BYAX – Omdöme

Långivaren BYAX erbjuder lån utan säkerhet upp till 100 000 kr. I detta omdöme går vi igenom alla för- och nackdelar och visar de bästa alternativaten för att få lägst ränta på privatlån, billån och samlingslån.

Om BYAX

BYAX är en ny långivare på den svenska marknaden som har målet att utmana de ledande nischbankerna inom konsumentkrediter. BYAX har tillstånd att erbjuda konsumentkrediter från Finansinspektionen.

Privatlån upp till 100 000 kr

BYAX erbjuder privatlån utan säkerhet mellan 25 000 – 100 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 10 år. Du kan legitimera dig med BankID och du kan även signera låneavtalet direkt med BankID. Pengarna betalas ut till ditt bakkonto inom 1 – 2 bankdagar.

Du kan använda pengarna till precis vad du vill, du kan exempelvis finansiera en bil eller en renovering. Privatlån är även den vanligaste låneformen för att samla dyrare smålån och krediter.

Individuell ränta 

BYAX anger att räntan bestäms individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar, däremot anges inte något ränteintervall. I låneexemplet anges en nominell årsränta på 15,0 %. Förutom ränta tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr. Däremot tillkommer ingen aviseringsavgift om du betalar med autogiro. 

Två betalningsfria månader

Du har möjligheten att utnyttja två betalningsfria månader under återbetalningstiden. Med en betalningsfri månad behöver du inte betala något under en månad, däremot förlängs din återbetalningstid med en månad samtidigt som du betalar ränta under den betalningsfria månaden. 

Grundkrav

För att kunna bli beviljad ett privatlån hos BYAX måste du uppfylla följande krav:

  • Minst 20 år.
  • Betalat tillbaka lånet innan du fyllt 85 år.
  • Årsinkomst på minst 150 000 kr.
  • Folkbokförd i Sverige.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Ingen skuld hos Kronofogden.

Om du därmed en svag kreditvärdighet på grund av betalningsanmärkningar kan du inte låna pengar hos BYAX.

Finns det privatlån med bättre ränta?

Med tanke på att räntan på privatlån bestäms individuellt är det svårt att veta vilken långivare som erbjuder lägst ränta. Därför har det blivit allt vanligare att privatpersoner använder sig av en låneförmedlare som förmedlar privatlån. Låneförmedlaren hjälper till att hitta det billigaste lånet genom att låta upp till 38 banker och kreditgivare konkurrensutsättas om att få dig som kund.

Jämför BYAX ränta mot andra långivare

  • Låneförmedlaren Advisa tillfrågar upp till 38 långivare om låneerbjudanden för att du ska få bäst ränta. 
  • Advisa samarbetar exempelvis med BYAX, ICA Banken, Ikano Bank, Lendify och Santander. 
  • Tjänsten är kostnadsfri och du får svar inom 24 timmar, däremot får du oftast erbjudanden redan inom några minuter.
  • Kundbetyg på 4,8 av 5 från 2 255 kundrecensioner på Trustpilot (2019-11-13).

Följ ditt privatlån med BYAX Appen

För varje månadsinbetalning tjänar du bonuspoäng som du kan använda för att förbättra dina lånevillkor. Med BYAX Appen får du bland annat en översikt över insamlade bonuspoäng, historiska transaktioner, din ränta och dagens saldo. Du har även möjligheten att kontakta kundtjänsten genom Appen.

Slutsats

BYAX erbjuder privatkunder möjligheten att låna mellan 25 000 – 100 000 kr utan säkerhet. BYAX anger däremot inte vilken ränta du kan förvänta dig. Vår rekommendation är därmed att du ansöker genom en låneförmedlare som samarbetar med BYAX. Då kan du vara säker på att du får den bästa möjliga räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Fördelar

P

Möjligt att slutföra ansökningsprocessen online med BankID. 

P

Samla bonuspoäng som du kan använda för att förbättra dina lånevillkor.

P

Få information om ditt privatlån genom BYAX Appen.

Nackdelar

O

BYAX anger inte vilken ränta du kan förvänta dig, endast att räntan sätts individuellt. 

O

Privatlånet har en uppläggningsavgift på 395 kr.

O

Lägsta lånebeloppet är 25 000 kr och högsta lånebeloppet är 100 000 kr.