Låna pengar

Låna pengar till låg ränta med vår jämförelse av Sveriges populäraste långivare och låneförmedlare. Du har möjligheten att ansöka om ett lån mellan 5 000 – 600 000 kr med en låg individuell ränta från 5,20 %.

Belopp: 123
Löptid: 123
 • Filter:
 • Med betalningsanmärkningar
 • Svar direkt
 • Endast låneförmedlare
Visa fler resultat

Tänk på att räntan för dessa lån bestäms individuellt utifrån låntagarens ekonomiska förutsättningar. Att återbetala och Månadskostnad är beräknad utifrån den lägsta räntan som långivaren erbjuder

Räntor uppdaterade: 22 jul, 2024

1. Välj lånebelopp och löptid

Ansök om ett lån mellan 5 000 – 600 000 kr och välj en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.

Tänk på att du alltid har möjligheten att återbetala hela lånet i förtid utan några extra avgifter.

2. Låna pengar utan krav på säkerhet

Alla lån på denna sida är utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom för att få låna pengar. Pengarna får du använda till precis det du vill, oavsett om det är för att samla dyra lån, finansiera en renovering, en båt eller en ny bil.

3. Låna pengar trots betalningsanmärkningar

Har du en eller flera betalningsanmärkningar? Med betalningsanmärkningar kan det vara en utmaning att få låna pengar, däremot finns det långivare som acceptera anmärkningar om ingen är nyare än sex månader. 

Filtrera alla lån Med betalningsanmärkningar för att endast jämföra långivare som kan bevilja lån med betalningsanmärkningar.

4. Låna pengar med svar direkt

Vill du få lånebesked direkt? Lägg till filtret Svar direkt för att endast jämföra långivare som ger besked direkt. Pengarna betalas oftast sedan ut samma dag alternativt inom en bankdag.

Är du intresserad av att låna pengar med direkt utbetalning? I så fall behöver du vända dig till långivare som erbjuder mindre lån upp till cirka 30 000 kr till en högre lånekostnad.

5. Hitta lån med låg ränta

Lånen rangordnas efter aktuellt kundbetyg på Trustpilot, det är därmed enkelt att hitta ett lån från en långivare med hög kundnöjdhet. 

Tänk på räntan för dessa lån bestäms individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet. Du måste därmed skicka in en ansökan innan din personliga ränta kan fastställas. Därför är Månadskostnad och Att återbetala är beräknade utifrån den lägsta räntan som erbjuds. 

Klicka på Mer information under respektive långivare för mer information om bland annat krav på inkomst, kundtjänstens öppettider och information om hur snabbt du får pengarna utbetalda.

Låna pengar med BankID

Tidigare var man som låntagare tvungen att besöka ett bankkontor för att signera låneavtalet skriftligen. Tack vare E-legitimation erbjuder nu de flesta långivare möjligheten att signera både ansökan och låneavtal direkt på hemsidan med BankID. Det är därmed enklare än någonsin att låna pengar online.

Så bestäms räntan på lån 

Räntan för större lån utan säkerhet, så kallade privatlån, bestäms alltid individuellt utifrån låntagarens ekonomiska förutsättningar. Faktorer som deklarerad inkomst och eventuella betalningsanmärkningar är avgörande för att du ska få ett lån med bra ränta. En förutsättning för att få en låg ränta cirka 3,0 – 5,0 % är en hög deklarerad årsinkomst från föregående år. 

Långivarna anger sällan någon snittränta för deras kunder, däremot anges alltid ett ränteintervall. Låneförmedlaren Bynk anger exempelvis ett ränteintervall på 3,95 – 19,95 %, vilket innebär att du som bäst kan få en ränta på 3,95 % och som sämst 19,95 %.

Tillkommande avgifter på lån

Två vanliga avgifter på lån är uppläggningsavgiften och aviseringsavgiften. Uppläggningsavgiften är en engångsavgift som uppstår när du tecknar lånet och ligger ofta i intervallet 300 – 500 kr. Om du behöver låna pengar med en kort återbetalningstid är det ofta lönsamt att välja en långivare som har någon uppläggningsavgift. 

Den månatliga aviseringsavgiften kan uppgå till cirka 30 – 45 kr hos vissa långivare om du väljer pappersfaktura. Däremot kan du oftast undvika aviseringsavgiften genom att välja e-faktura eller betalning med autogiro.

Så hittar du lån med låg ränta

Med tanke på att räntan sätts individuellt är det en utmaning att veta vilken långivare som erbjuder bäst ränta. Därför har det blivit allt vanligare att privatpersoner ansöker genom en låneförmedlare. Förmedlaren samarbetar med upp till cirka 40 banker och kreditgivare som får återkomma med sitt bästa erbjudande till dig som ansöker om lån. Du kan därmed vara säker på att du får den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Låneförmedlingstjänsten är kostnadsfri för privatpersoner då förmedlaren får provision från bankerna för att förmedla lån. Din ansökan är inte heller bindande, vilket innebär att du alltid har möjligheten att avstå från samtliga låneerbjudanden om inget uppfyller dina krav.

Vilka krav ställs för att få låna pengar i Sverige?

Kraven för att få låna pengar skiljer sig mellan olika långivare, däremot gäller ofta följande grundkrav:

 • Minst 18 år.
 • Folkbokförd och skriven i Sverige.
 • Fast inkomst från tjänst eller pension på minst 120 000 kr per år.
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Däremot det finns det långivare som kan acceptera en eller flera betalningsanmärkningar.

Är det möjligt att låna pengar utan UC?

Ja, det finns ett flertal långivare på den svenska marknaden som erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC, vilket innebär att långivarna inte tar kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC). Dessa långivare använder istället något annat kreditupplysningsföretag där två vanliga alternativ är Bisnode Kredit och Creditsafe. Tänk dock på att räntan för denna typ av lån ofta är några högre.

Vanliga frågor om att låna pengar

Hur snabbt får jag pengarna utbetalda?

Ditt lån betalas vanligen ut inom 1 – 2 bankdagar hos de flesta svenska långivare.

Om du är intresserad av att låna pengar snabbt med lånebesked direkt och utbetalning inom någon timme behöver du vända dig till långivare som är nischad mot mindre lån med högre kostnad.

Hur mycket får jag låna?

Du har möjligheten att ansöka om ett lån upp till 600 000 kr om du vill låna utan krav på säkerhet. Tänk dock på att ditt maximala lånebelopp bestäms av långivaren efter en kreditprövning. Den viktigaste faktorn för att kunna låna mycket pengar är en hög inkomst från en fast anställning.

Läs mer om populära lånebelopp:

Kan jag låna pengar med pension som inkomst?

Ja det är i de flesta fall möjligt att låna pengar som pensionär om du är yngre än 75 år. Tänk på att välja en återbetalningstid som medför att du betalat tillbaka lånet innan du fyllt 75 år. 

Tips: Ansök genom en låneförmedlare för att optimera dina chanser att få låna pengar till låg ränta.

Är det möjligt att låna pengar räntefritt?

Ja, det finns långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan ränta till nya kunder. Dock maximalt 5000 kr med en kort återbetalningstid på 14 dagar.

Kan jag låna pengar utan fast anställning?

Ja, det finns långivare som kan bevilja lån trots att du saknar fast anställning, exempelvis för att du är timanställd, projektanställd eller vikarie. Däremot får du räkna med ett lägre lånebelopp jämfört mot om du hade varit fast anställd.

Kan jag låna pengar med skuld hos Kronofogden?

Det är omöjligt att få låna pengar med en skuld hos Kronofogden hos de flesta svenska långivare. Däremot finns det några enstaka alternativ.

Kan jag låna pengar till kontantinsatsen?

Ja, du har möjligheten att låna pengar till kontantinsatsen med topplån. Topplån finansieras i regel med ett lån utan säkerhet, ett så kallat blancolån. Tänk på att kontantinsatsen måste utgöra minst 15 % av bostadens värde.

Lendo

Jämför lån med Lendo

 • Lendo förmedlar lån mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.
 • Samarbetar med cirka 40 långivare, bland annat ICA Banken, Santander, SEB och DNB.
 • Lendo har ett kundbetyg på 4,5 av 5 från 2 987 omdömen på Trustpilot (2024-07-16).
 • Krav: Årsinkomst på minst 110 000 kr. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder.