Snabblån

Jämför Sveriges populäraste långivare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning. Du har möjligheten låna 1 000 – 30 000 kr med en återbetalningstid från 30 dagar.

Observera att snabblån är så kallade högkostnadskrediter då räntan överstiger 30 %. Denna låneform passar därmed enbart för kortare återbetalningstider. För återbetalningstider på 12 månader eller längre, rekommenderar vi att du ansöker om ett privatlån genom en låneförmedlare.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkning
  • Låneförmedlare
  • Direkt utbetalning
Show more results

Dessa lån är högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta över 30 % är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Med snabblån har du möjligheten att låna 1 000 – 30 000 kr tillsammans med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar.

I dagsläget är de flesta snabblån en så kallad kontokredit, vilket innebär att du ansöker om en kredit och gör sedan uttag på önskat belopp. Tack vare kontokrediten är det enkelt att ta fler lån i framtiden, eftersom du undviker en ny ansökningsprocess med kreditupplysning. 

2. Snabblån med direkt utbetalning

Prioriterar du en snabb utbetalning? De flesta långivare erbjuder snabblån med direkt utbetalning till ditt bankkonto med banköverföring. Däremot är det viktigt att kontrollera att långivaren erbjuder direkt utbetalning till just din bank.

Exempelvis erbjuder långivarna Ferratum, Smspengar och Credway snabblån med direkt utbetalning till Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea.

3. Snabblån utan UC

Samtliga långivare erbjuder snabblån utan UC, vilket innebär att långivaren inte använder UC för kreditupplysningar. Istället används något annat kreditupplysningsbolag, oftast Creditsafe eller Bisnode.

4. Snabblån med betalningsanmärkningar

Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få ett snabblån beviljat. Däremot får ingen anmärkning vara yngre än 6 månader.

Filtrera efter Med betalningsanmärkningar för att endast jämföra Sveriges populäraste långivare som erbjuder snabblån trots svag kreditvärdighet.

5. Jämför ränta och hitta billiga snabblån

Direkt efter att du har valt önskat lånebelopp och återbetalningstid presenteras Sveriges populäraste långivare som erbjuder billiga snabblån med låg ränta. Långivarna rangordnas utifrån aktuellt kundbetyg på Trustpilot, men du har även möjligheten att sortera långivarna utifrån lägst ränta.

Månadskostnad är din beräknade månatliga kostnad och inkluderar amortering, ränta och eventuella avi-avgifter. 

Att återbetala visar din beräknande totala kostnad för lånet och inkluderar amortering, ränta och eventuella uppläggningsavgifter och avi-avgifter.

Klicka på Mer information under respektive långivare för mer information om bland annat kundtjänstens öppettider, kreditupplysningsbolag och utbetalningstider. 

Snabblån med BankID

För att kunna låna pengar snabbt krävs ett giltigt BankID. Med BankID kan du slutföra hela ansökningsprocessen online på långivarens hemsida och du behöver inte besöka något bankkontor.

Med BankID har du möjligheten att signera låneavtalet direkt vilket innebär att du kan få pengarna utbetalda redan samma dag.

 

Jämför snabblån med Trustpilot

Med Trustpilot är det enkelt att hitta en populär långivare som är omtyckt av kunderna. Trustpilot är en marknadsledande aktör på kundomdömen av tjänster och upplevelser.

Tack vare möjligheten att jämföra långivarnas kundbetyg är det enkelt att hitta en populär långivare som erbjuder billiga snabblån med låg ränta och utan avgifter.

Tips: Välj en långivare med minst fyra av fem stjärnor.

Vad innebär snabblån utan UC?

Allt fler konsumenter är intresserade av att låna pengar utan UC, vilket innebär att man vill undvika att en kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen (UC). När du ansöker om snabblån utan UC kreditupplysning förblir din ansökan anonym eftersom ingen information registreras i UCs register. Två populära alternativa kreditupplysningsbolag är Creditsafe och Bisnode.

Vilket snabblån är billigast?

Sedan den nya lagen om räntetak infördes den 1 september 2018 har det blivit betydligt billigare att låna ett mindre belopp snabbt. Den nya lagen innebär att långivarna inte får ta ut en högre nominell årsränta än 40,0 %. De flesta långivare som har nischat in sig mot snabblån erbjuder därmed i dagsläget en ränta på cirka 35,0 – 39,0 %. 

Förutom ränta är det viktigt att även jämföra avgifterna mellan olika långivare. Några långivare tar ut en uppläggningsavgift på cirka 400 – 600 kr samt aviseringsavgifter på cirka 30 – 40 kr per månad. Om du endast behöver låna pengar under 1 – 3 månader kan uppläggningsavgiften därmed utgöra en betydande andel av din lånekostnad. Som tur är finns det ett flertal långivare på den svenska marknaden som erbjuder snabblån helt utan avgifter. 

Långivaren Credway erbjuder just nu den bästa räntan för snabblån på 27,0 % (nominell årsränta). Credway tar inte heller ut några aviseringsavgifter eller uppläggningsavgifter. 

Snabblån på helgen

Det finns långivare som erbjuder snabblån med helgutbetalning under både lördagar och söndagar, exempelvis Credway och Ferratum. För att kunna låna pengar med direkt utbetalning på helgen krävs ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken

Kom ihåg att kontrollera långivarens öppettider innan du skicker in din ansökan. Exempelvis har Credway öppet under både fredagar och lördagar mellan kl. 10 – 18. För att kunna disponera pengarna samma dag är det viktigt att ansöka i god tid innan kundtjänsten stänger. 

Vilka är nackdelarna med snabblån?

Den främsta nackdelen med snabblån är den relativt höga lånekostnaden. På grund av den höga räntan passar snabblån bäst för privatpersoner som vill låna ett mindre belopp under några månader. Om du är intresserad av en återbetalningstid på minst 12 månader är vår rekommendation att du ansöker om ett privatlån med individuell räntesättning från cirka 3,0 %. 

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna med snabblån?

Du har möjligheten att låna 1.000 – 30.000 kr utan säkerhet.

Eftersom de flesta snabblån är kontokrediter har du möjligheten att välja en flexibel återbetalningstid från 30 dagar. 

Hur snabbt får jag pengarna utbetalda?

Om du har ett bankkonto hos någon av Sveriges storbanker som Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken har du möjligheten att ansöka om ett snabblån med direkt utbetalning. Direkt utbetalning innebär att långivaren överför pengarna direkt till ditt konto så fort som lånet har beviljats. Du kan därmed dipsonera pengarna redan inom 5 – 10 minuter.

Med ett bankkonto hos någon annan bank betalas pengarna oftast ut inom 1 bankdag. 

Kan jag ansöka om snabblån trots betalningsanmärkningar?

Ja, dock ställer de flesta långivare kravet att ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader. 

En långivare som kan bevilja snabblån trots betalningsanmärkningar är Ferratum. 

Finns det snabblån utan kreditupplysning?

Långivaren är enligt lag skyldig att utföra en kreditprövning för att fastställa långivarens kreditvärdighet. Däremot samarbetar långivarna med olika kreditupplysningsbolag. De flesta långivare som erbjuder snabblån utför inte några kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC), istället används Creditsafe eller Bisnode Kredit.

Det är alltid en fördel att undvika kreditupplysningar hos UC, då dessa påverkar låntagarens kreditvärdighet negativt samtidigt som upplysningen ligger kvar under en tolvmånadersperiod.

Kan jag låna med snabblån utan inkomst?

Långivaren kommer under kreditprövningen granska din deklarerade årsinkomst från föregående år. Saknas en inkomst kommer långivaren inte kunna bevilja ett lån. 

Om du saknar en deklarerad inkomst på grund av att du nyligen har börjat arbete kan det vara en bra idé at kontakta långivaren om möjligheten att få komplettera ansökningen med anställningsintyg eller lönespecifikation.

Kan jag låna med snabblån utan fast anställning?

Ja, generellt sätt krävs inte en fast anställning för att få låna pengar utan säkerhet. Långivaren gör alltid en indivuell bedömning av din kreditvärdiget och återbetalningsförmåga. 

Kan jag ansöka om snabblån med skulder hos Kronofogden?

Med en aktiv skuld hos Kronofogden är det omöjligt att få ett snabblån beviljat. Däremot finns det långivare som kan acceptera en historik av betalningsanmärkningar.

Kan jag ansöka om snabblån dygnet runt?

Hos alla långivare kan du ansöka om snabblån dygnet runt på långivarens hemsida. Däremot behandlas din ansökan under kundtjänstens öppettider. 

Om du exempelvis skickar in din låneansökan till Credway kl. 22:00 en fredagkväll kommer din ansökan behandlas som tidigast kl. 10:00 på lördag.