Jämför privatlån

Hitta Sveriges bästa privatlån utan säkerhet på 1 minut med vår jämförelsetjänst. Allt du behöver göra är att välja önskat lånebelopp och återbetalningstid för att hitta en låneförmedlare som kan hjälpa dig att hitta det billigaste privatlånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkningar
  • Svar direkt
  • Endast låneförmedlare
Visa fler resultat

Observera att räntan för privatlån bestäms individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Att återbetala och Månadskostnad är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds.

Räntor uppdaterade 2023-10-27.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Du har möjligheten att låna mellan 5 000 – 600 000 kr. Samtliga långivare erbjuder en flexibel återbetalningstid mellan 1 – 15 år.

Ansök direkt hos en långivare eller låt en låneförmedlare kontakta upp till cirka 35 långivare om låneerbjudanden för att förbättra din chanser till ett privatlån med låg ränta.

2. Privatlån utan säkerhet

Samtliga långivare erbjuder lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver någon säkerhet för att få låna pengar.

Med lån utan säkerhet får du använda pengarna till precis det du vill. Privatlån används generellt sätt till konsumtion, exempelvis för att finansiera en ny bil eller en renovering. Det har även blivit vanligt att privatlån används för att samla dyrare smålån och krediter tack vare den låga räntan. 

3. Privatlån med svar direkt

Prioriterar du en snabb utbetalning? Filtrera efter Svar direkt för att endast jämföra långivare som erbjuder privatlån med lånebesked direkt.

För att kunna få svar direkt behöver du signera din ansökan med BankID. Pengarna betalas oftast ut inom 1 – 2 bankdagar. 

4. Privatlån med betalningsanmärkningar

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få ett privatlån beviljat. Dock ställer de flesta långivare kravet att ingen anmärkning får vara yngre än 6 månader. När du kryssar i Med betalningsanmärkningar visas endast Sveriges populäraste långivare som erbjuder privatlån trots dålig kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar.

5. Hitta det billigaste privatlånet

 

Långivarna och låneförmedlarna rangordnas automatiskt efter kundbetyg från Trustpilot. Vi har därmed gjort det enkelt för dig som letar efter ett billigt privatlån hos en omtyckt långivare med topp-betyg på Trustpilot.

Månadskostnad visar hur mycket du behöver betala tillbaka till långivaren varje månad inklusive amortering, ränta och eventuella aviseringsavgifter. 

Att återbetala visar hur stort belopp du kommer att betala tillbaka till långivarens under lånets totala löptid inklusive amortering, ränta och eventuella uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter. 

Tänk på att räntan för privatlån alltid sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Däremot anger långivaren ett ränteintervall vilket ger en indikation om vilken ränta du kan förvänta dig. Beräknade belopp som Månadskostnad och Att återbetala är beräknad utifrån den lägsta räntan som långivaren erbjuder sina kunder. 

Mer information under respektive långivare ger mer information om bland annat inkomstkrav, kundtjänstens öppettider och hur snabbt du får pengarna utbetalda.

Lendo

Jämför privatlån med Lendo

  • Låneförmedlaren Lendo förmedlar privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med löptiden 1 – 20 år.
  • Samarbetar med 40 långivare.
  • Endast en UC kreditupplysning.
  • Lendo har ett kundbetyg på 4,6 av 5 från 2 447 kundomdömen på Trustpilot (2023-04-20).
  • Krav: Årsinkomst på minst 110 000 kr. Betalningsanmärkningar kan accepteras.

Snabba privatlån med BankID

E-legitimation som BankID har gjort det enkelt för dig som vill låna pengar utan säkerhet på internet. Istället för att besöka ett bankkontor för att skriva under lånehandlingarna kan du signera ditt låneavtal direkt med mobilen. 

Samtliga långivare i vår jämförelsetjänst erbjuder privatlån som du kan signera direkt med BankID. Tack vare BankID kan du oftast få pengarna på kontot inom 1 – 2 bankdagar, det har därmed aldrig varit enklare att låna pengar med privatlån direkt på nätet.

Jämför kundnöjdhet med Trustpilot

För att underlätta ditt val av långivare har vi valt att presentera det senaste kundbetyget från Trustpilot som är en marknadsledande aktör på kundomdömen.

Tack vare möjligheten att jämföra långivarnas kundbetyg är det enkelt att hitta en omtyckt långivare som erbjuder billiga privatlån med attraktiv ränta och låga avgifter.

Jämför ränta på privatlån

Att hitta den bästa räntan för privatlån är en utmaning med tanke på att räntan bestäms individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet. Långivarna i Sverige anger inte någon snittränta för privatlån, däremot ett ränteintervall. 

För att kunna bli erbjuden en låg ränta på cirka 3,0 – 5,0 % är det viktigt med en hög fast inkomst och en historik utan betalningsanmärkningar. Om du har dålig kreditvärdighet på grund av exempelvis betalningsanmärkningar eller många UC förfrågningar får du räkna med en högre ränta.

Med bakgrund att räntan sätts individuellt är vår rekommendation att du använder dig av en låneförmedlare om du prioriterar att få ett privatlån med bäst ränta. Låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 30 olika banker och kreditgivare för att du ska få så många låneerbjudanden som möjligt. Efter att låneförmedlaren har sammanställt dina låneerbjudanden kan du enkelt välja det privatlån som har lägst ränta och bäst villkor.

Kan man ansöka utan UC?

Allt fler konsumenter är intresserade av privatlån utan UC, det vill säga av ett privatlån där långivaren inte utför någon kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Samtliga långivare i Sverige är dock enligt lag skyldiga att utföra en kreditprövning för att fastställa låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Långivare som erbjuder möjligheten att ansöka utan UC samarbetar istället med något annat kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe eller Bisnode Kredit.

Så hittar du bästa privatlånet

Med tanke på att långivarna använder individuell räntesättning för privatlån är det svårt att veta vilken långivare som erbjuder lägst ränta. För att vara säker på att du får det bästa privatlånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar rekommenderar vi därmed att du ansöker genom en låneförmedlare.

Utöver möjligheten att konkurrensutsätta ett flertal långivare om erbjudanden, undviker du även risken att få för många kreditupplysningar registrerade hos UC. Anledningen är att alla långivare som prövar din ansökan delar på samma kreditupplysning när du ansöker genem en låneförmedlare. 

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna med privatlån?

Du har möjligheten att låna mellan 5 000 – 600 000 kr.  Välj en återbetalningstid som passar dig mellan 1 – 20 år.

Hur kan jag jämföra räntan för lån utan säkerhet?
Med vår jämförelsetjänst kan du sortera långivarna efter Lägst ränta. Det är därmed enkelt att jämföra räntan på lån utan säkerhet och hitta det billigaste privatlånet 2019.

Tänk dock på att räntan alltid sätts individuellt utifrån din kreditvärdighet. För att hitta billiga privatlån med låg ränta kan det därmed vara en smart idé att använda sig av en låneförmedlare. Förmedlaren kontaktar upp till 38 st banker och kreditinstitut om låneerbjudanden för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Du kan förslagsvis ansöka hos Zmarta, Lendo, Sambla eller Advisa.

Hur snabbt får jag pengarna utbetalda?
I dagsläget erbjuder alla långivare möjligheten att legitimera dig och att signera privatlånet direkt med BankID, vilket effektiviserar ansökningsprocessen. De flesta långivare erbjuder privatlån med svar direkt, om du däremot ansöker via en låneförmedlare behöver du vänta upp till 24 timmar på låneerbjudanden. 

Så fort som långivaren har beviljat din ansökan kan du oftast disponera pengarna inom 1 – 2 bankdagar. Tack vare BankID är det därmed möjligt att låna pengar snabbt med privatlån till låg ränta.

Kan jag samla lån med privatlån?
Privatlån är den populäraste låneformen för att samla dyra lån och krediter. Att samla lån innebär att man om-finansierar sina lån genom att ersätta alla dyra mindre lån, avbetalningar och krediter med ett enda privatlån med låg ränta.

Hushåll som har samlat på sig för många lån och avbetalningar kan ofta spara flera tusen kronor varje månad genom att samla sina dyrare lån och krediter.

Kan jag ansöka om privatlån trots många UC förfrågningar?

Det finns långivare som erbjuder privatlån trots många förfrågningar hos UC, det vill säga trots många kreditupplysningar. Med bakgrunden att kreditupplysningar ligger kvar i UCs register under 12 månader är det vanligt att konsumenter letar efter privatlån hos långivare som kan acceptera svag kreditvärdighet på grund av många UC förfrågningar. 

Om du har många UC förfrågningar är vår rekommendation att du använder dig av en låneförmedlare som förmedlar privatlån. Låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 40 långivare om låneerbjudanden som alltid delar på en enda kreditupplysning hos UC.

Kan jag ansöka om privatlån trots betalningsanmärkningar?

Ja, hos några långivare behöver tidigare anmärkningar inte vara ett hinder för att få ett lån beviljat. Om du letar efter ett privatlån utan säkerhet med betalningsanmärkningar kan det vara en smart idé att använda sig av en låneförmedlare. Eftersom låneförmedlaren tillfrågar upp till cirka 40 st långivare om erbjudanden optimerar du dina chanser att hitta det bästa privatlånet utifrån din kreditvärdighet.

Tänk på att du får räkna med en högre ränta om du är intresserad av att låna pengar med betalningsanmärkningar.

Kan jag låna med privatlån utan inkomst?
Utan en deklarerad inkomst från föregående år kan det bli svårt att få ett privatlån beviljat. Däremot har du oftast möjligheten att skicka in kompletterande dokumation (exempelvis lönespecifikation och anställningsbevis) om du nyligen fått en fast anställning och saknar en deklarerad inkomst.
Finns det privatlån utan kreditupplysning?

Nej, du har inte möjligheten att ansöka om privatlån utan kreditupplysning. Alla långivare måste utföra en kreditprövning enligt lag för att fastställa långivarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Däremot finns det långivare på den svenska marknaden som erbjuder lån utan UC, vilket innebär att något annat kreditupplysningsbolag än UC används som exempelvis Creditsafe eller Bisnode Kredit. Nackdelen är att långivare som erbjuder denna typ av lån oftast har betydligt högre räntor mellan cirka 27,0 – 39,0 %.

Kan jag låna med privatlån utan fast anställning?
Ja, du har möjligheten att ansöka om ett privatlån utan fast anställning, det vill säga som deltidsanställd, timanställd eller vikarie. Om du inte har en fast anställning är vår rekommendation att du använder dig av en låneförmedlare för att förbättra dina chanser att få ett privatlån med låg ränta beviljat. 
Kan jag ansöka om privatlån med skulder hos Kronofogden?

Det finns endast några få alternativ till dig som vill låna pengar trots skuld hos Kronofogden.

Är det någon skillnad mellan privatlån och blancolån?

Nej det är ingen skillnad, blancolån och privatlån är samma typ av lån.