Villabanken – Omdöme

Villabanken erbjuder medlemmar i Villaägarnas Riksförbund förmånliga banktjänster. I detta omdöme kan du läsa mer om alla för- och nackdelar med Villabankens medlemslån (privatlån), kreditkort och sparkonto.

Om Villabanken

Villabanken har sedan starten 2008 erbjudit medlemmar i Villaägarnas Riksförbund banktjänster till förmånliga villkor. Banken är ett samarbete mellan Villaägarnas Riksförbund och Lån & Spar Bank.

Under 2020 erbjuder Villabanken följande banktjänster till sina medlemmar:

 • Medlemslån, ett privatlån.
 • Konto, ett bankkonto.
 • Medlemskort MasterCard, ett betal- och kreditkort.

Om du inte är medlem i Villaägarnas Riksförbund bjuder Villabanken på ett års medlemsskap när lånet betals ut.

Medlemslån upp till 500 000 kr

Villabankens Medlemslån är ett lån utan säkerhet som erbjuds i intervallet 50 000 – 500 000 kr. Du har möjligheten att välja en återbetalningstid mellan 2 – 12 år. Tänk på att du alltid har möjligheten att återbetala hela lånebeloppet i förtid utan några extra avgifter.

Pengarna får du använda till precis vad du vill. Privatlån används ofta till konsumtion, exempelvis för att finansiera en renovering eller en ny bil. Eftersom lånet är utan säkerhet behöver du inte heller pantsätta någon egendom.

Låg ränta från 2,95 %

Räntan bestäms individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och ligger i dagsläget mellan 2,95 – 8,45 %. Förutom ränta tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr. Däremot tillkommer ingen aviseringsavgift. 

Grundkrav

För att få låna pengar hos Villabanken måste du uppfylla följande krav:

 • Minst 18 år.
 • Du måste ha en tillsvidareanställning.
 • Årsinkomst på minst 250 000 kr.
 • Ingen skuld hos Kronofogden.
 • Inga betalningsanmärkningar.

Om du har en svag kreditvärdighet på grund av exempelvis betalningsanmärkningar kan du därmed inte låna pengar hos Villabanken.

Samla lån hos Villabanken

Förutom att finansiera konsumtion är privatlån den vanligaste låneformen för att samla lån och krediter. Hos Villabanken kan du samla alla dina dyrare kreditkortsskulder, blancolån, snabblån och avbetalningar upp till 500 000 kr. Genom att samla alla krediter hos en långviare kan du ofta sänka din månadskostnad samtidigt som du får bättre kontroll över dina skulder.

Finns det privatlån med lägre ränta?

Om du vill jämföra Villabankens ränta mot andra långivare rekommenderar vi att du använder dig av en låneförmedlare. Förmedlaren kontaktar ett flertal olika banker om låneerbjudanden för att du ska få det billigaste lånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Låneförmedlingstjänsten är alltid kostnadsfri och din ansökan är inte bindande.

Det finns få förmedlare som samarbetar med Villabanken. Den enda låneförmedlaren vi har hittat är Compricer. Förutom Villbanken samarbetar Compricer med 21 andra kreditgivare.

Villabankens Medlemskort Mastercard

Med Villabankens betal- och kreditkort Medlemskort Mastercard får du tillgång till en kredit upp till 50 000 kr. Den räntefria perioden gäller upp till 55 dagar. 

Kortet fungerar även som medlemskort till Villaägarnas Riksförbund och ger därmed tillgång till rabatter hos utvalda samarbetspartners. 

Efter den räntefria perioden är räntan 9,90 %. Om du väljer att göra uttag i en automat är avgiften 3 % av uttaget belopp, men minst 35 kr. En årsavgift tillkommer på 195 kr. 

Kortet fungerar som betalningsmedel över hela världen, men väljer du att göra ett köp eller uttagutomlands tillkommer ett valutaväxlingspåslag på 1,60 %.

Grundkrav

För att kunna bli beviljad ett Medlemskort hos Villabanken måste du uppfylla följande krav:

 • Minst 18 år.
 • Årsinkomst på minst 200 000 kr.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden.

Du måste även vara medlems i Villaägarnas Riksförbund.

Villabankens Konto

Villabanken erbjuder även sina kunder ett sparkonto med en sparränta på 1,0 % upp till 25 000 kr. Sparat kapital över 25 000 kr omfattas av en sparränta på 0,25 %. Det finns inget krav på att binda pengarna och du får göra så många ut- och inbetalningar som du vill, utan några tillkommande avgifter. 

Sparkontot omfattas av den statliga insättningsgarantin. Dina pengarna är därmed skyddade om Villabanken går i konkurs.

Slutsats

Villabanken erbjuder alla medlemmar i Villaägarnas Riksförbund förmånliga banktjänster i form av ett privatlån upp till 500 000 kr, ett kreditkort med en kredit upp till 50 000 kr och ett sparkonto med en sparränta upp till 1,0 %.

Fördelar

P

Medlemslånet har en låg individuell ränta mellan 2,95 – 8,45 %.

Nackdelar

O

Kortaste återbetalningstid är 2 år.

O

Lägsta lånebeloppet är 50 000 kr.

O

Medlemslånet har en uppläggningsavgift på 395 kr.