SevenDay Bank – Omdöme

I denna recension går vi igenom alla banktjänster som erbjuds av SevenDay under 2024 samt tittar på de bästa alternativen för att få lägst ränta.

Banktjänster

SevenDay Bank erbjuder privatkunder tjänster inom både lån och sparande. Under 2023 erbjuds följande banktjänster:

  • Privatlån mellan 10 000 – 500 000 kr.
  • Billån mellan 10 000 – 500 000 kr.
  • Sparkonto med rörligt alternativt fast ränta.

Privatlån hos SevenDay Bank

Hos SevenDay Bank har du möjligheten att låna pengar utan säkerhet mellan 10 000 – 500 000 kr. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och varierar mellan 3,95 – 13,95 % (2023-05-03). Eftersom räntan sätts individuellt måste du ansöka om ett privatlån och genomgå en kreditprövning innan din personliga ränta kan fastställas. 

SevenDay Bank är en av få långivare i Sverige som erbjuder privatlån med prisgaranti. Om du får ett bättre låneerbjudande hos någon annan bank lovar SevenDay Bank att du får ett ännu bättre erbjudande. 

Det är enkelt att ansöka om privatlån på SevenDay Banks hemsida och du får alltid besked direkt. Du har möjlighet att signera skuldebrevet med BankID, vilket innebär att du kan slutföra hela ansökningsprocessen online och att du inte behöver besöka något bankkontor.

Eftersom lånet är utan säkerhet får du använda pengarna till vad du vill. Privatlån används oftast till konsumtion, exempelvis för att finansiera en ny bil, båt eller en renovering. Privatlån är även den vanligaste låneformen för att samla lån och krediter för att minimera räntor och avgifter.

Erbjuder SevenDay Bank en låg ränta?

SevenDay Bank erbjuder en ränta i intervallet 3,95 – 13,95 %, vilket innebär att du som bäst kan få en ränta på 3,95 % och som sämst en ränta på 13,95 %. Eftersom SevenDay Bank tillämpar individuell räntesättning måste du genomgå en ansökningsprocess med kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) innan din personliga ränta kan fastställas.

Om du är intresserad av att jämföra ditt låneerbjudande från SevenDay Bank mot andra banker finns en risk att du samlar på dig för många kreditupplysningar hos UC. För många UC förfrågningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat. För att undvika denna risk kan du ansöka om privatlån genom en låneförmedlare som kontaktar upp till cirka 30 – 40 banker och kreditgivare och låneerbjudanden. 

Billån hos SevenDay Bank

SevenDay Bank erbjuder ett billån utan säkerhet mellan 10 000 – 500 000 kr. Utan säkerhet innebär att bilen inte behöver pantsättas som säkerhet för lånet. Räntan sätts individuellt mellan 3,45 – 13,95 % (nominell årsränta, 2023-05-03) och uppläggningsavgiften är 0 kr. 

Ingen handpenning behövs och du kan lösa hela billånet när du vill utan några extra kostnader. 

Sparkonton hos SevenDay Bank

Hos SevenDay Bank har du möjligheten att spara pengar med en hög sparränta. Med Sparkonto Privat kan du spara upp till 1 000 000 kr med rörlig eller fast ränta.

Om du väljer ett sparkonto med rörlig ränta får du just nu en effektiv årsränta på 3,70 %. Kontot har ingen bindningstid och du kan göra fria uttag när du vill.

Om du väljer fast ränta mellan 3 – 36 månader kan du få en sparränta mellan 3,00 – 4,20 %.

Dessa räntor gäller 2024-02-28.

Sparränta SevenDay

Slutsats

SevenDay Bank är en bank nischad mot privatlån, billån och sparande. Privatlånet kommer med en unik prisgaranti som få konkurrenter erbjuder på den svenska marknaden. För dig som är intresserad av att spara pengar erbjuder SevenDay Bank en av marknadens bästa sparkonton men en sparränta mellan 3,00 – 4,20 %.

Om du är intresserad av att låna pengar utan säkerhet är vår rekommendation att du ansöker genom en låneförmedlare. Då kan du vara säker på att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Fördelar

P

Erbjuder privatlån med en unik prisgaranti. Låna 10 000 – 500 000 kr utan säkerhet.

P

Erbjuder billån utan krav på säkerhet.

P

Erbjuder sparkonto med rörlig sparränta och fria uttag på 2,75 %.

Nackdelar

O

Erbjuder inte bolån eller kreditkort.

Lendo

Jämför SevenDay Banks ränta mot andra banker

  • Lendo är en förmedlare som kontaktar upp till cirka 40 långivare om låneerbjudanden, bland annat SevenDay Bank. Det är därmed enkelt att jämföra SevenDay Banks ränta mot andra banker.
  • Förmedlar privatlån mellan 10 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.
  • Lendo är en av Sveriges populäraste låneförmedlare med ett kundbetyg på 4,5 av 5 från 2 866 kundomdömen på Trustpilot (2024-02-28).