Privatlån utan UC

I dagsläget finns det ingen långivare som erbjuder större privatlån utan UC. Vi rekommenderar därmed att du ansöker om privatlån hos en långivare som samarbetar med UC, åtminstone om du är intresserad av en återbetalningstid på 12 månader eller längre.

Finns det privatlån utan UC kreditupplysning?

Ja, det finns långivare som samarbetar med alternativa kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe och Bisnode Kredit. Däremot finns det ingen långivare som erbjuder större privatlån med individuell räntesättning utan UC. Samtliga långivare på den svenska marknaden som erbjuder större lån samarbetar med UC. 

Kreditupplysningar

Det händer att privatpersoner samlar på sig många kreditupplysningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod, vilket kan göra det svårt att få ett privatlån beviljat.

Den vanligaste orsaken till att privatpersoner samlar på sig många kreditupplysningar är för att långivare tar en kreditupplysning för att bedöma låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga under ansökningsprocessen. Om man under en tolvmånadersperiod exempelvis ansöker om ett kreditkort hos en kreditgivare, ett bolån hos ett flertal långivare och sedan ett privatlån hos ett flertal andra långivare går det snabbt att samla på sig många kreditupplysningar.

Vilka långivare erbjuder privatlån utan UC?

Vi har inte hittat en enda långivare som erbjuder större privatlån utan UC. I dagsläget finns det endast långivare som erbjuder dyrare snabblån och kontokrediter som samarbetar med alterntiva kreditupplysningsföretag. Observera att räntorna i regel är betydligt högre för dessa typer av lån. Den nominella årsräntan uppgår ofta till cirka 34 – 39 % samtidigt som det ofta tillkommer avgifter. 

Så kan du undvika för många kreditupplysningar

Om du vill jämföra låneerbjudanden från ett flertal olika långivare och samtidigt undvika många kreditupplysningar är vår rekommendation att du ansöker genom en låneförmedlare. Låneförmedlaren tar endast en kreditupplysning som samtliga långivare som prövar din ansökan delar på.