Låna pengar utan säkerhet

Är du intresserad av att låna pengar utan säkerhet? Vi har sammanställt Sveriges bästa långivare och låneförmedlare som erbjuder billiga lån utan säkerhet upp till 600 000 kr med en låg individuell ränta från 2,95 %. 

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkningar
  • Svar direkt
  • Endast låneförmedlare
Visa fler resultat

Tänk på att räntan för dessa lån bestäms individuellt utifrån låntagarens ekonomiska förutsättningar. Att återbetala och Månadskostnad är beräknad utifrån den lägsta räntan som långivaren erbjuder.

Räntor uppdaterade 2021-08-04.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Ansök om ett lån utan krav på säkerhet mellan 5 000 – 600 000 kr.

Välj en återbetalningstid som passar dig mellan 1 – 15 år.

2. Låna pengar utan säkerhet med svar direkt

Prioriterar du en snabb och smidig ansökningsprocess? Lägg till filtret Svar direkt för att endast jämföra långivare som ger lånebesked direkt.

Är du intresserad av att få pengarna på kontot samma dag? Då rekommenderas ett lån med direkt utbetalning

 

3. Låna utan säkerhet trots betalningsanmärkningar

Lägg till filtret Med betalningsanmärkningar för att hitta en långivare som kan acceptera en historik med betalningsanmärkningar. Observera dock att de flesta långivare ställer kravet att ingen anmärkning får vara nyare än 6 månader.

5. Jämför lån utan säkerhet

Så fort du har valt önskat lånebelopp och återbetalningstid är det enkelt att jämföra alla lån utan säkerhet. Lånen rangordnas efter kundbetyg på Trustpilot, vilket gör det enkelt att hitta en långivare med hög kundnöjdhet. 

Räntan på större lån utan säkerhet bestäms alltid individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet. Du måste därmed genomgå en ansökningsprocess med kreditupplysning hos UC innan din personliga ränta kan fastställas. Beräknade beloppen Månadskostnad och Att återbetala är därför beräknade utifrån den lägsta räntan som erbjuds.

Vad innebär lån utan krav på säkerhet?

Ett lån utan säkerhet är ett lån där långivaren betalar ut lånet utan någon krav på säkerhet, istället baseras utlåningen helt på låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Denna typ av lån som ofta kallas blancolån eller privatlån används framför allt till konsumtion, exempelvis för att finansiera en ny bil, renovering, båt eller bröllop. Fördelen med denna låneform är därmed att du kan låna pengar till vad du vill, till skillnad från exempelvis bolån där bostaden fungerar som en säkerhet för lånet.

Hur får jag bäst ränta?

Räntan på lån utan säkerhet bestäms individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. En viktig faktor för att kunna låna pengar till låg ränta är därmed en hög deklarerad inkomst.

Eftersom räntan bestäms individuellt är det svårt att avgöra vilken långivare som erbjuder bäst ränta. Därför kan det vara en smart idé att ansöka genom en låneförmedlare som exempelvis Advisa och Lendo. När du ansöker genom en förmedlare tillfrågas upp till cirka 40 långivare om erbjudanden, vilket innebär att du maximerar dina chanser att få ett lån utan säkerhet beviljat med låg ränta.

Vanliga krav för lån utan säkerhet

Några vanliga grundkrav för att få låna pengar utan säkerhet i Sverige är följande:

  • Minst 18 år.
  • Folkbokförd i Sverige.
  • En inkomst från tjänst eller pension på minst 10 000 kr per månad.
  • Inget skuld hos Kronofogden.

Däremot det finns det långivare som kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar.