Lån utan UC med många förfrågningar

Allt fler privatpersoner samlar på sig för många kreditupplysningar i UCs register, exempelvis för att dem vill jämföra långivarnas låneerbjudanden. Många förfrågningar hos UC kan göra det svårt att bli beviljat ett lån. Vi guidar dig rätt och visar populära långivare som erbjuder möjligheten att låna utan UC med många förfrågningar.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkning
  • Låneförmedlare
  • Direkt utbetalning
Show more results

Att återbetala och Månadskostnad är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds om långivaren tillämpar individuell räntesättning. 

Räntor uppdaterade 2020-06-14.

Några av lånen högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta över 30 % är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 

Problemet med många förfrågningar hos UC

Det är inte ovanligt att privatpersoner samlar på sig för många kreditupplysningar i UCs register under en kort period. Den främsta orsaken är att de flesta långivare tar en kreditupplysning hos UC för att kunna bedöma låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga under ansökningsprocessen. Om man vill jämföra låneerbjudanden hos ett flertal olika långivare finns det en risk att man samlar på sig för många kreditupplysningar.

En kreditupplysning som tas hos kreditupplysningsbolaget UC påverkar din kreditvärdighet negativt och för många kreditupplysningar under en kort period kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat. Kreditupplysningar ligger kvar i UCs register under 12 månader.

Vilka långivare erbjuder lån utan UC trots många förfrågningar?

De flesta långivare som erbjuder mindre lån upp till cirka 30 000 – 45 000 kr samarbetar sällan med UC. Orsaken är att de flesta låntagare uppskattar möjligheten att kunna ansöka om lån utan att en kreditupplysning registreras i UCs register. Istället för UC samarbetar långivaren med något annat kreditupplysningsbolag där två populära alternativ är Creditsafe och Bisnode Kredit.

Långivare som inte samarbetar med UC erbjuder oftast en kontokredit med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar. Denna låneform passar därmed bäst för dig som vill låna pengar under 30, 60 eller 90 dagar. För längre löptider på 12 månader eller längre passar inte denna låneform lika bra på grund av den relativt höga räntan som ofta uppgår till cirka 39 %. 

Vilka långivare har högst kundnöjdhet?

Om du prioriterar en hög kundnöjdhet på Trustpilot rekommenderas långivaren Smspengar som kan bevilja lån trots många UC förfrågningar. Smspengar utför alla kreditupplysningar med Creditsafe, vilket innebär att ingen information registreras i UCs register. Hos Smspengar har du möjligheten att låna mellan 1 000 – 30 000 kr med en flexibel kontokredit. Smspengar har ett kundbetyg på 4,7 av 5 från 961 kundomdömen (2020-06-13). 

Bästa långivaren för större lånebelopp?

Om du vill låna mer än 30 000 kr under minst 24 månader rekommenderas Wästgöta finans. Wästgöta finans erbjuder ett privatlån mellan 30 000 – 300 000 kr med en återbetalningstid mellan 2 – 10 år. Alla kreditupplysningar utförs med kreditupplysningsföretaget Bisnode Kredit.

Slutsats

Många kreditupplysningar hos UC behöver inte vara ett hinder för att få låna pengar utan säkerhet. Däremot måste du i regel vända dig till långivare som erbjuder mindre lån, så kallade kontokrediter, upp till cirka 30 000 – 45 000 kr. Dessa långivare samarbetar sällan med UC, istället utförs alla kreditupplysningar hos Bisnode Kredit eller Creditsafe. Tänk på att det finns nackdelar med denna låneform, bland annat en relativt hög ränta. Denna låneform passar därmed bäst för kortare återbetalningstider.