Credex – Omdöme

Credex är en långivare som erbjuder privatlån upp till 100 000 kr. I detta omdöme går vi igenom alla för- och nackdelar och tittar på de bästa alternativen för att få lägst ränta på privatlån, billån och samlingslån.

Om Credex

Credex är en långivare som har nischat in sig mot mindre lån utan säkerhet upp till 100 000 kr. Credex samarbetar med Svea Ekonomi, ett av Sveriges största privatägda bolag inom finanssektorn. 

Privatlån utan säkerhet

Credex erbjuder ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, i intervallet 5 000 – 100 000 kr. Du har möjligheten att välja en återbetalningstid mellan 2 – 15 år. 

Pengarna får du använda till precis vad du vill, allt från att köpa en bil till att renovera köket. Förutom till konsumtion används privatlån ofta för att samla dyra lån och krediter.

Individuell ränta från 8,95 %

Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och ligger i intervallet 8,95 – 25,95 %, det vill säga något högre än många konkurrenter som erbjuder privatlån. Däremot tillkommer inga avgifter som exempelvis uppläggningsavgift eller aviseringsavgift. 

Grundkrav

Credex ställer följande krav på dig som ansöker:

  • Minst 20 år.
  • Årsinkomst på minst 125 000 kr.
  • Haft en inkomst i Sverige under minst tre år.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Ingen skuld hos Kronofgoden.

Om du har en svag kreditvärdighet på grund av tidigare anmärkningar kan du därmed inte låna pengar hos Credex.

Finns det långivare med bättre ränta?

Med tanke på att räntan för privatlån bestäms individuellt är det svårt att veta vilken bank eller kreditgivare som erbjuder bäst ränta. Därmed kan det vara en smart idé att ansöka om lån genom en låneförmedlare.

När du ansöker om privatlån genom förmedlaren Freedom Finance prövar 30 långivare din ansökan. En av långivarna som prövar din ansökan är Credex, du kan därmed jämföra Credex mot andra långivare helt kostnadsfritt. Förutom Credex samarbetar Freedom Finance med långivare som ICA Banken, Ikano Bank, Santander, Swedbank och SEB.

Slutsats

Credex erbjuder svenska privatkunder möjligheten att låna upp till 100 000 kr utan säkerhet med en återbetalningstid mellan 2 – 15 år. Om du vill försäkra dig om att du får den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar är vår rekommendation att du ansöker genom en låneförmedlare som samarbetar med Credex.

Fördelar

P

Signera med BankID och få pengarna på kontot inom en bankdag.

P

Ingen uppläggningsavgift eller aviseringsavgift tillkommer.

Nackdelar

O

En relativt hög ränta som startar från 8,95 %.

O

Kortaste återbetalningstiden är 2 år, vilket är orimligt med tanke på att lägsta lånebeloppet är 5 000 kr.