Pluskan – Omdöme

Långivaren Pluskan erbjuder en flexibel kontokredit upp till 30 000 kr. I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med lånet och om de bästa alternativen 2020.

Låna pengar snabbt med Pluskan

Långivaren Pluskan har gjort det enkelt för människor som har ett snabbt behov av pengar. Tack vare en helt digital ansökningsprocess har du möjligheten att både legitimera dig med BankID och signera låneavtalet med BankID. Du kan därmed slutföra ansökningsprocessen online på Pluskans hemsida utan att behöva besöka ett bankkontor. 

Pluskan

Kontokredit upp till 30 000 kr

Pluskan erbjuder en kontokredit som innebär att du ansöker om en kreditgräns mellan 4 000 – 30 000 kr som du sedan kan utnyttja vid behov. Om du exempelvis bli beviljad en kreditgräns på 20 000 kr har du alltid tillgång till 20 000 kr om ett behov skulle uppstå.

Så fort du behöver pengarna begär du ett uttag med hjälp av BankID. Pengarna skickas direkt, däremot kan det ta 1 – 2 bankdagar innan du har pengarna på kontot.

Kreditupplysning med Bisnode

Alla kreditupplysningar utförs med kreditupplysningsbolaget Bisnode Kredit, ingen information registreras därmed hos UC. Det är alltid en fördel att undvika kreditupplysningar hos UC eftersom dessa har en negativ påverkan på din kreditvärdighet. Observera dock att räntan ofta är något högre hos långivare som erbjuder lån utan UC.

Fast ränta på 24 %

Kontokrediten har en fast årsränta på 24,0 % utan några tillkommande avgifter. Pluskan erbjuder därmed en konkurrenskraftig ränta med tanke på att många andra långivare som erbjuder kontokrediter utan UC har en ränta på cirka 35 – 39 %.

Grundkrav

För att få låna pengar hos Pluskan måste du uppfylla följande krav:

  • Minst 18 år.
  • Ingen skuld hos Kronofogden.
  • Inga betalningsanmärkningar.

Inget inkomstkrav anges, däremot brukar de flesta långivare kräva en årsinkomst på minst 120 000 kr. Observera att du inte kan låna med betalningsanmärkning utan UC hos Pluskan.

Återbetalning

Den första aviseringen kommer månaden efter du gjort ett uttag. Om du exempelvis tar ett lån under febrauri betalar du senast den 31 mars. Den betalar tillbaka 5 % av lånebeloppet inklusive ränta varje månad, däremot som minst 500 kr.

Du har alltid möjligheten att amortera mer pengar eller att återbetala hela beloppet i förtid.

Kundbetyg på Trustpilot

Pluskan har ett kundbetyg på 4,5 av 5 från 19 kundomdömen på Trustpilot (2020-05-19). 

Vanliga frågor

Är min ansökan bindande?
Nej, din ansökan är inte bindande. Först när du signerar låneavtalet med BankID ingår du ett avtal med Pluskan.
Bolagsinformation och kontakt
Pluskan drivs av Untie Credits AB med org-nummer 559057-1252. Bolaget har tillstånd av Finansinspektionen bedriva utlåningsverksamhet till privatpersoner.

Telefon: 08-14 55 59. Kundtjänst har öppet vardagar kl. 8 – 17. Lunchstängt kl. 12 – 13.

Adress: Box 396, 541 28 Skövde.

För- och nackdelar med lån utan UC

Långivare som erbjuder mindre kontokrediter upp till cirka 50 000 kr utan kreditupplysning hos UC tar oftast ut en relativt hög ränta mellan 25 – 39 %. Denna låneform passar därmed bäst för dig som vill låna ett mindre belopp med en kort återbetalningstid. Om du vill låna pengar under 12 månader eller längre bör du istället välja ett privatlån med individuell räntesättning. Med privatlån kan du låna pengar till en låg ränta omkring 3 – 6 % om du har en bra kreditvärdighet.

Bästa alternativen 2020

Med tanke på att Pluskan erbjuder en relativt låg ränta på 24,0 % (för att vara en kontokredit) är det svårt att hitta en kontokredit med lägre ränta.

Slutsats

Pluskan erbjuder en flexibel kontokredit upp till 30 000 kr. En kontokredit passar dig som vill låna ett mindre belopp med en kort återbetalningstid. Om du är intresserad av att låna pengar under 12 månader eller längre bör du vända dig till en långivare som erbjuder privatlån med individuell räntesättning. 

Fördelar

P
Få tillgång till en flexibel kredit upp till 30 000 kr som du kan utnyttja vid behov.
P
Högt kundbetyg på Trustpilot.
P
Erbjuder en kontokredit utan UC. Ingen information kommer registreras i UCs register.

Nackdelar

O
Till skillnad från privatlån med individuell räntesättning är räntan relativt hög.