Lån utan UC

Jämför långivare som erbjuder så kallade lån utan UC, vilket innebär att långivare använder sig av något alternativt kreditupplysningsbolag som exempelvis Bisnode eller Creditsafe. Långivarna erbjuder mindre lån utan säkerhet från 1 000 kr med en återbetalningstid från 30 dagar.

Observera att lån utan UC är så kallade högkostnadskrediter, då den nominella årsräntan oftast uppgår till cirka 39 %. Om du vill låna pengar under 12 månader eller längre rekommenderas istället ett privatlån med individuell räntesättning.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkning
  • Låneförmedlare
  • Direkt utbetalning
Show more results

Att återbetala och Månadskostnad är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds om långivaren tillämpar individuell räntesättning. 

Räntor uppdaterade 2022-04-02.

Dessa lån är högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta över 30 % är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.  

Hitta billigaste lånet med vår jämförelsetjänst

Med vår jämförelsetjänst är det enkelt att hitta ett så kallat lån utan UC kreditupplysning. Jämför allt från räntor och avgifter till aktuellt kundbetyg på Trustpilot. Långivarna som marknadsförs på denna sida utför sina kreditupplysningar hos Bisnode Kredit eller Creditsafe.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Välj ett lånebelopp mellan 1 000 – 30 000 kr. Den främsta fördelen med denna låneform är möjligheten att kunna välja en kort återbetalningstid från 30 dagar. 

Tips: Tänk på att lån utan UC har en relativt hög ränta och passar bäst för dig som vill låna pengar under en kortare period än 12 månader. Om du prioriterar en låg ränta är vår rekommendation att du ansöker om ett privatlån med individuell räntesättning från cirka 3,0 %.

2. Lån utan UC med direkt utbetalning

Ett flertal långivare erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC med direkt utbetalning till ditt konto, även på vardagskvällar fram till kl. 21:00 och på helgen.

Filtrera efter Direkt utbetalning för att endast jämföra lån som kan betalas ut direkt till ditt bankkonto. Kom ihåg att kontrollera om långivaren erbjuder direkt utbetalning till just din bank. Exempelvis erbjuder Smspengar och Ferratum direkt utbetalning till dig som har konto hos Swedbank, SEB, Handelsbanken eller Nordea.

3. Låna pengar utan UC på helgen

Letar du efter ett snabbt lån utan UC på helgen? Några långivare erbjuder direkt utbetalning under både lördagar och söndagar. Filtrera efter Helglån för att endast jämföra lån utan UC med helgutbetalning. Kom ihåg att kontrollera kundtjänstens öppettider.

4. Ansök trots betalningsanmärkning

Tidigare anmärkningar behöver inte vara ett hinder för att kunna låna pengar utan UC, däremot finns det ingen långivare som beviljar lån med en skuld hos Kronofogden.

Filtrera efter Med betalningsanmärkningar för att endast jämföra långivare som erbjuder lån med betalningsanmärkningar utan UC. Tänk på att de flesta långivare ställer kravet att ingen anmärkning får vara yngre än 6 månader.

5. Jämför lånens totala kostnad 

Långivarna rangordnas efter kundbetyg på Trustpilot, det är därmed enkelt att hitta en populär långivare som är omtyckt av kunderna. Du har även möjligheten att rangordna långivarna efter Lägst ränta Månadskostnad och Att återbetala är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds om långivaren erbjuder individuell räntesättning. Övriga långivare erbjuder lån utan UC med fast ränta, du vet därmed den exakta lånekostnaden redan innan du ansöker. Jämför Att återbetala för att snabbt hitta det billigaste lånet för ditt önskade lånebelopp och återbetalningstid. Detta belopp inkluderar amortering, ränta och eventuella avgifter som uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter. Klicka på Mer information för mer information om bland annat kreditupplysningsbolag, kundtjänstens öppettider samt ålder- och inkomstkrav. 

Ansök snabbt och enkelt med BankID

Tack vare BankID är det möjligt att slutföra ansökningsprocessen online på långivarens hemsida. Du behöver därmed inte besöka ett bankkontor för att signera låneavtalet skriftligen.  Ett giltigt BankID är därmed en förutsättning för att kunna låna pengar snabbt utan UC på nätet.

Jämför kundomdömen med Trustpilot

Truspilot är en internationell aktör för kundomdömen av tjänster och upplevelser. Genom att jämföra kundbetyg på Trustpilot kan man försäkra sig om att långivaren erbjuder en professionell tjänst med snabb hantering och utbetalning av lån.  Tips: Vi rekommenderar att du väljer en långivare med minst fyra stjärnor.

Jämför ränta på lån utan UC

De flesta långivare tillämpar en fast ränta för samtliga kunder, vilket innebär att du vet vad lånet kommer kosta redan innan du skickar in en ansökan. Med vår jämförelsetjänst kan därmed hitta det billigaste lånet utan UC genom att jämföra lånets totala kostnader, inklusive både ränta och avgifter. De två vanligaste avgifterna är aviseringsavgift (månatlig) och uppläggningsavgift (engångskostnad). För mindre lånebelopp på cirka 1 000 – 5 000 kr kan uppläggningsavgiften utgöra en stor del av lånekostnaden. Om du är intresserad av att låna ett mindre belopp bör du därmed välja en långivare som erbjuder lån utan uppläggningsavgift. Den 1 setpember 2018 infördes en ny lag om räntetak för konsumentkrediter. Den nya lagen innebär att den nominella årsräntan för inte överstiga 40,0 %. De flesta långivar erbjuder därmed en ränta på cirka 35,0 – 39,0 %.

Låna trots många UC kreditupplysningar

En vanlig orsak varför privatpersoner letar efter möjligheten att låna utan UC är för att man har samlat på sig många kreditupplysningar hos UC under en sammanhängande tolvmånadersperiod. Genom att välja en långivare som istället utför kreditupplysningar hos Bisnode Kredit eller Creditsafe är det möjligt att låna utan UC med många förfrågningar

Nackdelarna med att låna pengar utan UC

Den främsta nackdelen med denna låneform är den relativt höga räntan. Den nominell årsräntan kan uppgå till cirka 39,0 % vilket innebär att denna låneform klassas som en högkostnadskredit. På grund av den höga räntan passar denna låneform bäst för konsumenter som vill låna pengar snabbt under en kort period på 1 – 3 månader. 

Tips: Om du vill låna pengar i 12 månader eller längre rekommenderar vi att du ansöker om ett privatlån hos en långivare som tillämpar individuell räntesättning. Förslagsvis kan du använda dig av en låneförmedlare för att få den bästa räntan.

Snabblån och sms lån utan UC

Lån utan UC kallas ibland ”snabblån utan UC” och ”sms lån utan UC”. Alla dessa termer beskriver samma låneform, ett mindre lån utan säkerhet upp till cirka 30 000 kr hos en långivare som erbjuder en snabb ansökningsprocess och utbetalning. Termen ”sms lån” myntades först i slutet av 2000-talet när det blev möjligt att ansöka om små lån direkt via SMS. Nu för tiden utförs ansökningsprocessen online med hjälp av BankID. 

Sms lån utan UC har historiskt sett förknippats med orimligt höga räntor och avgifter. Sedan regeringen införde lagen om räntetak hösten 2018 har dock alla ockerräntor försvunnit. Nu får den nominella årsräntan inte överstiga 40,0 %.

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna?

För att långivaren ska kunna fastställa ditt maximala lånebelopp behöver du genomföra en ansökan och genomgå en kreditprövning. En viktig faktor är din deklarerade årsinkoms från föregående år.

Vad är en kontokredit?
Alla långivare i vår jämförelsetabell förutom Untie erbjuder en så kallad kontokredit. Du ansöker om en kredit på exempelvis 10.000 kr och gör sedan uttag på önskat belopp. Så fort som du har betalat tillbaka lånet har du möjligheten att återigen utyttja krediten.  Med en kontokredit får du därmed tillgång till en ekonomisk buffert som du kan använda vid behov, likt ett kreditkort. 
Finns det direkt utbetalning?

Ja, eftersom låntagare som letar efter möjligheten att låna pengar utan UC prioriterar en snabb utbetalning erbjuder de flesta långivare en snabb hantering och utbetalningsprocess.

Långivarna erbjuder ofta lån med direkt utbetalning till ett antal utvalda banker. Det är därmed viktigt att kontrollera att långivaren erbjuder direkt utbetalning till just din bank. Exempelvis erbjuder Ferratum och Smspengar direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB.

Tillkommer några avgifter?

Två vanliga avgifter är uppläggningsavgiften som kan uppgå till cirka 300 – 500 kr och den månatliga aviseringsavgiften som kan uppgå till cirka 30 – 50 kr per månad.

Två populära långivare just nu som erbjuder lån utan avgifter är Ferratum och Pluskan.

Kan jag ansöka om lån utan UC med skulder hos Kronofogden?
Nej, det finns ingen långivare som beviljar lån till privatpersoner som har en aktiv skuld hos Kronofogden.
Finns det räntefria lån utan UC?

Vi har inte hittat någon långivare på den svenska marknaden som erbjuder lån utan UC utan ränta och avgifter till nya kunder. 

Innan den nya lagen om räntetak infördes den 1 september 2018 var det vanligt att långivare erbjöd nya kunder möjligheten att låna pengar räntefritt upp till 30 dagar. 

Kan jag samla lån utan UC förfrågan?

Ja, du kan samla lån och krediter med ett lån utan UC, detta är däremot inget som rekommederas med tanke på den höga räntan. Vi rekommenderar istället att du samlar dina krediter med ett privatlån med individuell räntesättning från cirka 3,0 %.