Bynk – Omdöme

Med Bynk är det enkelt att låna pengar utan säkerhet upp till 300 000 kr. Vi går igenom alla för- och nackdelar med tjänsten och visar de bästa alternativen för att få lägst ränta 2020. 

Om Bynk

Bynk grundades 2016 och har sedan dess växt till att bli en marknadsledande aktör i Sverige på privatlån. Det som skiljer Bynk från andra långivare är hur enkelt det är för låntagaren att hantera sina lån. Tack vare Bynk Appen kan du exempelvis ändra månadskostnaden eller utnyttja en betalningsfri månad direkt med mobilen.

Privatlån upp till 300 000 kr

Bynk erbjuder sina kunder ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, mellan 10 000 – 300 000 kr. Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom och att du får använda pengarna till vad du vill. Privatlån används oftast till konsumtion, exempelvis för att finansiera en renovering, en resa eller en ny bil.

Bynk är unik i branschen att erbjuda upp till fyra betalningsfria månader per år. En betalningsfri månad innebär att du slipper betala för lånet under en månad, däremot måste du betala ränta för perioden samtidigt som din återbetalningstid förlängs med en månad. 

Du kan även utöka lånet när du vill samt betala in extra på lånet utan några extra kostnader. Det är även möjligt att ändra återbetalningstiden och månadskostnaden när du vill. Alla ändringar görs enkelt genom Bynk Appen direkt i mobilen.

Individuell ränta från 3,95 %

Räntan ligger i intervallet 3,95 – 19,95 %, vilket innebär att du som lägst kan få en ränta på 3,95 % och som sämst en ränta på 19,95 %.Tänk på att räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar, du måste därmed genomgå en kreditprövning innan din personliga ränta kan fastställas.

Grundkrav

För att få låna pengar hos Bynk måste du uppfylla följande grundkrav:

  • Du måste vara mellan 20 – 70 år.
  • Du måste vara fast anställd, egenföretagare, förtidspensionär eller pensionär. 
  • Du måste ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr per månad. 
  • Du måste ha ett giltigt BankID. 
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
  • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden. 

Du har därmed inte möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkningar och dålig kreditvärdighet hos Bynk.

Samla lån hos Bynk

Har du samlat på dig ett flertal blancolån, kreditkortsskulder, sms-lån och avbetalningar hos olika långivare? Då kan det vara en smart idé att samla alla lån hos en enda långivare. Genom att om-finansiera alla lån med ett nytt privatlån med låg ränta kommer du ifrån alla dyra krediter samtidigt som du får bättre kontroll över din ekonomi.

Kontokredit upp till 10 000 kr

Sedan 2019 erbjuder Bynk en flexibel kontokredit på 10 000 kr. Med en kontokredit får du tillgång till en kredit som du kan använda vid behov. Du gör uttag på önskat belopp från 500 kr och betalar endast ränta när du utnyttjar krediten. Bynkkrediten är perfekt att använda vid mindre oförutsedda utgifter.

Du gör ett uttag med hjälp av Bynk Appen och pengarnas betalas oftast ut till ditt konto inom 5 minuter. Tack vare möjligheten att återbetala krediten med Swish är det enkelt att sköta amorteringen.

Kontokredit med marknadens bästa ränta?

De flesta långivare som har kontokrediter erbjuder en ränta på cirka 27,0 – 39,0 %, till skillnad från Bynk som erbjuder en ränta på 7,49 % (effektiv ränta är 7,75 %). Inga avgifter tillkommer.

Kundbetyg på Trustpilot

Trustpilot är en marknadsledande aktör på kundomdömen av produkter och tjänster i Sverige. Just nu har långivaren Bynk ett kundbetyg på 4,0 av 5 från 166 kundomdömen (2020-03-23). Du kan därmed känna dig trygg att Bynk är en omtyckt långivare som erbjuder en professionell utlåning.

Erbjuder Bynk lägst ränta i Sverige?

Eftersom långivare som erbjuder privatlån tillämpar individuell räntesättning är det svårt att veta vilken långivare som erbjuder lägst ränta. Innan långivaren kan ge ett låneerbjudande måste du alltid genomgå en ansökningsprocess med kreditupplysning hos UC. Om du vill jämföra räntan mellan flera banker finns därmed risken att du samlar på dig många kreditupplysningar hos UC, vilket har en negativ påverkan på din kreditvärdighet.

För att undvika denna risk är vår rekommendation att du använder dig av en låneförmedlare som förmedlar privatlån. Förmedlaren kontaktar upp till 38 långivare som alltid delar på en enda kreditupplysning hos UC.

Vanliga frågor 

Tar Bynk en kreditupplysning?
Ja, Bynk tar alltid en kreditupplysning för att kunna kontrollera låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Bynk tar kreditupplysningar genom UC och Bisnode.
Hur snabbt betalas pengarna ut?
Privatlånet betalas ut till ditt bankkonto inom 1 – 2 bankdagar. 

Med Bynkkrediten betalas pengarna ut inom 5 minuter till de flesta banker.

Krävs BankID för att få låna pengar?
Ja, du måste ha ett giltigt BankID för att kunna ansöka om lån.
Vem är bäst, Bynk eller Lendo?
Både Bynk och Lendo ägs av den norska mediekoncernen Schibsted. Den främsta skillnaden mellan dessa företag är att Lendo är en låneförmedlare som tillfrågar upp till 35 långivare för att du ska hitta det bästa lånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar. När du ansöker hos lån genom Lendo måste du därmed vänta upp till 24 timmar på låneerbjudanden, till skillnad från Bynk som ger lånebesked direkt.
Hur mycket pengar får jag låna?
Du har möjligheten att ansöka om ett blancolån mellan 10 000 – 300 000 kr. Tänk dock på att du måste genomgå en ansökningsprocess med kreditprövning innan Bynk kan fastställa hur mycket du får låna.

Med Bynks kontokredit är däremot maxbeloppet 10 000 kr.

Slutsats

Hos Bynk är det enkelt att låna pengar utan säkerhet mellan 10 000 – 300 000 kr. Du kan slutföra ansökningsprocessen online med BankID och du får alltid lånebesked direkt. Pengarna betalas oftast ut till ditt bankkonto inom 1 – 2 bankdagar.

Om du har behov av ett mindre lån erbjuder Bynk nu också en flexibel kontokredit upp till 10 000 kr. Gör uttag på valfritt belopp med Bynk Appen och få pengarna på kontot inom 5 minuter.

Fördelar

P
Erbjuder privatlån med en konkurrenskraftig individuell ränta mellan 3,95 – 19,95 %
P
Enkelt att hantera lån med Bynk Appen direkt i mobilen. Du kan exempelvis ändra återbetalningstiden eller betala in extra på lånet utan några extra avgifter.
P
Upp till fyra betalningsfria månader per år. Tänk dock på att att dessa månader inte är räntefria.
P
Erbjuder en kontokredit upp till 10 000 kr med marknadens bästa ränta på 7,49 % och utan avgifter.

Nackdelar

O
Maximala lånebeloppet är 300 000 kr, till skillnad från många andra långivare som erbjuder lån upp till 500 000 kr.