Fakturino – Omdöme

Är Fakturino Sveriges bästa förmedlare av företagslån 2020? I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med att låna pengar till företaget genom Fakturino.

Jämför företagsfinansiering med Fakturino

Fakturino är en låneförmedlare som hjälper alla typer av företag att hitta den bästa finansieringslösningen. Tanken är att kreditgivarna ska konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund. Fakturino samarbetar i dagsläget med 18 banker och långivare för att du ska kunna hitta den billigaste finansieringslösningen utifrån ditt företags ekonomiska förutsättningar.

Fakturino förmedlar företagslån, företagsleasing och factoring-tjänster. Låneförmedlingstjänsten är kostnadsfri och din ansökan är inte heller bindande.

Grundkrav

För att kunna bli beviljad någon typ av finansierslösnning genom Fakturino måste ditt företag uppfylla följande grundkrav:

  • Registrerat Aktiebolag, Handelsbolag, Kommanditbolag eller Enskild Firma.
  • Inga skulder hos Kronofogden.

Tänk på att långivarna som prövar din ansökan alltid gör en individuell bedömning av ditt företags kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Om du är intresserad av att sälja dina fakturor via en så kallad factoring-tjänst är det en förutsättning att du fakturerar din försäljning.

Företagslån 

Fakturino förmedlar företagslån både med och utan säkerhet från 25 000 kr. Fakturino samarbetar med ett flertal kreditgivare som erbjuder större företagslån över 20 miljoner kronor. Tänk dock på att ditt maximala lånebelopp beror på ditt företags kreditvärdighet

Sälj dina fakturor och frigör kapital

Fakturino förmedlar även factoring-tjänsterna Fakturaköp och Fakturabelåning. Tack vare factoring kan du frigöra kapital direkt, utan att behöva vänta tills dina fakturor har blivit betalda. Factoring innebär att du säljer dina fakturor till ett finansbolag som tar över ansvaret att få betalt från kunden.

Tjänsten Fakturaköp passar bäst för dig som vill sälja en enstaka faktura med Fakturabelåning passar bäst för dig som kontinuerligt vill sälja dina fakturor.

Jämför företagsleasing

Hos Fakturino kan du även jämföra företagsleasing. Leasing är ett sätt för företag att undvika att behöva köpa inventarier som till exempel fordon, kopiatorer eller entreprenadmaskiner. Istället för att köpa dessa direkt kan du hyra dessa genom ett finansbolag.

Samarbete med 18 långivare 

Fakturino samarbetar med följande 18 kreditgivare under 2020: 

Ikano Bank, Resurs Bank, Svea Ekonomi, Mynt, Ferratum Business, Froda, DBT, Capcito, Tessin, Qred, Aros Kapital, Fedelta, Billecta, Approva, Qapitala, OPR-Företagslån, A.B.S. Factoring och Float.

Tänk på att du inte kommer få erbjudanden från alla dessa långivare med tanke på att långivarna bland annat erbjuder olika lånebelopp och återbetalningstider.

Vanliga frågor om Fakturino

Hur kan det vara gratis att använda Fakturino?
Fakturino får provision från bankerna och kreditgivarna för att förmedla nya kunder. Därmed kan låneförmedlingstjänsten vara helt kostnadsfri för dig som företagare.
Är min ansökan bindande?
Nej, din ansökande är aldrig bindande – oavsett om du ansöker om företagslån, factoring eller företagsleasing.
Hur snabbt betalas pengarna ut?
Samtliga långivare erbjuder möjligheten att signera låneavtalet digitalt med hjälp av BankID. Däremot skiljer sig utbetalningstiden mellan olika långivare. Oftast betalas pengarna ut samma dag, vilket innebär att du har pengarna på ditt företagskonto inom 1 – 2 bankdagar.
Vilket företag ligger bakom Fakturino?
Varumärket Fakturino som grundades 2014 drivs av Fakturino Sverige AB. Fakturino som är en del av Bonnier News förmedlar i dagsläget företagsfinansiering i Estland, Norge och Sverige.

Huvudkontor:

Fakturino Sverige AB
Gjörwellsgatan 30
112 60, Stockholm

Högt kundbetyg på Reco

Med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 91 kundomdömen på Reco.se (2020-09-24) rankas Fakturino som en av Sveriges bästa låneförmedlare av företagslån.

Reco.se är en av Sveriges största plattformar för kundomdömen av företag, du kan därmed känna dig trygg att alla omdömen motsvarar kundernas upplevelser.

Högt kundbetyg på Trustpilot

Fakturino har ett kundbetyg på 4,5 av 5 från 25 kundomdömen på Trustpilot (2020-09-24). 

Fakturino på Trustpilot

Slutsats

Fakturino är en av Sveriges populäraste förmedlare av finansieringslösningar till företag. Tack vare samarbetet med 18 ledande kreditgivare kan du känna dig trygg att du får den bästa företagsfinansieringen utifrån ditt företags ekonomiska förutsättningar. Sedan starten 2013 har Fakturino hjälpt över 10 000 företag att hitta rätt företagsfinansiering. 

Fördelar

P
Snabb ansökningsprocess med BankID.
P
Samarbetar med 18 banker och kreditgivare. Flera av dessa är marknadsledande på företagskrediter i Sverige.
P

Kundbetyg på 4,5/5 på Trustpilot.

P

Kundbetyg på 4,8/5 på Reco.

Nackdelar

O

Det tar upp till 24 timmar innan du får svar från alla långivare.