Hopbakslån

Med hopbakslån är det möjligt att samla dyra lån och krediter för att sänka räntekostnaderna. Jämför Sveriges populäraste långivare och låneförmedlare som erbjuder hopbakslån upp till 600 000 kr utan krav på säkerhet.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkningar
  • Svar direkt
  • Endast låneförmedlare
Visa fler resultat

Tänk på att räntan på hopbakslån lån bestäms individuellt.  Att återbetala och Månadskostnad är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds. Kontrollera alltid din ränta och villkor under ansökningsprocessen.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Med hopbakslån utan krav på säkerhet är det möjligt att låna upp till 600 000 kr. Hos de flesta långivare är det möjligt att välja en återbetalningstid upp till 15 år. 

2. Få bäst ränta genom en förmedlare

Filtrera efter Endast låneförmedlare för att endast jämföra Sveriges populäraste förmedlare av hopbakslån. Förmedlaren kontaktar upp till cirka 35 långivare för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

 

3. Hopbakslån med betalningsanmärkningar

Filtrera efter Med betalningsanmärkningar för att endast jämföra långivare och förmedlare som kan acceptera en svag kreditvärdighet och betalningsanmärkningar.

Tips: Med en eller flera anmärkningar kan det vara en smart idé att ansöka genom en låneförmedlare för att optimera chanserna att bli beviljad ett hopbakslån.

4. Hitta det bästa hopbakslånet 2024

Direkt efter valt lånebelopp och löptid presenteras några av Sveriges populäraste långivare och förmedlare. Företagen rangordnas automatiskt efter aktuellt kundbetyg på Trustpilot, det är därmed enkelt att hitta ett hopbakslån från en långivare med hög kundnöjdhet.

Tänk på att räntan bestäms individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Du måste därmed ansöka om ett hopbakslån innan du får reda på din personliga ränta och lånekostnad. 

Klicka på Mer information under respektive långivare för mer information om bland annat kreditupplysningsbolag, grundkrav och kundtjänstens öppettider.

Vad är ett hopbakslån?

Ett hopbakslån är ett vanligt namn för samlingslån, det vill säga ett lån som används för att samla lån och krediter. Att samla lån innebär att man ansöker om ett nytt privatlån med låg ränta som används för att återbetala alla dyrare smålån, kreditkortsskulder och blancolån.

Fördelen är att det är enklare att få en låg ränta och bra lånevillkor för ett större lån. Samtidigt är det vanligt att man blir av med massa onödiga avgifter som exempelvis aviseringsavgifter.

Hur får jag bäst ränta på hopbakslån?

Med tanke på att hopbakslån ofta handlar om större lånebelopp med långa löptider är det extra viktigt att få en låg ränta. Ett smart sätt att försäkra sig om att man får den bästa räntan utifrån sina ekonomiska förutsättningar är att ansöka genom en låneförmedlare. Låneförmedlaren låter upp till cirka 30 långivare konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund. Långivarna återkommer med erbjudanden inom 24 timmar och du kan därefter enkelt välja det lån som har bäst ränta och villkor.

En populär låneförmedlare är Advisa som har ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 3 511 omdömen på Trustpilot (2021-10-31). Advisa samarbetar med 36 banker och kreditgivare, bland annat Swedbank, Nordea, SEB, Resurs Bank, Bank Norwegian och Santander.

Årsränta från cirka 3 %

Räntan på lån utan säkerhet startar hos de flesta långivare på cirka 3 %. Däremot är det viktigt att kunna uppvisa en väldigt bra kreditvärdighet med hög fast inkomst och låga befintliga skulder få att få låna pengar utan säkerhet till en ränta under 4 %. Med en medelgod kreditvärdighet får du räkna med en ränta på cirka 4 – 6 %. Med en sämre kreditvärdighet på grund av låg inkomst eller tidigare betalningsanmärkningar får du räkna med en ränta på cirka 6 – 9 %. 

Grundkrav

För att kunna bli beviljad ett hopbakslån är det viktigt att uppfylla långivarens grundkrav. Några vanliga krav är följande:

  • Minst 18 år.
  • Folkbokförd och skriven i Sverige.
  • En deklarerad årsinkomst på minst 120 000 kr.
  • Ingen skuld hos Kronofogden.

Däremot det finns det långivare som kan bevilja hopbakslån trots betalningsanmärkningar.