Nstart Finans– Omdöme

Nstart är långivaren som försöker hjälpa alla människor att samla sina lån, oavsett om det finns en historik av betalningsanmärkningar och skulder. I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med att samla dina krediter hos Nstart.

Om Nstart

Nystart Finans affärsidé är att erbjuda människor som har samlat på sig flera lån och krediter en privatekonomisk nystart. Hos Nystart Finans har du möjligheten att ta ett första steg mot skuldfrihet.

Omstartslån utan säkerhet

Nstart erbjuder ett omstartslån utan säkerhet. Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom som exempelvis din bil eller bostad för att kunna låna pengar. Räntan bestäms individuellt utifrån din kreditvärdighet.

Med ett samlingslån hos Nstart har du möjligheten att samla alla dina dyra blancolån, snabblån, kontokrediter och kreditkortsskulder. Privatpersoner som har samlat på sig många krediter hos flera olika långivare kan ofta spara upp till flera tusen kronor varje månad genom att samla alla krediter hos en långivare. 

Grundkrav

För att kunna bli beviljad ett lån måste du uppfylla följande krav:

  • Mellan 18 – 65 år.
  • Fast anställning.
  • Månadsinkomst på minst 22 000 kr.

Däremot behöver inte en svag kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar vara ett hinder. Du har även möjligheten att låna pengar trots en aktiv skuld hos Kronofogden om din skuldkvot inte överstiger 100 %, vilket innebär att dina totala skulder inte får överstiga din årsinkomst.

Om du saknar en fast anställning eller har en för låg inkomst rekommenderar Nstart att du använder dig av en medsökande. 

Låna trots många UC kreditupplysningar

Det är vanligt att privatpersoner som vill låna pengar samlar på sig många kreditupplysningar, eftersom långivare använder sig av en kreditupplysning under ansökningsprocessen som underlag till kreditprövningen. Hos Nstart behöver många UC förfrågningar inte vara ett hinder för att få låna pengar. Nstart tittar mer på dina aktuella skulder och hur stor din inkomst är. 

Toppbetyg på Trustpilot

Med ett kundbetyg på 4,6 av 5 från 2 121 kundomdömen på Trustpilot (2024-02-28) rankas Nstart som en av Sveriges populäraste långivare när det kommer till samlingslån.

Vanliga frågor om Nystart Finans

Måste jag ha en fast anställning?
Ja, men det går även bra om du har en medsökande som har fast anställning.
Tar Nystart Finans en kreditupplysning?
Ja, Nystart Finans tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) för att kunna bedöma din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Däremot behöver en historik med många UC förfrågningar inte vara ett hinder för att få låna pengar. 
Erbjuder Nystart Finans endast samlingslån?
Ja, Nystart Finans erbjuder endast sitt Nystartslån till människor som vill samla alla sina befintliga skulder. Du har därmed inte möjligheten att använda privatlånet för att exempelvis finansiera ett bilköp.
Vilket företag ligger bakom Nystart Finans?
Nystart Finans drivs av Nystart Finans AB (org. nr. 556976-4110) som står under tillsyn av Finansinspektionen. Bolaget har sitt kontor på Linnégatan 22 i Stockholm.
När har kundtjänsten öppet?
Du har möjligheten att kontakta kundtjänsten mellan kl. 09 – 19 under måndag – torsdag samt mellan kl. 9 – 17 på fredagar. Nystart Finans behandlar endast låneansökningar under kundtjänstens öppettider.

Bästa alternativen

Med tanke på att långivare tillämpar individuell räntesättning är det svårt att veta vilken långivare som erbjuder lägst ränta. Därför kan det vara en smart idé att samla sina lån genom en låneförmedlare. Låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 40 banker och kreditgivare som får konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund. Låneförmedlingstjänsten är alltid kostnadsfri och din ansökan är aldrig bindande.

Det finns ett flertal låneförmedlare som samarbetar med Nstart, exempelvis Advisa. Du har därmed möjligheten att jämföra Nstarts ränta mot andra banker, helt kostnadsfritt.

Slutsats

Nstart är långivaren som försöker hjälpa alla människor att samla lån och krediter, oavsett om det finns en historik av betalningsanmärkningar och många UC förfrågningar. Med tanke på att Nstart har toppbetyg på Trustpilot kan du känna dig trygg att ansöka om ett omstartslån för att sänka din månadskostnad.

Fördelar

P
Möjligt att samla lån trots flera betalningsanmärkningar och många kreditupplysningar hos UC.
P
En aktiv skuld hos Kronofogden kan accepteras om din skuldkvot inte överstiger 100 %.
P

Möjligt att ansöka med en medsökande.

P

Möjligt att få en sänkt ränta om man sköter sina återbetalningar.

Nackdelar

O
Krav på fast anställning, alternativt en medsökande med fast anställning.
O
Du måste ha en månadsinkomst på minst 22 000 kr.
O

Samlingslånet har en relativt hög ränta som startar från 17,80 % (2024-02-28).