Jämför företagslån

Jämför företagslån utan säkerhet med låg ränta mellan 10.000 – 2.000.000 kr med en löptid mellan 4 – 24 månader. Jämför allt från räntor och avgifter till kundbetyg från Trustpilot. 

Belopp: 123
Löptid: 123
Sort by:
Show more results

FRODA – Bästa företagslånet februari 2019

 • Froda rankas just nu som en av Sveriges bästa långivare inom företagslån med ett kundbetyg på 9,2 av 10 från 115 kundrecensioner på Trustpilot (2019-02-01).
 • Hos Froda kan du ansöka om företagslån utan säkerhet mellan 10.000 – 1.000.000 kr med en flexibel löptid mellan 4 – 18 månader.
 • Signera ditt företagslån digitalt med BankID och få pengarna på kontot inom 24 timmar.
 • Froda erbjuder företagslån utan UC, då kreditupplysning sker via Bisnode. 

1. Välj löptid och lånebelopp

Välj ett lånebelopp mellan 10.000 – 2.000.000 kr och en återbetalningstid mellan 4 – 24 månader. 

Froda är den enda långivare som erbjuder företagslån från 10.000 kr och men en löptid från 4 månader. Ferratum Business och Likvid erbjuder det högsta lånebeloppet på 2.000.000 kr. 

2. Företagslån utan säkerhet

Alla långivare erbjuder företagslån utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver pantsätt någon egendom för att få låna pengar till ditt företag. Däremot krävs det alltid att du går i personlig borgen för lånet. 

3. Hitta det billigaste företagslånet

Direkt efter att du valt lånebelopp och återbetalningstid presenteras Sveriges bästa företagslån utan säkerhet. Långivarna rangordnas automatiskt efter deras kundbetyg på Trustpilot, det är därmed enkelt att snabbt hitta en populär långivare som är omtyckt av kunderna. 

Månadskostnad visar hur mycket du behöver betala tillbaka till långivaren varje månad inklusive amortering och ränta. Att återbetala visar hur mycket du kommer att behöva betala tillbaka till långivaren under hela löptiden inklusive amortering och ränta. Månadskostnad och Att återbetala är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds. Om långivaren inte har angivit ett ränteintervall beräknas lånekostnaderna utifrån angiven exempelränta eller genomsnittsränta. Tänk på att eventuella uppläggningsavgifter tillkommer, exempelvis tar Ferratum ut en uppläggningsuppgift på 2,5 % av lånebeloppet. 

Observera: Räntan på företagslån sätts individuellt utifrån ditt företags kreditvärdighet. Detta innebär att du måste ansöka om ett företagslån innan du får reda på ditt företags personliga ränta. Kom ihåg att du alltid har möjligheten att tacka nej till ett låneerbjudande. 

 

Företagslån online med BankID

Tack vare BankID är det enklare än någonsin att få tag på ett företagslån online. Förr i tiden var man tvungen att besöka ett bankkontor för att skriva på låneavtalet, nu för tiden erbjuder samtliga långivare möjligheten att legitimera dig med hjälp av BankID

Med BankID kan du även låta långivaren få tillgång till ditt företags transaktionshistorik, vilket är ett av underlagen som behövs under kreditprövningen. 

 

Kundrecensioner från Trustpilot

Med vår jämförelsetjänst är det enkelt att hitta en långivare som är omtyckt av kunderna. Långivarna i vår jämförelsetjänst rangordnas automatiskt efter deras kundbetyg på Trustpilot

Genom att välj en långivare som har ett kundbetyg som motsvarar 5 gröna stjärnor kan du känna dig trygg över att långivaren erbjuder konkurrenskraftiga låneerbjudanden och en hjälpsam kundservice. 

 

Bäst ränta för företagslån 2019

Att hitta den bästa räntan för företagslån kan vara en utmaning. Vi har därför gjort det enkelt för dig som letar efter företagslån med den lägsta räntan 2019. Med vår jämförelsetjänst kan du förutom ränta även jämföra avgifter som exempelvis uppläggningsavgifter.

Tänk på att räntan för företagslån sätts individuellt utifrån ditt företags kreditvärdighet, vilket är något som långivaren fastställer under ansökningsprocessen. Du kan däremot jämföra ränteintervallet som långivaren erbjuder alternativt den genomsnittliga räntan som erbjuds. Kom även ihåg att kontrollera om långivaren har någon uppläggningsavgift. 

Under februari 2019 erbjuds följande snittränta alternativt ränteintervall för företagslån:

 1. Froda. Ränta: 13,5 – 47,6 %.
 2. Likvid. Ränta 23,4 % (snittränta).
 3. Ferratum Business. Ränta: 40,9 % (snittränta).

 

Företagslån utan UC

I dagsläget är det möjligt att ansöka om företagslån utan UC, det vill säga hos en långivare som inte använder Upplysningscentralen (UC) för kreditupplysningar. Långivare som erbjuder företagslån utan UC använder oftast Creditsafe eller Bisnode Kredit som kreditupplysningsföretag.

Långivaren Froda använder sig exempelvis av Bisnode Kredit för att kontrollera ditt företags kreditvärdighet under ansökningsprocessen. 

 

Vanliga frågor om företagslån

Hur mycket får jag låna?

Du har möjligheten att låna mellan 10.000 – 2.000.000 kr utan säkerhet. Froda erbjuder det minsta lånebelopppet på 10.000 kr medan Ferratum Business erbjuder det högsta lånebeloppe på 2.000.000 kr.

Vad är återbetalningstiden?

Återbetalningstiden skiljer sig mellan olika långivare. Froda erbjuder den mest flexibel återbetalningstiden med tanke på att det är möjligt att välja en kort åtetbetalningstid på 4 månader. Både Froda och Likvid erbjuder en löptid upp till 18 månader medan Ferratum Business erbjuder en löptid upp till 24 månader.

Vilken information måste jag uppvisa under ansökningsprocessen?

Vilken information som behövs visas upp under ansökningsprocessen skiljer sig mellan olika långivare. Oftast krävs följande information:

 • Företages organisationnummer.
 • Ditt personnummer.
 • Bevis på din identitet och ditt företags omsättning. Detta gör du genom att verifiera ditt bankkonto online på bara någon minut.
Vilka krav måste jag uppfylla?

Vilka krav som ställs på ditt företag skiljer sig mellan olika långivare. Oftast ställer långivaren följande typer av krav: 

 • Ditt företag måste ha varit registrerat och aktivt i minst 6 månader. 
 • Vissa långivare ställer även krav på omsättning. 
 • Ett separat företagskonto.
 • En fysisk placering av företaget.
Är det möjligt att lösa in lånet i förtid?

Ja, du har alltid möjligheten att lösa in hela företagslånet i förtid.

Är min låneansökan bindande?

Du har alltid möjligheten att tacka nej till ett företagslån när du fått reda på ditt företags personliga ränta. Du binder dig därmed aldrig genom att ansöka om ett företagslån. 

Behöver jag någon säkerhet för att bli beviljad ett företagslån?

Nej, samtliga långivare på denna sida erbjuder företagslån utan säkerhet. Du behöver därmed inte pantsätta någon egendom som företaget besitter. 

Hur snabbt går det att få ett företagslån utbetalt?

Samtliga långivare på denna sida erbjuder en snabb ansökningsprocess och möjligheten att signera företagslånet direkt med BankID.

Du får alltid en offert inom 24 timmar och sedan pengarna på kontot inom 24 timmar efter att ditt lån har signerats.