Låna pengar med skuld hos Kronofogden

Med en aktiv skuld hos Kronofogden är det omöjligt att få låna pengar hos de flesta svenska långivare. Däremot finns det två alternativ för dig som vill lösa dina skulder hos Kronofogden trots dålig kreditvärdighet och betalningsanmärkningar.

Nstart

 • Nstart erbjuder möjligheten att låna pengar trots flera betalningsanmärkningar och många UC förfrågningar. Du kan beviljas ett lån trots en aktiv skuld hos Kronofogden om din skuldkvot inte överstiger 100 % (alternativt krävs en medsökande).
 • Låna upp till 500 000 kr utan krav på säkerhet som du kan använda för att lösa dina befintliga krediter och skulder.
 • Du får en personlig handläggare som hjälper till under hela ansökningsprocessen.
 • Kundbetyg på 4,6 av 5 från 2 121 omdömen på Trustpilot (2024-02-28).
 • Krav: 18 – 62 år. Fast anställning behövs, annars krävs en medsökande. Årsinkomst på minst 264 000 kr.

Marginalen Bank

 • Marginalen Bank erbjuder ett lån till dig som har svag kreditvärdighet på grund av betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. 
 • Lägst lånebelopp är 150 000 kr.
 • En bostad krävs som säkerhet, antingen en bostad du redan äger eller som du planerar att köpa.
 • Kundbetyg på 3,8 av 5 från 191 omdömen på Trustpilot (2023-05-08.
 • Krav: Minst 20 år. Inkomst på minst 200 000 kr per år. 

Kan man låna pengar trots skulder hos Kronofogden?

Hos de flesta långivare som erbjuder privatlån är det omöjligt att få låna pengar med ett skuldsaldo hos Kronofogden. De flesta långivare accepterar inte ens en betalningsanmärkning. Personer som har en eller flera betalningsanmärkningar och en skuld hos Kronofogden har därmed svårt att få lösa sina lån, inkassoskulder och Kronofogdeskulder med höga räntor och avgifter för att få en chans till en nystart i ekonomin. 

Vilka långivare erbjuder möjligheten att lösa skulder?

Vi har hittat två omtyckta långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden. Dessa långivare är Nystart Finans och Marginalen Bank. 

Nystart Finans erbjuder ett lån utan säkerhet mellan 30 000 – 500 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 12 år. Eftersom lånet är utan säkerhet krävs ingen bostad som säkerhet för lånet. För att kunna lösa skulder hos Kronofogden får din skuldkvot inte överstiga 100 %. 

Hos Marginalen Bank måste du ha säkerhet i form av en bostad om du vill lösa skulder hos Kronofogden. Om du inte äger en bostad som kan pantsättas som säkerhet behöver du köpa en bostad. Däremot är det inget krav på säkerhet om du enbart har betalningsanmärkningar. Det lägsta lånebeloppet är 150 000 kr.

Behöver jag en bostad som säkerhet?

Om du äger en bostad som kan användas som säkerhet ökar du dina chanser att få låna pengar trots en skuld hos Kronofogden. Hos Marginalen Bank är det exempelvis ett krav att du har en säkerhet i form av en bostadsrätt eller villa.

Vilka krav ställs på min inkomst?

Med en dålig kreditvärdighet och betalningsanmärkningar är det viktigt att kunna uppvisa en hög fast inkomst för att ha en chans att få låna pengar. Nystart finans har ett inkomstkrav på 264 000 kr per år medan Marginalen Bank har ett inkomstkrav på 200 000 kr per. Däremot är det en stor fördel om du kan uppvisa en ännu högre inkomst. 

Sista utvägen är att använda en medsökande

Om du har en låg inkomst under 200 000 kr per år eller saknar fast anställning blir det omöjligt att få ett lån beviljat med skulder hos Kronofogden. Den sista utvägen är då att ansöka tillsammans med en medsökande. Om du inte kan fullfölja dina återbetalningar blir din medsökande tvungen att betala tillbaka lånet. En medsökande fungerar därmed som en säkerhet för lånet och gör att banken kan låna ut pengar trots att du själv har en låg inkomst. 

Låna trots skuld hos Kronofogden hos Marginalen Bank

Marginalen bank erbjuder ett lån till dig som vill starta om ditt ekonomiska liv och som vill samla alla dyra krediter och skulder med höga räntor hos en enda långivare. Med ett så kallat omstartslån får du chansen att lösa dina skulder hos Kronofogden trots betalningsanmärkningar. Däremot är kraven relativt höga på dig som ansöker. Du måste exempelvis ha en bostad som säkerhet till lånet. Bostaden kan vara en bostadsrätt eller villa som du redan äger eller som du planerar att köpa.

Om du blir beviljad ett lån måste du lösa alla skulder hos Kronofogden och inkasso-skulder innan du investerar i något annat och innan du löser några andra snabblån, sms lån, blancolån och krediter. Om du har lån hos långivare med låga räntor och förmånliga villkor är det inget krav att du löser dessa.

Marginalen Bank är en omtyckt långivare och deras privatlån utsågs exempelvis som Sveriges tredje bästa lån utan säkerhet enligt en undersökning från Svenskt Kvalitetsindex hösten 2018.

Grundkraven på dig som ansöker:

 • Minst 20 år.
 • Folkbokförd i Sverige
 • Årsinkomst på minst 200 000 kr. om du ansöker med en medsökande måste den totala årsinkomsten vara minst 350 000 kr. 
 • Du måste lösa dina inkasso-skulder eller Kronofogdeskulder innan du köper något annat.
 • Du måste ha säkerhet i form av en bostad.

 

Lös dina skulder med Nstart

Nstart (tidigare Nystart Finans) erbjuder privatpersoner en chans att starta som sitt ekonomiska liv genom möjligheten att lösa alla dyra skulder hos Inkasso-företag och Kronofogden. Med ett nystartslån har du möjligheten att samla dina sms lån, blancolån och kreditkortsskulder upp till 500 000 kr utan säkerhet.

Välj en återbetalningstid som passar dig mellan 1 – 12 år. Räntan sätts individuellt utifrån din kreditvärdighet och ligger i intervallet 10,9 – 26,0 %. Om du sköter dina avbetalningar har du möjligheten att få sänkt ränta.

Nystart Finans är en omtyckt långivare vilket är tydligt med ett kundbetyg på 4,7 av 5 från 1 303 kundomdömen på Trustpilot (2020-11-20). Du kan därmed vara säker på att du får professionell rådgivning och hjälp för att bli skuldfri.

Grundkraven på dig som ansöker är följande:

 • Minst 18 år och max 62 år.
 • Folkbokförd och skriven i Sverige.
 • Månadsinkomst på minst 22 000 kr från en fast anställning.

Vanliga frågor

Kan jag lösa skulder hos Kronofogden utan säkerhet?

Utan en säkerhet som exempelvis en bostad är det i regel omöjligt att få låna pengar med skuld hos Kronofogden. Däremot är det möjligt hos Nystart Finans om du har en fast anställning på minst 22 000 kr per månad och har en skuldkvot som inte överstiger 100 %. Om du inte uppfyller dessa krav behövs en medsökande.

Vilka långivare erbjuder lån trots aktivt skuldsaldo?

Vi har endast hittat två långivare som kan bevilja lån trots en aktiv skuld hos Kronofogden, dessa är Marginalen Bank och Nystart Finans.

Kan jag lösa skulder utan fast anställning?

Om du saknar en fast anställning för att du exempelvis är projektanställd, timanställd eller vikarie är det i regel omöjligt att bli beviljad ett lån om man har skulder och betalningsanmärkningar. Om du inte har möjligheten att ordna en fast anställning är den sista utvägen att ansöka om lån tillsammans med en medsökande.

Är det verkligen en bra idé att låna pengar med skulder?

Det är inte lämpligt att låna pengar till konsumtion om man har skulder sedan tidigare. Däremot letar många skuldsatta människor efter möjligheten att lösa alla skulder och samla alla lån hos en enda långivare för att få ner kostnaderna. Skuldsatta människor som inte får möjligheten att lösa alla dyra lån kan i vissa fall aldrig betala tillbaka sina skulder på grund av skenande räntekostnader som växer varje år. I dessa fall är en skuldsanering den enda utvägen.

Hur många betalningsanmärkningar accepteras?

Långivarna anger inte hur många betalningsanmärkningar som kan accepteras. Långivarna gör alltid en individuell bedömning av din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.