Zensum – Omdöme

Är Zensum Sveriges bästa låneförmedlare 2020? I detta omdöme går vi igenom hur Zensum fungerar, alla för- och nackdelar med tjänsten och visar de bästa alternativen för att få lägst ränta på privatlån, samlingslån och billån.

Så fungerar Zensum

Zensum är en så kallad låneförmedlare som hjälper privatpersoner att hitta det billigaste privatlånet med lägst ränta. Zensum kontaktar upp till 20 långivare som får konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund.

Långivarna har 24 timmar på sig att återkomma med sina bästa låneerbjudanden till dig som ansöker. Du kan därefter enkelt välja den långivare som erbjuder det privatlån som har lägst ränta och bäst villkor. 

Endast en kreditupplysning

Låneförmedlare tar endast ut en kreditupplysning hos UC som samtliga långivare som prövar din ansökan delar på. Om du exempelvis själv hade kontaktat fem olika banker om låneerbjudanden skulle du även samlat på dig fem kreditupplysningar. 

Kreditupplysningar ligger i UCs register under 12 månader och påverkar under denna tid din kreditvärdighet. För många kreditupplysningar kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat.

Privatlån utan säkerhet

Zensum förmedlar lån utan säkerhet mellan 20 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Privatlån, även så kallade blancolån, används framför allt till konsumtion. Du kan exempelvis använda pengarna för att täcka en oförutsedd utgift eller för att finansiera en ny bil eller en renovering. 

Grundkrav

För att kunna bli beviljad ett lån genom Zensum måste du uppfylla följande krav: 

  • Minst 18 år.
  • Varit folkbokförd i Sverige under minst ett år. 
  • Kunna uppvisa en årsinkomst på minst 120 000 kr.
  • Skuldfri från Kronofogden i minst 6 månader.

Däremot behöver tidigare betalningsanmärkningar inte vara ett hinder. Zensum samarbetar med ett flertal långivare som kan acceptera tidigare anmärkningar.

Individuell ränta från 2.95 %

Zensum bestämmer inte din ränta, istället bestäms den av de långivare som prövar din ansökan. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och ligger i dagsläget i intervallet 2,95 – 29,06 %. Eftersom räntan sätts individuellt måste du genomgå en kreditprövning med kreditupplysning innan din personliga ränta kan fastställas.

Faktorer som påverkar dina möjligheter att få en låg ränta är bland annat:

  • Din deklarerade årsinkomst.
  • Dina aktuella skulder hos andra långivare.
  • Eventuella betalningsanmärkningar.

Om du har en svag kreditvärdighet på grund av många skulder, låg inkomst och tidigare betalningsanmärkningar får du därmed räkna med en högre ränta.

Samla lån med Zensum

Privatlån kan även användas för att samla dina låna och krediter. Hos Zensum har du därmed möjligheten att samla alla dyrare blancolån, snabblån, kreditkortsskulder och avbetalningar upp till 600 000 kr. Genom att samla dina lån kan du oftast sänka din månadskostnad samtidigt som du får bättre kontroll över dina skulder.

Upp till 20 långivare prövar din ansökan 

Zensum anger att dem samarbetar med 20 banker och kreditgivare, däremot uppger man även följande 25 samarbetspartners:

Santander, Marginalen Bank, Ikano Bank, Resurs Bank, Collector Bank, Coop MedMera Bank, SevenDay Bank, Nordax Bank, Credento, NyStart Finans, OKQ8, Avida Finans, Credex, Balanzia, ICA Banken, Lendify, Brocc, MoneyGo, BraBank, GoodCash, Euroloan, Credway, TF Bank, Credigo och OPR-Privatlån.

Zensum samarbetar därmed med ett flertal långivare som kan acceptera en svag kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar.

Kundbetyg på Trustpilot

Zensum rankas som en av Sveriges populäraste låneförmedlare enligt oberoende kundomdömen på plattformen Trustpilot.

Med ett kundbetyg på 4,7 av 5 från 3 755 kundomdömen (2020-06-25) kan du känna dig trygg att ansöka om lån hos Zensum.

Vanliga frågor om Zensum

Kan jag återbetala lånet i förtid?
Ja, hos alla långivare som Zensum samarbetar med har du möjligheten att återbetala delar av skulden eller hela skulden i förtid utan några extra avgifter.
Är det gratis att använda Zensum?
Ja, det är kostnadsfritt att använda sig av Zensum. Det kan vara gratis eftersom Zensum får provision från bankerna och kreditgivarna för att förmedla lån. 
Förmedlar Zensum billån?
Zensum förmedlar billån i form av ett privatlån utan säkerhet. Du ansöker därmed om ett privatlån som du använder för att finansiera ditt bilköp. Fördelen med privatlån är att du får låna till hela bilens värde och behöver därmed ingen kontantinsats. 
Kan jag ansöka med betalningsanmärkningar?
Ja, Zensum samarbetar med bland annat NyStart Finans och Marginalen Bank som kan bevilja lån trots en historik av betalningsanmärkningar.

Är Zensum Sveriges bästa låneförmedlare 2020?

Med ett kundbetyg på 4,7 av 5 på Trustpilot rankas Zensum som en av Sveriges mest omtyckta låneförmedlare. Däremot finns det förmedlare med högre kundbetyg och som samarbetar med fler långivare. Exempelvis samarbetar låneförmedlare Advisa med 40 banker och kreditgivare, det vill säga 20 fler än Zensum. Hos Advisa har du även möjligheten att ansöka om mindre lån mellan 5 000 – 15 000 kr. 

Slutsats

Zensum är en låneförmedlare som hjälper privatpersoner att hitta det billigaste lånet genom att tillfråga upp till 20 långivare om erbjudanden. Zensum förmedlar blancolån i intervallet 20 000 – 600 000 med en återbetallningstid mellan 1 – 15 år. Eftersom långivarna delar på en enda kreditupplysning behöver du inte oroa dig för ett flertal kreditupplysnignar som har en negativ påverkan på din kreditvärdighet.

Fördelar

P
Få låneerbjudanden från upp till 20 långivare med endast en kreditupplysning hos UC.

Nackdelar

O
Samarbetar med 20 långivare, vilket är något färre än många andra låneförmedlare.
O
Förmedlar inte mindre lån mellan 5 000 – 15 000 kr.