Låna 30000 kr

 

Jämför Sveriges populäraste långivare och låneförmedlare som erbjuder möjligheten att låna 30000 kr med låg ränta. Möjligt att signera både låneansökan och låneavtal snabbt och enkelt med BankID.

Lendo

Jämför lån på 30000 kr hos Lendo

 • Med Lendo är det enkelt att få bäst ränta. Lendo tillfrågar upp till 35 långivare som får konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund.
 • Ansök om ett lån på 30000 kr utan säkerhet med en återbetalningstid från 12 månader.
 • Trustpilot-betyg på 4,6/5 från 884 kundomdömen (2020-09-27).
 • Krav: Årsinkomst på minst 100000 kr. Möjligt att låna 30000 kr trots betalningsanmärkningar.
Wästgöta finans

Låna 30000 kr snabbt hos Smspengar

 • Smspengar erbjuder en kontokredit upp till 30000 kr men en flexibel löptid från 30 dagar.
 • Kreditupplysningar med Creditsafe.
 • Direkt utbetalning till Sveriges storbanker.
 • Fast årsränta på 39 % (Obs: högkostnadskredit). Kontokrediter passar därmed bäst för korta löptider.
 • Trustpilot-betyg på 4,7/5 från 967 kundomdömen (2020-09-27).
 • Krav: Fast inkomst. Inga betalningsanmärkningar.
Wästgöta finans

Lån på 30000 kr utan UC hos Wästgöta finans

 • Wästgöta finans erbjuder privatlån utan säkerhet på 30000 kr med en löptid mellan 2 – 10 år.
 • Möjligt att låna 30000 kr utan kreditupplysning hos UC. Samarbetar med Bisnode Kredit.
 • Krav: Deklarerad årsinkomst. Inga betalningsanmärkningar.

Grundkrav

För att få låna pengar måste du uppfylla långivarens grundkrav. Kraven skiljer sig mellan olika långivare, däremot är kraven följande hos de flesta svenska långivare:

 • Minst 18 år.
 • Folkbokförd och skriven i Sverige.
 • En deklarerad årsinkomst på minst cirka 100 000 – 120 000 kr.
 • Inga skulder hos Kronofogden.

Däremot finns det långivare som kan låna ut 30000 kr trots betalningsanmärkningar.

Låna 30000 kr snabbt och enkelt med BankID

Tack vare BankID och E-legitimation är det möjligt att låna 30000 kr utan att behöva besöka ett bankkontor. De flesta långivare erbjuder i dagsläget möjligheten att båda signera låneansökan och låneavtal med BankID. 

Använd en låneförmedlare för bäst ränta

Om du prioriterar en låg ränta är vår rekommendation att du ansöker genom en låneförmedlare. Låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 30 – 40 långivare som får konkurrensutsättas om att få dig som ny kund. Alla långivare som prövar din ansökan delar på samma kreditupplysning hos UC. Du riskerar därmed inte att få en försämrad kreditvärdighet på grund av för många kreditupplysningar.

Med tanke på att tjänsten är kostnadsfri finns det inga nackdelar med att anöska genom en förmedlare. Tänk dock på att du måste vänta upp till 24 timmar innan långivarna har hunnit svara på din ansökan.

Hur snabbt betalas pengarna ut?

De flesta långivare som erbjuder privatlån betalar ut pengarna inom 1 – 2 bankdagar. Om du prioriterar en snabb utbetalning och vill låna 30000 kr med direkt utbetalning till kontot måste du vända dig till en långivare som erbjuder kontokrediter.

Långivaren Smspengar erbjuder exempelvis en kontokredit upp till 30 000 kr som betalas ut direkt till dig som har konto hos någon av Sveriges större banker som Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken. Tänk dock på att de flesta kontokrediter är så kallade högkostnadskrediter eftersom den effektiva räntan ofta överstiger 30 %. Denna låneform passar därmed bäst för korta återbetalningstider.  

Är det möjligt att låna 30000 kr utan UC?

Ja, två populära långivare som erbjuder möjligheten att låna 30 000 kr utan kreditupplysning hos UC är Smspengar och Wästgöta finans. Om du vill låna 30 000 kr under 24 månader eller längre rekommenderas Wästgöta finans som erbjuder en individuell räntesättning mellan 3, 50 – 14,95 %. Wästgöta finans samarbetar med Bisnode Kredit för kreditupplysningar vilket innebär att ingen information registreras i UCs register. Det är alltid en fördel att undvika UC kreditupplysningar då dessa har en negativ påverkan på kreditvärdigheten.

Är det möjligt att låna 30000 kr med betalningsanmärkning?

Hos de flesta svenska långivare är det svårt att få låna pengar med betalningsanmärkningar. Däremot finns det enstaka långivare som erbjuder privatlån utan säkerhet trots en historik med anmärkningar. De flesta långivare har kravet att ingen anmärkning får vara nyare än sex månader.

Om du har en historik med betalningsanmärkningar och prioriterar en låg ränta rekommenderar vi att du ansöker genom en låneförmedlare. Då kan du vara säker på att du får den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.