Låna pengar utan ränta

Vi har hittat en långivare i Sverige som erbjuder möjligheten att låna pengar räntefritt och utan avgifter upp till 14 dagar. 

Loanstep

Låna pengar räntefritt i 14 dagar med Loanstep

  • Loanstep erbjuder alla nya kunder möjligheten att ansöka om ett lån utan ränta och avgifter på 3000 kr eller 5000 kr med en återbetalningstid på 14 dagar. Om du betalar tillbaka lånet innan förfallodatumet blir din kostnad 0 kr.
  • Kreditupplysning med Bisnode Kredit. Du undviker därmed en kreditupplysning hos UC.
  • Snabb ansökningsprocess med BankID och utbetalning samma dag. 
  • Kundbetyg på 4,6/5 från 644 kundomdömen på Trustpilot (2020-06-11).
  • Krav: Årsinkomst på minst 150 000 kr.

Vilka långivare erbjuder räntefria lån?

Före den nya lagen om räntetak på konsumentkrediter infördes september 2018 var det vanligt att långivare erbjöd nya kunder möjligheten att låna pengar utan ränta i 14 eller 30 dagar. Lånebeloppen var relativt låga och låg oftast mellan 500 – 5000 kr. Den nya lagen om räntetak på 40 % (nominell årsränta) medförde att de flesta långivare tog bort möjligheten att låna pengar utan ränta som ny kund.

Vi har hittat en långivare som erbjuder lån utan ränta till nya kunder under 2020, detta är långivaren Loanstep. Som ny kund har du möjligheten att låna 3000 kr alternativt 5000 kr räntefritt i 14 dagar. Loanstep är en av Sveriges populäraste långivare inom snabblån med ett kundbetyg på 4,6 av 5 från över 600 omdömen på Trustpilot.

Hur kan det vara möjligt att låna utan ränta?

Långivare erbjuder räntefria lån med en kort återbetalningstid som ett välkomsterbjudande till nya kunder. Eftersom lånebeloppen är små och återbetalningstiden kort är det en stor chans att kunden återkommer i framtiden till samma långivare när kunden vill låna pengar igen. På grund av den tuffa konkurrensen mellan långivare som erbjuder mindre lån finns det därmed långivare som är villiga att erbjuda lån helt utan kostnad till nya kunder.

Finns det några nackdelar med lån utan ränta?

Så länge du betalar tillbaka hela beloppet innan förfallodatumet finns det inga risker med räntefria lån. Var däremot noga med att kontrollera vad kostnaden blir om du väljer att förlänga lånet till exempelvis 30 eller 60 dagar.

Bästa alternativet för längre löptider på 30 – 90 dagar

Om du är intresserad av ett låna pengar utan ränta i 30, 60 eller 90 dagar är det bästa alternativet att ansöka om ett så kallat lån utan UC hos en långivare som erbjuder kontokredit. Med en kontokredit kan du välja en flexibel återbetalningstid från 30 dagar. Tänk dock på att lånekostnaden är relativt hög med tanke på att den nominella årsränta ofta uppgår till cirka 35 – 39 %.

Bästa alternativet för längre löptider på +12 månader

Om du är intresserad av att låna pengar utan säkerhet i 12 månader eller längre rekommenderas ett privatlån med individuell räntesättning. Om du är intresserad av en låg ränta kan det vara en smart idé att ansöka genom en låneförmedlare. Förmedlaren kontaktar upp till cirka 35 – 40 långivare som får konkurrensutsättas om att få dig som ny kund.

Slutsats – Kan man låna pengar utan ränta?

Om du är intresserad av att låna pengar utan ränta finns det endast en långivare att vända sig till under 2020. Långivaren Loanstep erbjuder möjligheten att låna 3000 – 5000 kr utan ränta med en löptid på 14 dagar.