Svea Ekonomi– Omdöme

Svea Ekonomi erbjuder privatkunder privatlån, bolån och sparkonton. I denna recension går vi igenom alla för- och nackdelar med banktjänsterna och visar de bästa alternativen.

Om Svea Ekonomi

Svea Ekonomi erbjuder finansieringslösningar för både företag och privatpersoner. Svea Ekonomi har över 30 års erfarenhet av att hjälpa företag med likviditet och har i dagsläget över 2 000 anställda över hela Europa.

Privatlån hos Svea Ekonomi

Hos Svea Ekonomi har du möjligheten att ansöka om ett privatlån mellan 10 000 – 400 000 kr. Lånet är utan säkerhet vilket innebär att du kan använda pengarna till precis vad du vill, exempelvis för att finansiera en renovering eller en ny bil. Du har möjligheten att välja en flexibel återbetalningstid mellan 2 – 15 år.

Det är enkelt att ansöka om Svealånet Svea Ekonomis hemsida där du kan signera din ansökan direkt med BankID. Du kan därmed slutföra hela ansökningsprocessen online och behöver inte besöka något bankkontor.

Räntan bestäms individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet och ligger i intervallet 8,40 -25,95 %. (2024-02-28). Ingen aviseringsavgift tillkommer, däremot en uppläggningsavgift på 395 kr.

Grundkrav för Svealånet

För att kunna bli beviljat ett lån utan säkerhet måste följande krav uppfyllas:

  • Du måste vara minst 20 år.
  • Du måste kunna uppvisa en fast årsinkomst på minst 180 000 kr. 
  • Du måste varit skriven i Sverige i minst 3 år.
  • Du får inte ha betalningsanmärkningar.
  • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden.

Du har därmed inte möjligheten att få låna pengar med Svealånet om du har en dålig kreditvärdighet på grund av exempelvis betalningsanmärkningar

Samla dyra lån och krediter

Svealånet kan användas för att samla lån och krediter. Att samla lån innebär att du omfinansierar alla dyrare blancolån, kreditkortskulder och avbetalningar med hjälp av ett nytt privatlån med låg ränta. Det är enklare att få en låg ränta på ett stort lån, därför kan låntagare som samlar sina krediter ofta sänka sin månadskostnad.

Privatlånet för dig som har svårt att få lån

Har du en svag kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar? Svea Ekonomi erbjuder även ett privatlån till dig som har svårt att få lån mellan 10 000 – 200 000 kr. Tänk på att ingen betalningsanmärkning får vara nyare än 6 månader och att du måste kunna uppvisa en fast årsinkomst på minst 120 000 kr.

Räntan som sätts individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet ligger i intervallet 8,54 – 25,2 %. Uppläggningsavgiften är 795 kr, däremot tillkommer ingen aviseringsavgift.

Bästa alternativet till Svealånet

Är du intresserad av att jämföra Svea Ekonomis ränta mot andra banker? I så fall är vår rekommendation att du ansöker om privatlån genom en låneförmedlare. Förmedlaren kontaktar upp till cirka 30 – 40 långivare som får konkurrensutsättas om att få just dig som kund. Du kan därmed jämföra ett flertal låneerbjudanden och tacka ja till det som har lägst ränta och bäst villkor. Låneförmedlingstjänsten är kostnadsfri för privatpersoner och du får alltid besked inom 24 timmar.

När du jämför privatlån genom en låneförmedlare undviker du risken att många kreditupplysningar registreras i UCs register. Alla långivare som prövar din ansökan delar alltid på en enda kreditupplysning hos UC.

Bolån hos Svea Ekonomi

Svea Ekonomi erbjuder bolån upp till 85 % av bostadens värde. Du har möjligheten att ansöka om bolån mellan 50 000 – 7 500 000 kr med en återbetalningstid mellan 5 – 40 år. Svag kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få ett bolån beviljat hos Svea Ekonomi.

Bolåneräntan sätts individuellt efter en kreditprövning. Bolånet har en rörlig ränta vilket innebär att du alltid har möjligheten att lösa lånet i förtid. I dagsläget kan du som lägst få en bolåneränta på 3,95 %. Under juli 2019 var snitträntan 5,33 % för Svea Ekonomis kunder. Tänk på att det även tillkommer en uppläggningsavgift från 5 000 kr och en månatlig aviseringsavgift på 18 kr.

Sparkonton hos Svea Ekonomi

Hos Svea Ekonomi har du möjligheten att spara pengar med en rörlig ränta på 0,85 % (0,75 % från och med 20 augusti 2019). Sparkontot har kostnadsfria uttag och du får avkastning redan från första insatta kronan. Alla sparkonton hos Svea Ekonomi omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Om du är intresserad av en högre sparränta har du möjligheten att binda pengarna i ett Kaptialkonto med en ränta på 1,15 % (1,05 % från och med 20 augusti 2019). Räntan är rörlig och är alltid 0,30 % högre än Sparkontot. Bindningstiden är 12 månader och du har möjligheten att ta ut pengarna i förtid mot en extra avgift på 0,75 % av uttaget belopp.

Slutsats

Svea Ekonomi är ett marknadsledande kreditbolag som har nischat in sig mot privatlån och bolån. Räntan och avgifterna är betydligt högre än många konkurrenter, däremot försöker Svea Ekonomi hjälpa alla människor till bättre lånevillkor – även dem som har betalningsanmärkningar.

Fördelar

P
Erbjuder ett sparkonto med fria uttag som ger en sparränta på 0,85 %. Om du kan binda pengarna i 12 månader får du en sparränta på 1,15 %.
P
Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få ett privatlån eller bolån beviljat hos Svea Ekonomi

Nackdelar

O
Privatlånet har en uppläggningsavgift på 395 kr (795 kr för dig som har svårt att få lån).
O

Privatlånet har en relativt hög ränta som startar från 8,40 %.

O
Bolånet har en relativt hög ränta som startar från 3,95 % samtidigt som alla nya kunder måste betala en uppläggningsavgift som startar från 5 000 kr.