Komplett Bank – Omdöme

Funderar du på att ansöka om ett privatlån eller ett kreditkort hos Komplett Bank? I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med alla banktjänster som erbjuds. 

Komplett Bank har bytt namn till Morrow Bank.

Om Komplett Bank

Den norska banken Komplett Bank erbjuder svenska privatkunder konsumentkrediter utan säkerhet sedan starten 2014. Komplett Bank samarbetar med Komplett Group som driver ett flertal nätbutiker i Skandinavien, bland annat Webbhallen och Komplett.se.

Privatlånet Flexibelt lån

Hos Komplett Bank har du möjligheten att låna mellan 10 000 – 500 000 kr utan säkerhet med ett privatlån som benämns Flexibelt lån. Det flexibla med lånet är att du kan återbetala lånet när det passar dig. Varje månad faktureras ett minimibelopp som inkluderar avgifter och räntor, däremot kan du själv avgöra hur stor avbetalningen blir.

Lånet är utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver pantsätta någon egenom som exempelvis en bostad för att få låna pengar.

Individuell ränta

Den nominella årsräntan bestäms individuellt utifrån låntagarens ekonomiska förutsättningar och varierar mellan 4,9 – 19,9 %. Förutom ränta tillkommer en uppläggningsavgift på 495 kr och en administrationsavgift på 35 kr. Däremot tillkommer ingen månatlig aviseringsavgift.

Om du är intresserad av att teckna försäkringen Låneskydd som täcker vid oförutsedd arbetslöshet och sjukdom kostar det 0,25 % av saldot per månad.

Grundkrav

För att kunna bli beviljad ett privatlån måste låntagaren uppfylla följande krav:

  • Minst 20.
  • Folkbokförd i Sverige.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Inga skulder hos Kronofogden.

Du har därmed inte möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkningar hos Komplett Bank.

Samla lån hos Komplett Bank

Om du har samlat på dig ett flertal krediter hos olika långivare kan det vara en smart idé att samla alla lån hos en långivare. Hos Komplett Bank kan du använda privatlånet Flexibelt lån för att återbetala alla dyrare snabblån, avbetalningar och kreditkortsskulder. När du samlar dina lån kan du ofta sänka din månadskostnad eftersom det är lättare att få en låg ränta på ett större lån. Med endast ett stort lån undviker du även många avgifter.

Finns det privatlån med lägre ränta?

Med tanke på att svenska långivare använder individuell räntesättning är det svårt att avgöra vilken långivare som erbjuder lägst ränta. Ett smart sätt att hitta det billigaste lånet är att använda sig av en låneförmedlare. Förmedlaren tillfrågar ett flertal olika banker och kreditgivare som får återkomma med sitt bästa låneerbjudande till dig som ansöker. 

Kreditkort hos Komplett Bank

Med Komplett Bank Mastercard kan du välja en kreditgräns upp till 50 000 kr. Du får tillgång en räntefri kredit upp till 50 dagar. Kortet har ingen årsavgift och du får tillgång en en reseförsäkring, köpskyddsförsäkring och ID-skyddsförsäkring.

Med Komplett Bank Mastercard tjänar du poäng på allt du handlar:

  • 4 % bonus på alla köp hos webbutiken Komplett.se.
  • 1 % bonus på alla köp över 20 000 kr. 
  • 0,5 % bonus på övriga köp.

För att kunna bli beviljad ett kreditkort måste du vara minst 20 år och du får inte ha några betalningsanmärkningar. 

Slutsats

Komplett Bank erbjuder svenska privatkunder möjligheten att låna upp till 500 000 kr utan säkerhet med privatlånet Flexibelt lån. Amortera av lånet i en takt som passar dig. Du har även möjligheten att ansöka om Komplett Bank Mastercard, ett kreditkort som ger bonus på alla köp och som inkluderar en reseförsäkring.

Fördelar

P
Möjligt att välja hur mycket man vill amortera på privatlånet varje månad. 
P
Kreditkortet har ingen årsavgift. 

Nackdelar

O
Privatlånet har en uppläggningsavgift på 495 kr.