter kan tillkomma.

Tips: Tänk på att räntan bestäms individuellt utifrån ditt företags kreditvärdighet, vilket innebär att du måste ansöka om ett företagslån innan du får reda på ditt företags personliga ränta. Med denna bakgrund kan det vara en smart idé att ansöka om lån via en låneförmedlare som exempelvis Krea. Du har då möjligheten att få ett flertal låneerbjudanden samtidigt som endast en kreditupplysning registreras hos UC.

Jämför företagslån med Krea

 • Krea är en låneförmedlare som förmedlar företagslån online mellan 10 000 – 2 000 000 kr, helt kostnadsfritt. Krea kontaktar ett flertal långivare för att du ska få den bästa räntan utifrån ditt företags kreditvärdighet.
 • Krea samarbetar med 16 st långivare, bland annat Capcito, Fedelta, Froda, Likdvid, Marginalen Bank, OPR-Företagslån, Qred, Toborrow och Klarna. Du kan därmed vara säker på att du får det bästa företagslånet utifrån ditt företags ekonomiska förutsättningar. 
 • Välj en återbetalningstid mellan 1 – 60 månader. 
 • Signera ditt företagslån digitalt med BankID och få pengarna på kontot inom en till två dagar.
 • Kundbetyg på 4,7/5 från 186 omdömen på Trustpilot (2022-06-29).

Snabba företagslån online med BankID

Tack vare BankID är det enklare än någonsin att få tag på snabba företagslån online. Förr i tiden var man tvungen att besöka ett bankkontor för att skriva på låneavtalet, nu för tiden erbjuder samtliga långivare möjligheten att legitimera dig med hjälp av BankID

Med BankID kan du även låta långivaren få tillgång till ditt företags transaktionshistorik, vilket är ett av underlagen som behövs under kreditprövningen. 

De flesta långivare erbjuder snabba företagslån med utbetalning inom 24 timmar från att din ansökan har godkänts.  

Kundrecensioner från Trustpilot

Med vår jämförelsetjänst är det enkelt att hitta en långivare som är omtyckt av kunderna. Långivarna i vår jämförelsetjänst rangordnas automatiskt efter deras kundbetyg på Trustpilot

Genom att välj en långivare som har ett kundbetyg som motsvarar 5 gröna stjärnor kan du känna dig trygg över att långivaren erbjuder konkurrenskraftiga låneerbjudanden och en hjälpsam kundservice. 

 

Få bäst ränt på företagslån 2022

Att hitta den bästa räntan för företagslån kan vara en utmaning. Vi har därför gjort det enkelt för dig som letar efter företagslån med den lägsta räntan. Med vår jämförelsetjänst kan du förutom ränta även jämföra avgifter som exempelvis uppläggningsavgifter.

Tänk på att räntan för företagslån bestäms individuellt utifrån ditt företags kreditvärdighet, vilket är något som långivaren fastställer under ansökningsprocessen. Du kan däremot jämföra ränteintervallet som långivaren erbjuder alternativt den genomsnittliga räntan som erbjuds. Kom även ihåg att kontrollera om långivaren har någon uppläggningsavgift.

Under mars 2022 erbjuds följande räntor:

 1. Capcito: 9,6 – 48 %.
 2. Froda: 13,5 – 47,6 %.
 3. Krea: 13,5 – 47,6 .
 4. Lendo: 13,5 – 47,6 %.
 5. Likvid: 23,4 % (snittränta).

Företagslån via en låneförmedlare

Med bakgrunden att räntan för företagslån sätts individuellt utifrån ditt företags kreditvärdighet är det oerhört svårt att veta vilken långivare som erbjuder det billigaste företagslånet. Genom att ansöka om företagslån genom en låneförmedlare tillfrågas upp till åtta långivare om låneerbjudanden för att du ska få den bästa räntan. Långivarna återkommer med sina erbjudanden inom 24 timmar och du har alltid möjligheten att tacka nej till alla erbjudanden.

En populär låneförmedlare som förmedlar företagslån är Krea. Hos Krea har du möjligheten att ansöka om företagslån mellan 10 000 – 2 000 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 60 månader. Du behöver inte heller oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet, endast en kreditupplysning registrera hos UC som alla långivare som prövar din ansökan delar på.

Företagslån utan UC

I dagsläget är det möjligt att ansöka om företagslån utan UC, det vill säga hos en långivare som inte använder Upplysningscentralen (UC) för kreditupplysningar. Långivare som erbjuder företagslån utan UC använder oftast Creditsafe eller Bisnode Kredit som kreditupplysningsföretag.

Långivaren Froda använder sig exempelvis av Bisnode Kredit för att kontrollera ditt företags kreditvärdighet under ansökningsprocessen. 

Vanliga frågor om företagslån

Hur mycket får jag låna?

Du har möjligheten att ansöka om ett företagslån upp till  2 miljoner kr utan säkerhet.

Vad är återbetalningstiden?

Återbetalningstiden skiljer sig mellan olika långivare. Froda erbjuder den mest flexibel återbetalningstiden med tanke på att det är möjligt att välja en kort återbetalningstid på 4 månader. De flesta långivare erbjuder en återbetalningstid upp till 18 – 24 månader, däremot finns det långivare som erbjuder löptider upp till 36 månader.

Vilken information måste jag uppvisa under ansökningsprocessen?
Vilken information som behövs visas upp under ansökningsprocessen skiljer sig mellan olika långivare. Oftast krävs följande information:

 • Företages organisationnummer.
 • Ditt personnummer.
 • Bevis på din identitet och ditt företags omsättning. Detta gör du genom att verifiera ditt bankkonto online på bara någon minut.
Vilka krav måste jag uppfylla?
Vilka krav som ställs på ditt företag skiljer sig mellan olika långivare. Oftast ställer långivaren följande typer av krav: 

 • Ditt företag måste ha varit registrerat och aktivt i minst 6 månader. 
 • Vissa långivare ställer även krav på omsättning. 
 • Ett separat företagskonto.
 • En fysisk placering av företaget.
Kan mitt nystartade företag få låna pengar?
Hos Froda har du möjligheten att ansöka om ett så kallat nystartlslån på maximalt 50.000 kr. För att kunna bli beviljad ett högre belopp krävs att ditt företag har haft en aktiv försäljning under minst 6 månader.
Är det möjligt att lösa in lånet i förtid?
Du har alltid möjligheten att lösa in hela företagslånet i förtid, däremot kan det tillkomma extra avgifter. Hos Froda har du möjligheten att återbetala hela beloppet utan extra avgifter efter fyra månader.
Finns det företagslån med Creditsafe?

Ja, långivaren Capcito erbjuder företagslån med kreditupplysning hos Creditsafe.

Är min låneansökan bindande?
Du har alltid möjligheten att tacka nej till ett företagslån när du fått reda på ditt företags personliga ränta. Du binder dig därmed aldrig genom att ansöka om ett företagslån. 
Behöver jag någon säkerhet för att bli beviljad ett företagslån?
Nej, samtliga långivare på denna sida erbjuder företagslån utan säkerhet. Du behöver därmed inte pantsätta någon egendom som företaget besitter. 
Finns det företagslån utan borgen?
Nej, samtliga långivare inom företagslån kräver att du går i peronslig borgen för lånet. Vi har inte hittat någon långivare på den svenska marknaden som erbjuder företaglån utan borgen.
Hur snabbt går det att få ett företagslån utbetalt?
Samtliga långivare på denna sida erbjuder en snabb ansökningsprocess och möjligheten att signera företagslånet direkt med BankID.

Du får oftast en offert inom några timmar, alternativt inom ett dygn. Så fort lånet har signerats har du oftast pengarna på ditt företagskonto inom 24 timmar.