Swish lån

Är du intresserad av att låna pengar med Swish? I dagsläget finns det ingen långivare som erbjuder lån med direkt utbetalning via Swish, däremot finns det ett flertal långivare som erbjuder direkt utbetalning till ditt bankkonto via banköverföring eller Trustly.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkning
  • Låneförmedlare
  • Direkt utbetalning
Show more results

Räntor uppdaterade 2020-02-08.

Några av lånen högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta över 30 % är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är det möjligt att låna pengar med Swish?

Det finns långivare på den svenska marknaden som har gjort det möjligt att återbetala lån med Swish, däremot finns det i dagsläget ingen långivare som betalar ut pengar via Swish till privatpersoner. Om du är intresserad av att låna pengar med direkt utbetalning finns det däremot ett flertal likvärdiga alternativ, exempelvis utbetalning via banköverföring eller via Trustly.

Utbetalning med banköverföring

Tänk på att långivare som erbjuder direkt utbetalning via traditionell banköverföring endast betalar ut pengarna direkt till ett antal utvalda banker. Exempelvis erbjuder långivaren Ferratum direkt utbetalning till privatpersoner som har bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken. Däremot får du oftast räkna med en utbetalningstid på en bankdag om du har ditt bankkonto hos någon mindre bank som exempelvis ICA Banken eller Collector Bank.

Utbetalning med Trustly

Allt fler långivare samarbetar med Trustly för utbetalningar, exempelvis långivaren Smspengar. Tack vare samarbetet med Trustly kan Smspengar betala ut lån direkt till alla som har bankkonto hos Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank (inkl. Sparbanken). Med tanke på att Smspengar har öppet på lördagar kl. 10 – 14 har du därmed möjligheten att låna pengar på helgen. På vardagar har Smspengar öppet mellan kl. 08 – 18.

Kontrollera långivarens öppettider

Om du är intresserad av att låna pengar snabbt, tänk på att långivare endast behandlar låneansökningar och utför utbetalningar under kundtjänstens öppettider. Om kundtjänsten exempelvis stänger kl. 18:00 bör du ansöka senast omkring kl. 16:00 om långivaren ska hinna behandla din ansökan samma dag.

Nackdelarna

Tänk på att lånekostnaden ofta är betydligt högre för lån som erbjuds med direkt utbetalning. Till skillnad från privatlån där räntan sätts individuellt från cirka 3,0 % erbjuder långivare inom snabba lån en ränta på omkring 26,0 – 39,0 %. Ofta tillkommer även en månatlig aviseringsavgift och en uppläggningsavgift.

Sedan lagen om räntetak på konsumentkrediter infördes den 1 september 2018 får den nominella årsräntan inte överstiga 40,0 %.  Räntan skiljer sig därmed inte så mycket mellan olika långivare, däremot är det viktigt att  jämföra avgifterna. För lån med kortare återbetalningstider på 1 – 2 månader utgör oftast avgifterna den största andelen av lånekostnaden.