Bolåneräntor

Jämför snittränta och listränta från 13 av Sveriges största banker 2019. Genomsnittsräntan avser perioden september 2019.

Jämför ränta på bolån

Tänk på att räntan för bolån bestäms individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Du måste därmed genomgå en ansökningsprocess hos respektive bank innan din ränta kan fastställas. Tänk på att varje bank tar ut en kreditupplysning hos UC för att kontrollera din kreditvärdighet under ansökningsprocessen.

Fast ränta eller rörlig ränta

Den rörliga räntan binds alltid till tre månader. Du har även möjligheten att binda hela eller en del av ditt bolån till en fast ränta. Förutom rörlig ränta har vi även listat den fasta räntan för perioden 1 och 2 år.

Skillnaden mellan listränta och snittränta

Listränta är den ränta som banker erbjuder alla kunder. Däremot är det vanligt att privatpersoner får en lägre ränta efter en förhandling med banken. Den genomsnittliga räntan som bankens kunder har förhandlat till sig under den senaste månaden benämns genomsnittsränta eller snittränta. Inför en förhandling med banken kan det vara en fördel veta om bankens genomsnittsränta för olika bindningstider.

Så får du den bästa bolåneräntan

För att försäkra sig att man får den lägsta bolåneräntan kan det vara en smart idé att använda sig av en bolåneförmedlare som exempelvis MittBolån. Bolåneförmedlaren kontakter ett flertal banker för att du ska få den de bästa bolåneräntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Tjänsten är helt kostnadsfri och samtliga långivare som prövar din ansökan delar alltid på en enda kreditupplysning hos UC.

Så hittar du det billigaste topplånet

Med bolån har du möjligheten att låna upp till 85 % av bostadens värden. Resterande 15 % behöver finansieras med en kontantinsats. Privatpersoner som saknar en del av kontantinsatsen kan använda sig av ett topplån som finansieras med ett privatlån. För att hitta det billigaste topplånet är vår rekommendation att du ansöker genom en låneförmedlare som förmedlar privatlån.