Lån med betalningsanmärkningar utan UC

Vi har sammanställt Sveriges populäraste långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC med betalningsanmärkningar. Observera dock att ingen anmärkning får vara nyare än sex månader. Låna 1 000 – 45 000 kr med en löptid från 30 dagar. 

Ferratum

Låna med betalningsanmärkning utan UC hos Ferratum

 • Ansök om en kontokredit mellan 1 000 – 45 000 kr med en löptid från 30 dagar.
 • Kreditupplysning med Creditsafe, ingen information registreras därmed hos UC. 
 • Direkt utbetalning till de flesta av Sveriges större banker. 
 • Kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar, däremot får ingen anmärkning ha uppstått de senaste sex månaderna.
 • Årsränta är 39 % och inga avgifter tillkommer.
 • Kundbetyg på 4,3 av 5 från 928 kundomdömen på Trustpilot (2024-07-14).

Detta lån är en högkostnadskredit

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 

Kan jag låna utan UC trots betalningsanmärkningar?

Ja, det finns ett flertal långivare som erbjuder små lån mellan cirka 1 000 kr – 45 000 kr som inte tar kreditupplysning hos UC och som kan bevilja lån trots en historik med betalningsanmärkningar. Om du har anmärkningar får du dock räkna med att det blir svårt att få lånet beviljat, framför allt om du nyligen fått en anmärkning registrerad. Du ökar dina chanser betydligt om du kan uppvisa en hög stadigvarande inkomst.

Kreditupplysning med Bisnode eller Creditsafe

Långivarna samarbetar antingen med Bisnode Kredit eller Creditsafe för kreditupplysningar. Detta innebär att ingen information registreras i UCs register och inget annat företag kommer kunna se att du ansökt om lån. Tack vare kreditupplysningen hos Creditsafe eller Bisnode Kredit får du igen försämrad kreditvärdighet.

Vilka är kraven?

För att kunna låna pengar utan UC trots betalningsanmärkningar måste du uppfylla följande krav:

 • Åldersgränsen ligger oftast mellan 18 – 21 år. 
 • Du måste ha ett giltigt BankID (E-legitimation).
 • Du måste kunna uppvisa en inkomst på cirka 10 000 kr per månad.
 • Du måste vara folkbokförd och skriven i Sverige.
 • Du får inte ha en skuld hos Kronofogden.

Tänk även på att det blir oerhört svårt att få ett lån beviljat om du nyligen har fått en anmärkning. Oftast ställs kravet att ingen anmärkning får ha registrerats under de senaste sex månaderna.

Om du vill få den bästa räntan

Om du vill låna pengar till låg ränta rekommenderas ett privatlån med individuell räntesättning från cirka 3 %. Med privatlån har du möjligheten att låna upp till 600 000 kr utan säkerhet med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Observera dock att dessa långivare tar en kreditupplysning hos UC. För att undvika många kreditupplysningar ansöker allt fler privatpersoner genom en låneförmedlare. Förmedlaren samarbetar med cirka 30 – 40 banker och kreditgivare som konkurrensutsätts om att få just dig som ny kund.