BraBank – Omdöme

BraBank är en långivare som erbjuder lån utan säkerhet och kreditkot till privatpersoner i Sverige. I detta omdöme kan du läsa mer om alla för- och nackdelar och få reda på hur du får lägst ränta på ditt privatlån, billån eller samlingslån.

Om BraBank 

BraBank ASA är en helt digital bank som erbjuder privatlån, sparkonton och kort- och betalningslösningar till privatpersoner. Sedan banken grundades i Bergen 2015 har BraBank expanderat till Finland under 2017 och sedan till Sverige under 2019.

BraBank ASA är en oberoende bank med cirka 1 000 aktieägare. Aktien är noterad på Oslobörsen sedan februari 2017.

 

Privatlån upp till 500 000 kr

Hos BraBank har du möjligheten att ansöka om ett privatlån utan säkerhet i intervallet 10 000 – 500 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Det är enkelt att ansöka på BraBanks hemsida och du får alltid lånebesked direkt. Pengarna betalas ut till ditt konto inom en till två bankdagar.

Ränta från 5,9 %

Räntan bestäms individuellt utifrån din kreditvärdighet och ligger i intervallet 5,9 – 19,9 %. För lånebelopp upp till 24 999 kr är uppläggningsavgiften 90 kr och för lånebelopp från 25 000 kr är uppläggningsavgiften 390 kr. En månatlig aviseringsavgift på 25 kr tillkommer också.

Eftersom räntan sätts individuellt måste du genomföra en ansökning med kreditprövning innan din personliga ränta kan fastställas.

Grundkrav

För att kunna bli beviljad ett privatlån hos BraBank måste följande krav uppfyllas:

 • Minst 23 år, men inte äldre än 70 år.
 • Månadsinkomst på minst 15 000 kr.
 • Folkbokförd och skriven i Sverige senaste tre åren.
 • Inga betalningsanmärkningar.

Om du har en svag kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar har du därmed inte möjligheten att ansöka om lån hos BraBank.

Samla lån hos BraBank

Om du har samlat på dig ett flertal olika blancolån, kreditkortsskulder, snabblån och avbetalningar kan det vara en smart idé att samla alla lån hos en långivare. Hos BraBank har du möjligheten att ansöka om ett samlingslån utan säkerhet upp till 500 000 kr. Samlingslånet har samma ränta och villkor som privatlånet. 

När du samlar alla lån hos en långivare kan du ofta sänka din månadskostnad på grund av sänkt ränta och färre avgifter. Du får även en bättre kontroll över din ekonomi och dina skulder.

Finns det banker med lägre ränta?

Med tanke på att räntan för privatlån bestäms individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet är det svårt att jämföra räntan mellan olika långivare. Allt fler privatpersoner i Sverige använder sig därför av en låneförmedlare som hjälper till att hitta det billigaste privatlånet med lägst ränta. Förmedlaren kontaktar upp till 38 långivare som får konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund.

Jämför BraBanks ränta mot andra banker

 • Vill du jämföra BraBanks ränta mot andra banker? När du ansöker om lån hos Advisa prövar upp till 38 långivare din ansökan.
 • Få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Räntan varierar mellan 2,95 – 26,05 %.
 • Förmedlar privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr under 1 – 15 år.
 • Advisa rankas som en av Sveriges populäraste förmedlare under 2019 med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 2 349 kundomdömen på Trustpilot (2019-12-07).

Kreditkort hos BraBank

Från och med den 16 november 2019 erbjuder BraBank ett kreditkort i samarbete med VISA. Med kreditkortet får du tillgång till följande förmåner:

 • Räntefri kredit upp till 45 dagar.
 • 0 kr i årsavgift första året (därefter 150 kr).
 • Tjäna BRA Vänner-bonuspoäng på alla köp.
 • Reseförsäkring med avbeställningsskydd.
 • Få en gratis flygresa inrikes med BRA. Du betalar endast skatter och avgifter. Gäller till/från Bromma flygplats.

Det nya kreditkortet kommer med en ny App som ger dig full kontroll över din ekonomi med bland annat följande funktioner: 

 • Få notiser för använd kredit.
 • Administrera digitala kort för internethandel.
 • Lägg till kommentarer till transaktioner. 
 • Spara kvitton.
 • Se intjänade bonuspoäng

Efter den räntefria perioden uppgår räntan till 18,9 %. Aviavgiften är 45 kr. Om du gör ett kontantuttag tillkommer en avgift på 4 %, dock lägst 40 kr. Valutaväxlingsavgiften är 2 %.

 

Slutsats

BraBank erbjuder sedan 2019 svenska kunder möjligheten att låna upp till 500 000 kr utan säkerhet till en ränta av 5,9 – 19,9 %. Om du vill vara säker på att du får bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar är vår rekommendation att du ansöker genom en låneförmedlare. BraBank erbjuder även ett kreditkort från VISA med en räntefri kredit upp till 45 dagar.

Fördelar

P

Lånebesked direkt och möjligt att slutföra ansökningsprocessen online med BankID.

P

Kreditkort med upp till 45 dagars räntefri kredit. Få kontroll över din ekonomi med BRA Appen och samla BRA Vänner-bonuspoäng på alla kortköp.

Nackdelar

O

Uppläggningsavgift på 390 kr (90 kr för lån under 25 000 kr) och en månatlig aviseringsavgift på 25 kr tillkommer.

O

Kreditkortet har en månatlig aviseringsavgift på 45 kr.