Lån med svag kreditvärdighet utan UC

Har du svag kreditvärdighet och är intresserad av att låna pengar utan kreditupplysning hos UC? Vi har sammanställt Sveriges populäraste långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar med svag kreditvärdighet utan UC upp till 45 000 kr. Välj en flexibel återbetalningstid från 30 dagar och få pengarna utbetalda samma dag.

Ferratum

Ferratum

  • Ferratum erbjuder en kontokredit mellan 1 000 – 45 000 kr med en återbetalningstid från 30 dagar. 
  • Alla kreditupplysningar utförs med Creditsafe.
  • Nominell årsränta: 39 %. Däremot tillkommer ingen uppläggningsavgift eller avi-avgift. 
  • En svag kreditvärdighet på grund av betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder, däremot får ingen anmärkning ha uppkommit senaste sex månaderna.
  • Kundbetyg på 3,9 av 5 från 498 kundomdömen på Trustpilot (2020-06-02).

Detta lån är en högkostnadskredit

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 

Vad innebär en svag kreditvärdighet?

Privatpersoner med en svag kreditvärdighet har svårt att få lån hos de flesta långivare på den svenska marknaden. Bakgrunden till den dåliga kreditvärdigheten kan exempelvis vara en låg inkomst, många förfrågningar hos UC eller en historik med betalningsanmärkningar.

Däremot behöver en svag kreditvärdighet inte innebär att det är omöjligt att få låna pengar. Det finns långivare som kan acceptera en sämre kreditvärdighet, däremot kan det bli svårt att få låna ett större belopp.

Vilka långivare erbjuder lån utan UC?

Om du är intresserad av att låna pengar med svag kreditvärdighet utan UC har du möjligheten att låna upp till 45 000 kr. Tänk dock på att ditt maximala lånebelopp bestäms av långivaren under ansökningsprocessen. Hur mycket du får låna bestäms till stor del av din deklarerade årsinkomst och dina aktuella skulder. 

Långivare som erbjuder lån utan UC samarbetar istället för UC med något annat kreditupplysningsföretag, oftast Bisnode Kredit eller Creditsafe. Ingen information kommer därmed att registreras i UCs register.

Vilka är kraven? 

För att få låna pengar utan säkerhet ställs oftast följande krav på dig som ansöker:

  • Minst 18 – 21 år. 
  • Ett giltigt BankID.
  • En fast inkomst från tjänst eller pension på minst 10 000 kr per månad.
  • Folkbokförd och skriven i Sverige.
  • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden.

Däremot kan betalningsanmärkningar accepteras, däremot får ingen anmärkning ha uppkommit under de senaste sex månaderna.

Om du vill låna ett högre lånebelopp

Om du vill låna mer än 45 000 kr måste du vända dig till en långivare som erbjuder privatlån med en återbetalningstid från 12 månader. Dessa långivare tar en kreditupplysning hos UC. För längre återbetalningstider är privatlån det bästa alternativet eftersom räntan är låg och sätts individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet. Om du vill undvika många kreditupplysningar kan det vara en smart idé att ansöka genom en låneförmedlare som kontaktar upp till cirka 40 långivare om erbjudanden. Alla dessa långivare delar på samma kreditupplysning.