Wästgöta Finans – Omdöme

Wästgöta finans erbjuder privatkunder möjligheten att låna upp till 300 000 kr utan säkerhet. I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med att låna pengar hos Wästgöta finans.

En del av Julakoncernen

Wästgöta finans är en ny långivare som lanserades under våren 2019 av Julakoncernen. Hos Wästgöta finans är det enkelt att låna pengar tack vare en helt digital ansökningsprocess med BankID.

Privatlån upp till 300 000 kr

Wästgöta finans erbjuder ett privatlån utan säkerhet mellan 30 000 – 300 000 kr. Du har möjligheten att välja en återbetalningstid mellan 1 – 10 år.

Med ett lån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, behöver du inte pantsätta någon egendom. Du får även använda pengarna till precis vad du vill, exempelvis för att finansiera en renovering eller en ny bil.

Individuell ränta

Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Wästgöta finans anger inget ränteintervall, däremot en exempelränta på 6,75 % (nominell årsränta). Tillkommande avgifter är en uppläggningsavgift på 250 kr och en månatlig aviseringsavgift på 45 kr (för pappersfaktura). Om du väljer e-faktura är aviseringsavgiften 20 kr per månad. 

Krav på dig som ansöker

För att få låna pengar hos Wästgöta finans måste du uppfylla följande krav:

  • Minst 18 år.
  • Folkbokförd i Sverige. 
  • Inga betalningsanmärkningar. 
  • Inga skulder hos Kronofogden.

Om du har en svag kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar kan du därmed inte låna pengar hos Wästgöta finans.

Kreditupplysning med Bisnode

Till skillnad mot många andra långivare som utför alla kreditupplysningar via UC (Upplysningscentralen) använder Wästgöta finans kreditupplysningsbolaget Bisnode. Det är alltid en fördel att undvika kreditupplysningar hos UC då dessa har en negativ påverkan på kreditvärdigheten. 

Vanliga frågor

Är min ansökan bindande?
Nej, din ansökan är inte bindande. Avtalet blir bindande när du signerar låneavtalet med BankID efter att du accepterat ditt personliga låneerbjudande. 
Bolagsinformation och kontakt
Wästgöta finans drivs av Wästgöta finans AB med org-nummer 556887-5404. Wästgöta finans AB är en del av Julakoncernen som grundades 1979.

Telefon: 0511-34 76 00.

Adress: Box 363, Julagatan 2, 532 24 Skara.

Finns det privatlån med lägre ränta?

Eftersom långivare tillämpar individuell räntesättning är det svårt att avgöra vilken långivare som erbjuder lägst ränta. Därför använder allt fler svenskar som vill låna pengar en låneförmedlare som förmedlar privatlån.

Låneförmedlaren låter ett flertal långivare konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund. När du ansöker genom en låneförmedlare kan du vara säker på att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. En omtyckt förmedlare med toppbetyg på Trustpilot och som samarbetar med 39 banker och kreditgivare är Advisa.

Slutsats

Långivaren Wästgöta finans erbjuder privatkunder ett privatlån mellan 30 000 – 300 000 kr. Det är enkelt att ansöka om lånet på deras hemsida där du kan legitimera dig med BankID. Om du vill jämföra Wästgöta finans ränta mot andra banker rekommenderar vi att du vänder dig till en låneförmedlare som förmedlar privatlån.

Fördelar

P
Erbjuder ett privatlån utan UC. Kreditupplysning utförs hos Bisnode Kredit.

Nackdelar

O
Lägsta lånebeloppet är 30 000 kr.
O
Tillkommande uppläggningsavgift på 250 kr.
O
Tillkommande aviseringsavgift på 45 kr per månad.