Låna 20000 kr

 

Jämför Sveriges bästa långivare och låneförmedlare som erbjuder möjligheten att låna 20000 kr till låg ränta – snabbt och enkelt med BankID. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och startar från cirka 3 %.

Lendo

Jämför lån på 20000 kr med Lendo

 • Lendo är en låneförmedlare som samarbetar med 35 banker och kreditgivare för att du ska få den bästa räntan. Maximera dina chanser att få låna 20 000 kr med låg ränta.
 • Förmedlar privatlån på 20000 kr utan säkerhet med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
 • Trustpilot-betyg på 4,6/5 från 884 kundomdömen (2020-09-27).
 • Krav: Deklarerad inkomst på minst 100.000 kr. Möjligt att låna 20000 kr trots betalningsanmärkningar.
Wästgöta finans

Låna 20000 kr snabbt och utan UC med Smspengar

 • Smspengar erbjuder en flexibel kontokredit på 20000 kr med en återbetalningstid från 30 dagar.
 • Kreditupplysning hos Creditsafe.
 • Erbjuder direkt utbetalning till Sveriges större banker.
 • Nominell årsränta: 39 % (Obs: högkostnadskredit).
 • Trustpilot-betyg på 4,7/5 från 966 kundomdömen (2020-09-27).
 • Krav: Inga betalningsanmärkningar.
Advisa Låneförmedlare

Hitta billigaste lånet med Advisa

 • Låneförmedlaren Advisa samarbetar med 40 långivare för att du så få bäst ränta på ditt lån.
 • Förmedlar privatlån på 20000 kr utan säkerhet med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
 • Trustpilot-betyg på 4,7/5 från 3 140 kundomdömen (2020-09-27).
 • Krav: Årsinkomst på minst 120000 kr. Möjligt att låna 20000 kr trots betalningsanmärkningar.

Kraven på dig som ansöker

Långivaren gör alltid en individuell bedömning av dina ekonomiska förutsättningar för att få låna pengar. Nedan följer grundkraven som gäller hos de flesta svenska långivare: 

 • Minst 18 år.
 • Folkbokförd i Sverige.
 • En deklarerad årsinkomst på 120 000 kr.
 • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden.

Däremot finns det långivare som kan bevilja lån på 20000 kr trots betalningsanmärkningar.

Hur får jag en låg ränta?

Räntan på privatlån sätts individuellt utifrån låntagarens ekonomiska förutsättningar. Låntagaren måste därmed alltid genomgå en kreditprövning med kreditupplysning för att kunna få ett låneerbjudande. Eftersom de flesta långivare samarbetar med UC för kreditupplysningar finns det en risk att man som låntagare samlar på sig många kreditupplysningar när man vill jämföra räntan mellan olika långivare. För många kreditupplysningar under en tolvmånadersperiod kan göra det nästintill omöjligt att få låna pengar.

På grund av denna problematik använder sig allt fler låntagare av en låneförmedlare som hjälper till att jämföra långivarnas räntor. Låneförmedlaren låter upp till cirka 40 långivare konkurrensutsättas, vilket innebär att dem måste ge sitt bästa erbjudande till dig som ansöker. Den stora fördelen är att samtliga långivare som prövar din ansökan alltid delar på endast en kreditupplysning.

Hur lång återbetalningstid bör jag välja?

Låntagare som är intresserade av att låna 20 000 kr väljer ofta en återbetalningstid på 12 eller 24 månader. Med återbetalningstiden 12 månader blir månadskostnaden cirka 2 100 – 2 500 kr beroende på ränta. Om du är intresserad av att låna pengar under en kortare period än 12 månader är det enda alternativet att ansöka om en kontokredit

Tips: Tänk på att välja en kort återbetalningstid för att minimera dina räntekostnader.

Kan jag låna 20000 kr snabbt med direkt utbetalning?

För att kunna låna pengar snabbt är det viktigt att vända sig till en långivare som erbjuder direkt utbetalning. Direkt utbetalning innebär att långivaren kan betala ut pengarna till ditt bankkonto så fort som lånet har beviljats, vilket i regel innebär inom cirka 5 – 15 minuter.

Långivaren Smspengar erbjuder möjligheten att låna 20000 kr med direkt utbetalning till Sveriges större banker som exempelvis Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken. 

Kan jag låna 20000 kr utan UC kreditupplysning?

Ja, det är i dagsläget möjligt att låna 20 000 kr utan UC hos ett flertal svenska långivare. Dessa långivare samarbetar istället för UC med något alternativt kreditupplysningsbolag, oftast Bisnode Kredit eller Creditsafe. När du lånar pengar utan UC behöver du inte oroa dig för att få en försämrad kreditvärdighet eller att någon information registreras i UCs register.

Kan jag låna 20000 kr trots betalningsanmärkning?

Ja, det finns ett flertal svenska långivare som erbjuder lån på 20 000 kr med betalningsanmärkningar. Tänk dock på att de flesta långivare ställer kravet att ingen anmärkning får ha uppkommit under de senaste sex månaderna.

Med betalningsanmärkning får du även räkna med att kunna uppvisa en god kreditvärdighet i övrigt, exempelvis genom en hög fast inkomst och en låg skuldsättning.