Konsumentkredit – Omdöme

Konsumentkredit är långivaren som erbjuder privatkunder möjligheten att låna pengar utan säkerhet upp till 500 000 kr. I denna recension kan du läs mer om alla för- och nackdelar med privatlånet.

Om Konsumentkredit

Konsumtkredit är ett kreditbolag som har nischat in sig mot lån utan säkerhet till privatpersoner. Konsumentkredit är en del av Nordnet som är en digital bank för investeringar och sparande i Norden.

Privatlån upp till 500 000 kr

Konsumentkredit erbjuder sina privatkunder ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, mellan 20 000 – 500 000 kr. Du har möjligheten att välja en återbetalningstid mellan 2 – 15 år. Du får använda pengarna till precis vad du vill, du kan exempelvis samla alla dyrare lån och krediter eller finansiera en renovering.

Räntan som bestäms individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet ligger mellan 3,95 – 14,95 %. Tänk på att det även tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr. Om du betalar av lånet med autogiro undviker du aviseringsavgiften som är 30 kr per månad.

Grundkrav

För att få låna pengar hos Konsumentkredit måste följande krav uppfyllas:

  • Du måste vara minst 20 år.
  • Du måste ha en årsinkomst på minst 125 000 kr.
  • Du måste haft en inkomst i Sverige under minst 3 år.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
  • Du måste betala tillbaka lånet innan du fyllt 71 år. 

Erbjuder Konsumentkredit lägst ränta i Sverige?

Om du är intresserad av att jämföra Konsumentkredits ränta mot andra långivare kan du vända dig till en låneförmedlare. Låneförmedlaren hjälper privatpersoner att hitta det billigaste privatlånet genom att tillfråga upp till 37 långivare om låneerbjudanden.

En av fördelarna med att ansöka genom en låneförmedlare är att du får ett flerta låneerbjudanden samtidigt som endast en kreditupplysning registeras hos UC. Om du själv hade kontaktat ett flertal långivare om låneerbjudanden skulle du även samlat på dig ett flertal kreditupplysningar. För många kreditupplysningar bidrar till en försämrad kreditvärdighet och kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat.

Vanliga frågor 

Tar Konsumentkredit en kreditupplysning?

Ja, Konsumentkredit använder Upplysningscentralen (UC) som kreditupplysningsbolag. Kreditupplysningen är en förutsättning för att kunna bestämma din kreditvärdighet och återbetalningförmåga.

Hur snabbt betalas pengarna ut?

När Konsumentkredit har mottagit ett signerat skuldebrev betalas pengarna ut inom 2 – 3 bankdagar.

Kan jag ansöka digitalt med BankID?

Nej, du måste signera skuldebrevet skriftligen innan dina pengar betalas ut. Däremot kan du genomföra din ansökning online på Konsumentkredits hemsida. 

Hur mycket pengar får jag låna?

Du har möjligheten att låna 20 000 – 500 000 kr. Tänk dock på att ditt maximala lånebelopp beror på din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Du måste genomgå en kreditprövning med kreditupplysning hos UC innan Konsumentkredit kan fastställa ditt maximala lånebelopp.

Vad blir min ränta?

Räntan bestäms individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet. Du måste därmed genomföra en ansökan innan Konsumentkredit kan det dig ett personligt låneerbjudande. 

Den nominella årsräntan ligger i dagsläget i intervallet 3,95 – 14,95 %. Vilket innebär att du som bäst kan få en ränta på 3,95 % och som sämst en ränta på 14,95 %.

Kan jag lösa lånet i förtid?

Ja, du har möjligheten att amortera extra eller lösa in hela lånet i förtid utan några extra avgifter.

Slutsats

Konsumentkredit erbjuder privatkunder möjligheten att låna upp till 500 000 kr utan säkerhet. Räntan sätts individuellt utifrån din kreditvärdighet och startar fr. 3,95 %.

Om du vill försäkra dig om att du får den lägst räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar är vår rekommendation att du ansöker genom en låneförmedlare. 

Fördelar

P

Erbjuder privatlån med en individuell ränta mellan 3,95 – 14,95 %.

P

Möjligt att välja amorteringsfritt första året. 

Nackdelar

O

Privatlånet har en uppläggningsavgift på 429 kr. 

O

Det är inte möjligt att signera skuldebrevet med BankID. Du måste därmed signera skuldebrevet skriftligen.