Privatlån utan UC

Det finns få långivare som erbjuder större privatlån utan UC kreditupplysning. Vi har däremot hittat en långivare som erbjuder privatlån mellan 30 000 – 300 000 kr med kreditupplysning hos Bisnode Kredit. 

Wästgöta Finans

Wästgöta finans

  • Erbjuder ett privatlån utan UC mellan 30 000 – 300 000 kr med en återbetalningstid mellan 2 – 10 år.
  • Alla kreditupplysningar utförs med Bisnode Kredit.
  • Räntan bestäms individuellt och varierar mellan 3,50 – 14,95 %.
  • Krav: Fast inkomst. Inga betalningsanmärkningar. 

Finns det privatlån utan UC kreditupplysning?

Tidigare har det endast funnits långivare som erbjuder lån utan UC upp till cirka 30 000 – 50 000 kr i form av kontokrediter med återbetalningstider från 30 dagar. Däremot har det nu kommit långivare som även erbjuder större privatlån utan kreditupplysning hos UC, Upplysningscentralen. Dessa långivare samarbetar antingen med Creditsafe eller Bisnode Kredit.

Var bör jag undvika UC?

Många privatpersoner vill undvika kreditupplysningar hos UC eftersom dessa har en negativ påverkan på kreditvärdigheten. En kreditupplysning hos UC ligger kvar i registret under tolv månader. Det är därmed vanligt att privatpersoner samlar på sig många kreditupplysningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod vilket kan göra det omöjligt att få ett privatlån beviljat.

Den vanligaste orsaken till att privatpersoner samlar på sig många kreditupplysningar är att långivare tar en kreditupplysning hos UC för att bedöma låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga under ansökningsprocessen. Om man under en tolvmånadersperiod exempelvis ansöker om ett kreditkort hos en kreditgivare, ett bolån hos ett flertal långivare och sedan ett privatlån hos ett flertal andra långivare går det snabbt att samla på sig många kreditupplysningar.

Vilka långivare erbjuder privatlån utan UC?

Vi har endast hittat en långivare på den svenska marknaden som erbjuder större privatlån utan UC, detta är långivaren Wästgöta finans. Wästgöta finans som är en del av Jula-koncernen utför alla kreditupplysningar med Bisnode Kredit. Du behöver därmed inte oroa dig för att någon information ska registreras i UCs register under ansökningsprocessen.

Hos Wästgöta finans har du möjligheten att låna mellan 30 000 – 300 000 kr utan säkerhet med en återbetalningstid mellan 2 – 10 år. Pengarna får du använda till precis vad du vill, du kan exempelvis samla dina lån eller finansiera en ny bil.

Kraven på dig som ansöker

För att kunna bli beviljad ett lån hos Wästgöta finans måste du uppfylla följande krav:

  • Minst 18 år. 
  • Fast inkomst.
  • Folkbokförd i Sverige.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Ingen skuld hos Kronofogden.

 

Om du vill låna mer än 300 000 kr

Om du är intresserad av att låna mer än 300 000 kr måste du vända dig till en långivare som tar kreditupplysning med UC. Om du vill undvika för många kreditupplysningar rekommenderar vi att du ansöker genom en låneförmedlare. Eftersom låneförmedlaren tillfrågar upp till cirka 40 långivare som delar på samma kreditupplysning riskerar du inte att få en försämrad kreditvärdighet.