Låna till kontantinsats med topplån

Jämför Sveriges ledande långivare och låneförmedlare som erbjuder möjligheten att låna pengar till kontantinsatsen med privatlån upp till 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Signera din ansökan med BankID och få pengarna utbetalda inom cirka 1 – 3 bankdagar.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkningar
  • Svar direkt
  • Endast låneförmedlare
Visa fler resultat

Räntan för topplån utan säkerhet bestäms individuellt. Att återbetala och Månadskostnad är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds.

Räntor uppdaterade 2020-11-16.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Om du väljer att finansiera kontantinsatsen med privatlån är det möjligt att låna upp till 600 000 kr utan krav på säkerhet. 

Välj en återbetalningstid som passar dig upp till 15 år. Tänk på att en längre återbetalningstider ger en lägre månadskostnad, däremot kommer dina totala räntekostnader att öka.

2. Låna till handpenningen med en låneförmedlare

Filtrera efter Endast låneförmedlare för att endast jämföra Sveriges populäraste låneförmedlare för privatlån. Förmedlaren kontaktar upp till cirka 30 – 40 långivare om erbjudanden för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Att använda sig av en låneförmedlare när man ska låna pengar till handpenningen är därför den enklaste vägen till en låg ränta.

3. Topplån trots betalningsanmärkningar

Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få låna pengar till ett topplån. Filtrera efter Med betalningsanmärkningar för att endast jämföra långivare som kan acceptera en historik av betalningsanmärkningar. 

4. Hitta det billigaste lånet till insatsen 

Långivarna och låneförmedlarna rangordnas automatiskt efter Högsta betyg på Trustpilot. Det är även möjligt att rangordna utifrån Lägst ränta. Tänk dock på att räntan för privatlån bestäms individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Din personliga ränta fastställs efter att långivaren har undersökt din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Att återbetala visar hur mycket du kommer behöva betala tillbaka till långivaren under hela lånets löptid, inklusive både ränta och amortering samt avgifter som uppläggningsavgift och aviseringsavgifter. Kom ihåg att kostnaden är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds.

Kan man låna till kontantinsatsen för bolån?

Eftersom det med bolån endast är möjligt att låna pengar upp till 85 % av bostadens värde väljer en del konsumenter att ansöka om ett topplån. Topplånet kan vara den sista utvägen för bostadsköpare som saknar en tillräckligt stor kontantinsats och som vill låna pengar till kontantinsatsen.

De flesta svenskar väljer att finansiera bolånets kontantinsats med ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån. Fördelen med privatlån är den relativt låga räntan som bestäms utifrån låntagarens kreditvärdighet. Du måste därmed alltid ansöka om ett lån för att få reda på din personliga ränta, däremot har du alltid möjligheten att tacka nej till ett erbjudande.

Enkel ansökan med BankID

Tack vare BankID är det enklare än någonsin att ansöka om kontantinsatslån direkt på nätet. De flesta långivare erbjuder möjligheten att både signera låneansökan och avtalet med BankID, vilket innebär att du inte behöver besöka något bankkontor. De flesta långivare betalar även ut pengarna inom 1 – 2 bankdagar efter påskrivet avtal.

Kraven på dig som ansöker

Kraven skiljer sig mellan olika långivare, däremot gäller oftast följande grundkrav för lån utan säkerhet

  • Minst 18 år. 
  • Folkbokförd i Sverige. 
  • Fast inkomst på minst 120 000 kr per år.
  • Ingen skuld hos Kronofogden.

Däremot är det inte omöjligt att få låna pengar till kontantinsatsen med betalningsanmärkning. Däremot ställs högre krav på dig i övrigt och det är en stor fördel om du kan uppvisa en hög fast inkomst.

Hur får jag bäst ränta på mitt topplån?

Om du är intresserad av att få den lägsta räntan på ditt topplån är vår rekommendation att du ansöker genom en låneförmedlare. Låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 30 – 40 långivare som får konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund. Inom 24 timmar har långivarna svarat på din ansökan och du kan därefter enkelt välja det topplån som har lägst ränta och bäst villkor.

Den stora fördelen är att långivarna som prövar din ansökan delar på samma kreditupplysning. Du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar hos UC som försämrar din kreditvärdighet inför bostadsköpet.

Om du prioriterar en hög kundnöjdhet rekommenderas Advisa som har ett kundbetyg på 4,8 av 5 från över 3 100 omdömen på Trustpilot. Advisa samarbetar med flera av Sveriges ledande långivare inom privatlån, bland annat Nordea, Swedbank, SEB och ICA Banken.

Vanliga frågor

Hur bör jag finansiera en kontantinsats?

Om du behöver låna pengar till en del av kontantinsatsen rekommenderas att privatlån utan säkerhet med individuell räntesättning. Med en god kreditvärdighet kan du räkna med en ränta på omkring 3 – 6 %.

Hur mycket får jag låna till kontantinsaten?

Med privatlån utan krav på säkerhet är det möjligt att låna upp till 600 000 kr. Tänk dock på att det krävs en hög fast inkomst för att ha en chans att bli beviljad ett lån över 400 000 kr.

Hur stor kontantinsats krävs?

Kontantinsatsen måste utgöra minst 15 % av bostadens kostnad. Om du exempelvis köper en bostad för 1 000 000 kr har du endast möjligheten att låna upp till 850 000 kr med bolån. Resterande belopp på 150 000 kr blir din kontantinsats.

Hur snabbt betalas pengarna ut?

Så fort låneavtalet är signerat med BankID betalas oftast pengarna ut till ditt konto inom 1 – 2 bankdagar. Tänk på att utbetalningstiden varierar mellan långivarna och att en normal överföringstid mellan olika banker är en bankdag.

Vilken låneförmedlare är bäst på topplån?

Alla låneförmedlare förmedlar privatlån utan krav på säkerhet som kan användas för att finansiera en del av kontantinsatsen. Om du prioriterar en hög kundnöjdhet rekommenderas Advisa som har ett kundbetyg på 4,7 av 5 från 3 196 omdömen på Trustpilot (2020-11-16). Advisa samarbetar med flera av Sveriges ledande långivare inom privatlån, bland annat SEB, Swedbank, Santander och Nordea.