Jämför privatlån

Hitta Sveriges bästa privatlån utan säkerhet på 1 minut! Jämför räntor på privatlån 2019 och hitta det billigaste privatlånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Signera direkt med BankID och få pengarna på kontot inom 1 – 2 dagar.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkningar
  • Svar direkt
  • Endast låneförmedlare
Sortera:
Vi har hittat st lån till dig
Vi har hittat ett lån till dig
Inga lån hittades
Show more results

Observera att räntan för privatlån bestäms individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Att återbetala och Månadskostnad är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds.

Räntor uppdaterade 2019-10-08.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Du har möjligheten att låna mellan 5 000 – 600 000 kr. Samtliga långivare erbjuder en flexibel återbetalningstid mellan 1 – 15 år.

Ansök direkt hos en långivare eller låt en låneförmedlare kontakta upp till 37 långivare om låneerbjudanden för att förbättra din chanser till ett billigt privatlån med låg ränta. Förmedlaren Advisa rankas just nu som en av Sveriges bästa låneförmedlare med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 2 117 kundomdömen på Trustpilot (2019-10-08).

2. Lån utan säkerhet

Samtliga långivare erbjuder lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver någon säkerhet för att få låna pengar.

Med lån utan säkerhet får du använda pengarna till precis det du vill. Privatlån används generellt sätt till konsumtion, exempelvis för att finansiera en ny bil eller en renovering. Det har även blivit vanligt att privatlån används för att samla dyrare smålån och krediter tack vare den låga räntan. 

3. Privatlån med svar direkt

Prioriterar du en snabb utbetalning? Filtrera efter Svar direkt för att endast jämföra långivare som erbjuder privatlån med lånebesked direkt.

För att kunna få svar direkt behöver du signera din ansökan med BankID. Pengarna betalas oftast ut inom 1 – 2 bankdagar. 

4. Privatlån med betalningsanmärkningar

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få ett privatlån beviljat. Dock ställer de flesta långivare kravet att ingen anmärkning får vara yngre än 6 månader. När du kryssar i Med betalningsanmärkningar visas endast Sveriges populäraste långivare som erbjuder privatlån trots dålig kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar.

5. Hitta det billigaste privatlånet 2019

Långivarna och låneförmedlarna rangordnas automatiskt efter kundbetyg från Trustpilot. Vi har därmed gjort det enkelt för dig som letar efter ett billigt privatlån hos en omtyckt långivare med topp-betyg på Trustpilot.

Månadskostnad visar hur mycket du behöver betala tillbaka till långivaren varje månad inklusive amortering, ränta och eventuella aviseringsavgifter. 

Att återbetala visar hur stort belopp du kommer att betala tillbaka till långivarens under lånets totala löptid inklusive amortering, ränta och eventuella uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter. 

Tänk på att räntan för privatlån alltid sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Däremot anger långivaren ett ränteintervall vilket ger en indikation om vilken ränta du kan förvänta dig. Beräknade belopp som Månadskostnad och Att återbetala är beräknad utifrån den lägsta räntan som långivaren erbjuder sina kunder. 

Mer information under respektive långivare ger mer information om bland annat inkomstkrav, kundtjänstens öppettider och hur snabbt du får pengarna utbetalda.

Billiga privatlån med snabbt besked hos BYNK

  • Kundfavoriten Bynk erbjuder snabba privatlån med en ränta från 3,95 %.
  • Signera ditt privatlån med BankID och få besked direkt. Du har oftast pengarna på kontot inom 1 bankdag, vilket är en bidragande orsak till att Bynk på kort tid har blivit en av Sveriges populäraste långivare. 
  • Använd pengarna till vad du vill – samla dyra lån och krediter eller finansiera ett bilköp.
  • Med den innovativa Bynk-appen kan du exempelvis ändra återbetalningstid eller utnyttja betalningsfria månad.
  • Bynk har ett kundbetyg på 8,1 av 10 från 160 kundrecensioner på Trustpilot (2019-08-16).

Snabba privatlån med BankID

E-legitimation som BankID har gjort det enkelt för dig som vill låna pengar utan säkerhet på internet. Istället för att besöka ett bankkontor för att skriva under lånehandlingarna kan du signera ditt låneavtal direkt med mobilen. 

Samtliga långivare i vår jämförelsetjänst erbjuder privatlån som du kan signera direkt med BankID. Tack vare BankID kan du oftast få pengarna på kontot inom 1 – 2 bankdagar, det har därmed aldrig varit enklare att låna pengar med privatlån direkt på nätet.

Jämför lån utan säkerhet med Trustpilot

För att underlätta ditt val av långivare har vi valt att presentera det senaste kundbetyget från Trustpilot som är en marknadsledande aktör på kundomdömen.

Tack vare möjligheten att jämföra långivarnas kundbetyg är det enkelt att hitta en omtyckt långivare som erbjuder billiga privatlån med attraktiv ränta och låga avgifter.

Jämför ränta för privatlån 2019

Att hitta den bästa räntan eller snitträntan för privatlån 2019 är ofta en utmaning med tanke på att räntan bestäms individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet. Långivarna i Sverige anger inte någon snittränta för privatlån, däremot ett ränteintervall. Långivaren Bynk anger exempelvis ett ränteintervall på 3,95 – 19,95 %, vilket innebär att du som bäst kan få en ränta på 3,95 %. 

För att kunna bli erbjuden en låg ränta på cirka 3,0 – 5,0 % är det viktigt med en hög fast inkomst och en historik utan betalningsanmärkningar. Om du har dålig kreditvärdighet på grund av exempelvis betalningsanmärkningar eller många UC förfrågningar får du räkna med en högre ränta.

Med bakgrund att räntan sätts individuellt är vår rekommendation att du använder dig av en låneförmedlare om du prioriterar att få ett privatlån med bäst ränta 2019. Låneförmedlaren kontaktar upp till 32 olika banker och kreditinstitut för att du ska få så många låneerbjudanden som möjligt. Efter att låneförmedlaren har sammanställt dina låneerbjudanden kan du enkelt välja det privatlån som har lägst ränta och bäst villkor.

Privatlån utan UC

Allt fler konsumenter är intresserade av privatlån utan UC, det vill säga av ett privatlån där långivaren inte utför någon kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Samtliga långivare i Sverige är dock enligt lag skyldiga att utföra en kreditprövning för att fastställa låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Långivare som erbjuder privatlån utan UC samarbetar därmed istället med något annat kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe eller Bisnode Kredit. 

Vår rekommendation är dock att du försöker undvika privatlån utan UC då räntan ofta uppgår till cirka 40,0 % samtidigt som det ofta tillkommer dyra avgifter. Om du däremot vill låna pengar utan UC under en kortare period än 12 månader är ett privatlån utan UC ett lämpligt alternativ med tanke på att privatlån som lägst har en återbetalningstid på 12 månader. Tänk på att välja en så kort återbetalningstid som möjligt för att minimera dina räntekostnader om du trots den höga räntan väljer att ansöka om ett privatlån utan UC.

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna med privatlån?

Du har möjligheten att låna mellan 5.000 – 600.000 kr.  Välj en återbetalningstid som passar dig mellan 1 – 15 år.

Hur kan jag jämföra räntan för lån utan säkerhet?

Med vår jämförelsetjänst kan du enkelt sortera långivarna efter Lägst ränta. Det är därmed enkelt att jämföra räntan på lån utan säkerhet och hitta det billigaste privatlånet 2019.

Tänk dock på att räntan alltid sätts individuellt utifrån din kreditvärdighet. För att hitta billiga privatlån med låg ränta kan det därmed vara en smart idé att använda sig av en låneförmedlare. Låneförmedlaren kontaktar upp till 32 st banker och kreditinstitut om låneerbjudanden för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

En av Sveriges populäraste låneförmedlare just nu är Advisa, som förmedlar privatlån mellan 5.000 – 600.000 med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Advisa tar en kreditupplysning hos UC som samtliga långivare som prövar din ansökan delar på.

Hur snabbt får jag pengarna utbetalda?

I dagsläget erbjuder alla långivare möjligheten att legitimera dig och att signera privatlånet direkt med BankID, vilket effektiviserar ansökningsprocessen. De flesta långivare erbjuder privatlån med svar direkt, om du däremot ansöker via en låneförmedlare behöver du vänta upp till 24 timmar på låneerbjudanden. 

Så fort som långivaren har beviljat din ansökan kan du oftast disponera pengarna inom 1 – 2 bankdagar. Tack vare BankID är det därmed möjligt att låna pengar snabbt med privatlån till låg ränta.

Kan jag samla lån med privatlån?

Privatlån är den populäraste låneformen för att samla dyra lån och krediter. Att samla lån innebär att man om-finansierar sina lån genom att ersätta alla dyra mindre lån, avbetalningar och krediter med ett enda privatlån med låg ränta.

Hushåll som har samlat på sig för många lån och avbetalningar kan ofta spara flera tusen kronor varje månad genom att samla sina dyrare lån och krediter.

Kan jag ansöka om privatlån trots många UC förfrågningar?

Det finns långivare som erbjuder privatlån trots många förfrågningar hos UC, det vill säga trots många kreditupplysningar. Med bakgrunden att kreditupplysningar ligger kvar i UCs register under 12 månader är det vanligt att konsumenter letar efter privatlån hos långivare som kan acceptera svag kreditvärdighet på grund av många UC förfrågningar. 

Om du har många UC förfrågningar är vår rekommendation att du använder dig av en låneförmedlare som förmedlar privatlån. Låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 35 långivare om låneerbjudanden som alltid delar på en enda kreditupplysning hos UC.

Kan jag ansöka om privatlån trots betalningsanmärkningar?

Ja, hos några långivare behöver tidigare anmärkningar inte vara ett hinder för att få ett lån beviljat. Om du letar efter ett privatlån utan säkerhet med betalningsanmärkningar kan det vara en smart idé att använda sig av en låneförmedlare. Eftersom låneförmedlaren tillfrågar upp till 32 st långivare om erbjudanden optimerar du dina chanser att hitta det bästa privatlånet utifrån din kreditvärdighet.

Tänk på att du får räkna med en högre ränta om du ansöker om ett privatlån med betalningsanmärkningar. 

Kan jag låna med privatlån utan inkomst?

Utan en deklarerad inkomst från föregående år kan det bli svårt att få ett privatlån beviljat. Däremot har du oftast möjligheten att skicka in kompletterande dokumation (exempelvis lönespecifikation och anställningsbevis) om du nyligen fått en fast anställning och saknar en deklarerad inkomst.

Finns det privatlån utan kreditupplysning?

Nej, du har inte möjligheten att ansöka om privatlån utan kreditupplysning. Alla långivare måste utföra en kreditprövning enligt lag för att fastställa långivarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Däremot finns det långivare på den svenska marknaden som erbjuder lån utan UC, vilket innebär att något annat kreditupplysningsbolag än UC används som exempelvis Creditsafe eller Bisnode Kredit. Nackdelen är att långivare som erbjuder privatlån utan UC generellt sätt erbjuder lån med högre räntor mellan cirka 27,0 – 39,0 %.

Kan jag låna med privatlån utan fast anställning?

Ja, du har möjligheten att ansöka om ett privatlån utan fast anställning, det vill säga som deltidsanställd, timanställd eller vikarie. Om du inte har en fast anställning är vår rekommendation att du använder dig av en låneförmedlare för att förbättra dina chanser att få ett privatlån med låg ränta beviljat. 

Kan jag ansöka om privatlån med skulder hos Kronofogden?

Nej, det finns ingen långivare på den svenska marknaden som erbjuder privatlån utan säkerhet till dig som har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot kan det vara möjligt att bli beviljad ett privatlån trots skulder om du har en medsökande alternativt om du har någon typ av säkerhet, med ett så kallat omstartslån.