Omstartslån

Med ett så kallat omstartslån har du möjligheten att samla lån med betalningsanmärkningar och svag kreditvärdighet. Vi har listat Sveriges bästa långivare som erbjuder bolån och privatlån (blancolån). Ta chansen att starta om ditt ekonomiska liv genom att samla lån trots skulder och dålig kreditvärdighet.

Advisa

Hitta bästa omstartslånet med Advisa

 • Advisa är en låneförmedlare som hjälper dig att samla alla dyra lån och krediter. Samarbetar med 40 långivare för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
 • Ansök om ett privatlån utan säkerhet upp till 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.
 • Samarbetar med ett flertal långivare som kan acceptera dålig kreditvärdighet på grund av betalningsanmärkningar, exempelvis BlueStep Bank, NyStart Finans och Marginalen Bank.
 • En av Sveriges populäraste förmedlare med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 3 940 kundomdömen på Trustpilot (2024-02-28).
 • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 120 000 kr. Inga skulder hos Kronofogden.
Låneförmedlaren Likvidum

Jämfört omstartslån med Likvidum

 • Med låneförmedlaren Likvidum är det enkelt att hitta omstartslån med låg ränta.
 • Likvidum samarbetar med ett flertal långivare som kan bevilja lån trots en svag kreditvärdighet, exempelvis  Marginalen Bank och Nystart Finans.
 • Förmedlar privatlån utan säkerhet upp till 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.
 • Kundbetyg på 4,5 av 5 från 1 964 kundomdömen på Trustpilot (2024-02-28).
 • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 120 000 kr. Skuldfri hos Kronofogden.

Samla lån trots skulder med Nstart

 • Hos Nstart (tidigare Nystart Finans) har du möjligheten att samla dina lån trots flera betalningsanmärkningar.
 • Nstart erbjuder ett omstartslån upp till 500 000 kr som kan användas för att lösa lån och betala av skulder. 
 • En personlig handläggare hjälper dig under hela ansökningsprocessen för att du ska bli skuldfri. 
 • Hos Nstart har du möjlighet att ansöka om omstartslån utan bostad som säkerhet, eftersom lånet är utan säkerhet.
 • Kundbetyg på 4,6 av 5 från 2 121 kundomdömen på Trustpilot (2024-02-28).
 • Krav: 18 – 62 år. Fast anställning (alternativt medsökande med fast anställning). Månadsinkomst på minst 22 000 kr. För att kunna lösa skulder hos Kronofogden får din skuldkvot inte överstiga 100 %.

Omstartslån med säkerhet hos Marginalen Bank

 • Med ett omstartslån hos Marginalen Bank har du chansen att låna pengar trots betalningsanmärkningar och skulder.
 • Lägst lånebelopp är 150 000 kr.
 • Krav: Minst 20 år. Årsinkomst på minst 200 000 kr. Du måste lösa dina skulder hos Kronofogden innan du investerar i något annat. Observera att du måste ha någon form av säkerhet som exempelvis en bostad du äger eller planerar att köpa för att få hjälp att lösa skulder hos Kronofogden.

Vanliga frågor om omstartslån

Finns det omstartslån utan UC kreditupplysning?

Lån utan UC har generellt sätt en relativt hög ränta på cirka 25,0 – 39,0 % samtidigt som det ofta tillkommer avgifter. Vi rekommenderar därmed att du samlar dina lån och skulder med ett privatlån där räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Hur får jag bäst ränta?

Om du är intresserad av ett lån utan säkerhet kan det vara en smart idé att ansöka genom en låneförmedlare. Förmedlaren kontaktar upp till 37 banker och kreditgivare för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Kan jag låna trots skulder hos Kronofogden?

Ja, du har möjligheten att låna pengar med skuld hos Kronofogden hos Marginalen Bank eller NyStart Finans. Hos Marginalen Bank krävs någon typ av säkerhet, exempelvis en bostad som du äger eller planerar att köpa. Däremot behövs ingen säkerhet hos NyStart Finans som erbjuder ett privatlån utan säkerhet. Tänk dock på att din skuldkvot inte får överstiga 100 %.

Kan jag samla lån med betalningsanmärkningar?

Ja, de flesta långivare erbjuder möjligheten att samla lån trots betalningsanmärkningar. Däremot ställer de flesta långivare kravet att ingen betalningsanmärkning får vara nyare än 6 månader.

Hur mycket kan jag låna?

Om du inte äger en bostad som kan användas som säkerhet för lånet har du möjligheten att låna upp till 600 000 kr med ett privatlån, ett så kallat blancolån.

Vad är ett omstartslån?

Ett omstartslån kan vara den sista utvägen för någon som har samlat på sig för många krediter och skulder. Omstartslånet används för att samla alla dyrare blancolån, krediter och avbetalningar för att minska lånekostnaden. Genom att om-finansiera alla skulder med ett nytt lån med låg ränta är det ofta möjligt att minska månadskostnaden avsevärt.

Hitta billiga omstartslån med Advisa

Tack vare Advisa är det enkelt att hitta det billigaste omstartslånet med låg ränta. Advisa är en låneförmedlare som kontaktar upp till 37 långivare om låneerbjudanden, du kan därmed känna dig trygg att du får den bästa räntan. Med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från över 3 000 kundomdömen på Trustpilot är Advisa en av Sveriges bästa förmedlare 2022 enligt kunderna.

Hos Advisa har du möjligheten att ansöka om privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr utan säkerhet. Välj en flexibel återbetalningstid som passar dig mellan 1 – 20 år.

Advisa samarbetar med ett flertal kreditgivare som erbjuder möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkningar, bland annat BlueStep Bank, Marginalen Bank och NyStart Finans.

Advisa
h

Grundkrav

 • Minst 18 år.
 • Folkbokförd i Sverige.
 • Deklarerad årsinkomst på minst 120 000 kr.

Erbjuder följande lån

 • Förmedlar omstartslån utan säkerhet i form av privatlån.
 • Låna 5 000 – 600 000 kr under 1 – 20 år.
 • Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
Advisa

Vanliga frågor

Vilka långivare prövar min ansökan?

Advisa samarbetar med 36 långivare, bland annat:

Nordea, SEB, ICA-Banken, Swedbank, IKANO Bank, Marginalen Bank, Credway, BlueStep Bank, Santander, Lendify, Svea Ekonomi, Collector, NyStart Finans, Bank Norwegian, SevenDay Bank, Forex och Coop MedMera Bank.

Vad är fördelen att använda en förmedlare?

Eftersom långivare som erbjuder omstartslån tillämpar individuell räntesättning är det svårt att veta vilken långivare som erbjuder lägst ränta. För att kunna få ett låneerbjudande måste du först genomgå en kreditprövning med kreditupplysning hos UC. Det är därmed vanligt att man samlar på sig många kreditupplysningar när man vill jämföra erbjudanden mellan olika banker. 

När du ansöker om omstartslån genom en låneförmedlare prövar upp till cirka 40 banker och kreditgivare din låneansökan. Du väljer enkelt det lån som har lägst ränta och bäst villkor. Eftersom alla långivare som prövar din ansökan delar på en enda kreditupplysning behöver du inte oroa dig för att flertal kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet.

Omstartslån utan säkerhet hos Nstart

Nstart (tidigare Nystart Finans) är ett populärt alternativ för privatpersoner som är i behov av att samla lån och avbetalningar trots skulder och betalningsanmärkningar. Hos Nstart får du en personlig handläggare som hjälper dig till en skuldfri vardag. Med ett kundbetyg på 4,5 av 5 från 1 573 kundomdömen på Trustpilot (2022-03-06) kan du känna dig trygg att ansöka om lån hos Nstart.

Du har möjligheten att ansöka om ett lån utan säkerhet mellan 20 000 – 500 000 kr tillsammans med en återbetalningstid upp till 12 år. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och varierar mellan 10,9 – 26,0 %. Om du sköter dina avbetalningar och inte tar nya lån har du möjligheten att få sänkt ränta varje år.

Nstart
h

Grundkrav

 • 18 – 62 år.
 • Fast anställning.
 • Minsta inkomst 22.000 kr per månad.

Erbjuder följande lån

 • Ett omstartslån utan säkerhet.
 • Låna 30 000 – 500 000 kr.
 • Återbetalningstid: 1 – 12 år. 

Vanliga frågor

Vad får jag använda pengarna till?

Då Nystart Finans erbjuder lån utan säkerhet får du använda pengarna till vad du vill. Det vanligaste är att använda pengarna för att samla alla dyra lån, krediter och avbetalningar.

Kan jag ansöka om omstartslån med betalningsanmärkningar?

Ja, tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att kunna låna pengar hos Nystart Finans.

Kan jag ansöka om lån med aktivt skuldsaldo hos Kronofogden?

Nystart Finans anger att du har möjligheten att lösa skulder hos Kronofogden utan säkerhet. För att kunna lösa skulder får din skuldkvot inte överstiga 100 %. Om din skuldkvot överstiger 100 % måste du ha en medsökande till lånet. 

Du beräknar ut din skuldkvot genom att dela dina totala skulder genom dina totala inkomster.

Samla lån trots betalningsanmärkningar hos Marginalen Bank

Marginalen bank är en av få banker som erbjuder lån till privatpersoner med skulder och betalningsanmärkningar. Med Marginalen banks omstartslån får du chansen att starta om ditt ekonomiska liv.

För att kunna bli beviljad ett omstartslån måste du vara minst 20 år, vara folkbokförd i Sverige samtidigt som du måste ha en årsinkomst på minst 200 000 kr. Om du blir beviljad ett omstartslån är du tvungen att först lösa in dina inkasso- och Kronofogdeskulder innan du investerar i något annat.

För att bli beviljad ett omstartslån behöver du säkerhet i form av en befintlig bostad eller en bostad du planerar att köpa. Om du inte äger en bostad har du alltid möjligheten att använda en närståendes bostad som säkerhet. Om du har befintliga lån till förmånliga räntor behöver du inte lösa in dessa.

h

Grundkrav

 • Du måste vara minst 20 år och folkbokförd i Sverige
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 200 000 kr. Om ni är två som ansöker ska den gemensamma årsinkomsten vara minst 350 000 kr.
 • Du är tvungen att lösa inkasso- eller Kronofogdeskulder innan du investerar i något annat.
 • Säkerhet i form av en bostad du äger eller planerar att köpa.

Erbjuder följande lån

 • Ett omstartslån som kräver säkerhet i form av en bostad. 
 • Minsta lånebelopp är 150 000 kr.

Vanliga frågor

Vad får jag använda ett omstartslån till?
Du bestämmer helt själv vad du vill använda pengarna till – en ny bil, renovering eller en ny bostad. Du har även möjligthet att samla lån och krediter. Tänk dock på att du måste lösa skulder hos Kronofogden innan du investerar i något annat.
Kan jag ansöka om omstartslån trots betalningsanmärkningar?
Hos Marginalen bank har du möjlighet att ansöka om ett lån trots betalningsanmärkningar.
Vilka krav ställs på mig som ansöker?
För att kunna bli beviljad ett lån behöver du en säkerhet i form av en bostad du äger eller planerar att köpa. I tillägg måste du uppfylla följande villkor:

 • Du måste vara minst 25 år och folkbokförd i Sverige.
 • Du måste inneha en årsinkomst på minst 200 000 kr. Om ni är två som ansöker ska den gemensamma årsinkomsten vara minst 350 000 kronor.
 • Du måste lösa inkasso- eller kronofogdeskulder innan du investerar i något annat.
Vilka krav ställs på mig som vill använda lånet till att finansiera en bostad?
Om du vill använda ett Omstartslån till att finansiera en bostad gäller följande krav:

 • Du måste ha kontantinsats på minst 15 % av köpesumman
 • Bostaden ska förmedlas av en registrerad fastighetsmäklare
 • Marknadsvärdet för villa och fritidshus ska vara minst 500 000 kr
 • Marknadsvärdet för bostadsrätt ska vara minst 250 000 kr
 • Om bostadsrätten är belånad måste lånen lösas
 • Du står för kostnaden för lagfart och pantbrev om du köper hus.