Bluestep Bank – Omdöme

Bluestep Bank är banken som tittar mer på låntagarens framtid istället för historik. Bluestep Bank försöker hjälpa alla människor till bättre lånevillkor, även dem som tidigare har hamnat i en ekonomisk situation eller som inte har en fast inkomst. I denna recension går vi igenom alla banktjänster som erbjuds av Bluestep Bank under 2020 och tittar närmare på alla för- och nackdelar.

Om Bluestep Bank

Bluestep Bank är en specialistlångivare inom privatlån och bolån. Det som skiljer Bluestep Bank från andra långivare är drivkraften att försöka hjälpa till när andra banker inte kan. Med ett fokus på låntagarens framtida återbetalningsförmåga har Bluestep Bank sedan starten 2005 hjälpt tiotusental människor till en tryggare ekonomi. 

Privatlån upp till 350 000 kr

Bluestpe Bank erbjuder ett privatlån mellan 10 000 – 350 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Lånet är utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom och att du får använda pengarna till precis vad du vill.

Räntan sätts individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet och ligger i intervallet 4,45 – 26,50 %. Tänk på att du måste genomgå en ansökningsprocess med kreditupplysning hos UC innan din personliga ränta kan fastställas.

Hos Bluestep Bank får alla kunder tillgång till en unik räntegaranti. Om du blir beviljad ett lån med lägre ränta hos någon annan långivare kommer Bluestep Bank sänka sin ränta för att matcha erbjudandet.

Grundkrav för privatlån

För att kunna bli beviljad ett privatlån måste du uppfylla följande kriterier:

  • Minst 21 år.
  • Fast månadsinkomst på minst 12 500 kr.
  • Varit folkbokförd i Sverige i minst 12 månader.
  • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden.

Däremot behöver tidigare betalningsanmärkningar inte vara ett hinder för att få låna pengar.

Samla lån hos Bluestep Bank

Har du samlat på dig ett flertal olika blancolån, snabblån och avbetalningar? Hos Bluestep Bank är det enkelt att samla alla lån och krediter för att sänka månadskostnaden. Att samla lån innebär att du ansöker om ett nytt privatlån med låg ränta som du använder för att betala tillbaka alla dyrare krediter.

För att kunna samla dina lån med ett privatlån utan säkerhet måste du ha en fast inkomst. Du får inte heller ha fler än 10 betalningsanmärkningar.

Finns det privatlån med lägre ränta?

Om du är intresserad av att ansöka om ett privatlån hos Bluestep Bank är vår rekommendation att du istället ansöker genom en låneförmedlare som samarbetar med Bluestep Bank. Låneförmedlaren konataktar ett flertal olika banker och kreditgivare som får konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund. När du ansöker genom en låneförmedlare kan du vara säker på att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. 

Att använda sig av en låneförmedlare är kostnadsfritt och din ansökan är inte heller bindande, den enda nackdelen är att du måste vänta upp till 24 timmar på låneerbjudanden.

Jämför Bluestep Banks ränta mot andra långivare

  • Advisa är en av Sveriges populäraste låneförmedlare med ett kundbetyg på på 4,8 av 5 från 3 081 kundomdömen på Trustpilot (2020-08-13).
  • Upp till 40 långivare prövar din ansökan, bland annat Bluestep Bank, ICA Banken, Svea Ekonomi, Marginalen Bank och NyStart Finans.
  • Förmedlar privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år.

Bolån hos Bluestep Bank

Hos Bluestep Bank kan fler människor bli beviljad ett bolån. Du behöver exempelvis inte ha en fast anställning, och kan därmed bli beviljad ett bolån trots att du är vikarie, egenföretagare eller projektanställd.

Den rörliga räntan (3 månader) ligger under juli 2019 på 4,95 %. Observera dock att räntan kan variera mellan 4,95 – 8,25 %. Alla nya kunder betalar även en förhöjd ränta under det första året på 3,98 %.

Slutsats

Hos Bluestep bank kan även människor med svag kreditvärdighet få möjligheten att låna pengar. Tänk dock på att räntan är betydligt högre än hos andra långivare, speciellt om du är intresserad av ett bolån. Om du är intresserad av ett privatlån är vår rekommendation att du ansöker genom en låneförmedlare. Då kan du vara säker på att du får den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Fördelar

P
Försöker hjälpa alla människor genom att fokusera mer på framtida betalningsförmåga. 
P
En fast inkomst är inget krav för att få ansöka om bolån, du kan exempelvis ansöka som egenföretagare, vikarie, timanställd eller projektanställd.

Nackdelar

O
Bolånet har en relativt hög rörlig ränta på 4,95 – 8,25 %. Alla nya kunder betalar även en förhöjd ränta på 3,98 % första tolv månaderna. 
O
Privatlånet har en uppläggningsavgift på 495 kr och en månatlig avi-avgift på 15 kr per månad.