MyLoan – Omdöme

Är MyLoan Sveriges bästa låneförmedlare? I detta omdöme får du reda på hur låneförmedlingen går till och vilka för- och nackdelarna är med tjänsten.

Så fungerar MyLoan

MyLoan är en låneförmedlare som förmedlar privatlån till privatpersoner helt kostnadsfritt. Efter att du har skickat in din ansökan tillfrågar MyLoan upp till 25 olika långivare om låneerbjudanden. Du kan därefter enkelt välja det lån som har lägst ränta och bäst villkor. 

Långivarna har 24 timmar på sig att återkomma med sina bästa låneerbjudanden, däremot får du oftast besked betydligt snabbare än så. Din ansökan är inte heller bindande, du kan därmed tacka nej till alla erbjudanden om inget uppfyller dina krav.

Långivarna delar på en kreditupplysning

Med tanke på att alla långivare som prövar din ansökan delar på en enda kreditupplysning behöver du inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som har en negativ påverkan på din kreditvärdiget. Det är alltid en fördel att undvika kreditupplysningar hos UC eftersom dessa ligger kvar och belastar din kreditvärdiget under 12 månader. 

Privatlån upp till 500 000 kr

MyLoan förmedlar privatlån mellan 5 000 – 500 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Privatlån är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom som bil eller bostad. Du får även använda pengarna till vad du vill, exempelvis för att finansiera en ny bil, en båt eller en renovering. 

Årsränta mellan 2,95 – 35,70 %

Räntan som bestäms individuellt utifrån din kreditvärdighet ligger i intervallet 2,95 – 35,70 %. Tänk på att eventuella uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter kan tillkomma beroende på långivare. 

Eftersom räntan bestäms individuellt måste du genomföra en ansökning med kreditprövning innan din personliga ränta kan fastställas. Om du har en hög fast inkomst och få befintliga skulder kan du räkna med en låg ränta mellan cirka 3 – 6 %. 

Samla dina lån med MyLoan

Har du krediter hos flera olika banker och kreditgivare? Låntagare som har samlat på sig många dyra blancolån, snabblån, kreditkortsskulder och avbetalningar kan ofta sänka sin månadskostnad avsevärt genom att samla alla krediter hos en långivare. När du samlar dina lån får du även en bättre kontroll över din ekonomi. Hos MyLoan har du möjligheten att ansöka om ett samlingslån utan säkerhet upp till 500 000 kr.

Grundkrav

För att du ska kunna bli beviljad ett privatlån hos någon av MyLoans samarbetspartners måste följande krav uppfyllas:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du måste ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige. 
  • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden.

Däremot samarbetar MyLoan med ett flertal långivare som kan acceptera tidigare betalningsanmärkningar. Dock ställer de flesta långivare kravet att ingen anmärkning får vara yngre än 6 månader.

Samarbete med 25 långivare

MyLoan anger att man samarbetar med 25 olika långivare, bland annat:

Avida Finans, Bigbank, BlueStep Bank, Collector Bank, Credway, Euroloan, Forex Bank, Goodcash, Ikano Bank, KonsumentKredit, Lendify, Marginalen Bank, MoneyGo, Nordnet Bank, PayEx, Santander Consumer Bank, SevenDay, Svea Ekonomi, Swedbank, Villabanken och Wasa Kredit.

Tänk dock på att inte alla långivare prövar din ansökan, delvis på grund av att långivarna erbjuder olika lånebelopp och återbetalningstider. Om du har en historik av betalningsanmärkningar kommer även det påverka antalet långivare som kan ge dig ett erbjudande. 

Kundbetyg på Trustpilot

Myloan har ett kundbetyg på 4,5 av 5 från 2 945 kundomdömen på Trustpilot (2020-01-08).

Är MyLoan Sveriges bästa låneförmedlare? 

MyLoan är en populär låneförmedlare med tanke på det höga kundbetyget på Trustpilot. Däremot finns det andra låneförmedlare som har ännu högre kundbetyg och som samarbetar med fler långivare.

En annan populär låneförmedlare just nu är Advisa som samarbetar med 39 långivare, det vill säga 14 fler än MyLoan. Advisa har även ett högre kundbetyg på Trustpilot med betyget 4,8 av 5 från 2 600 kundomdömen (2020-02-08).

Slutsats

MyLoan är en låneförmedlare som tillfrågar upp till 25 olika långivare för att du ska få den bästa räntan på ditt privatlån. Du har möjligheten att låna 5 000 – 500 000 kr med en återbetalningstid mellan 2 – 15 år.

Fördelar

P

Kundbetyg på 4,5 av 5 från över 2 900 kundomdömen på Trustpilot.

Nackdelar

O
Det tar upp till 24 timmar innan alla låneerbjudanden har inkommit.
O
Kortaste återbetalningstiden är 2 år. Hos de flesta andra förmedlare kan du välja en återbetalningstid från 1 år.