Kompar – Omdöme

Kompar är en låneförmedlare som hjälper företag att hitta det billigaste företagslånet. I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med att låna pengar genom Kompar.

Jämför företagslån med Kompar

Låneförmedlaren Kompar hjälper företag att hitta det bästa företagslånet genom att kontakta ett flertal olika banker och kreditgivare om låneerbjudanden. Tanken är att långivarna ska konkurrensutsättas om att få ditt företag som ny kund.

Det tar bara några minuter att skicka in en ansökan på Kompars hemsida där du kan legitimera dig med BankID. Långivarna återkommer med erbjudanden inom 24 timmar. Därefter kan du enkelt välja det företagslån som har lägst ränta och bäst villkor. Kompar kan även hjälpa till med kostnadsfri rådgivning vid behov.

Företagslån upp till 7 miljoner

Kompar förmedlar företagslån utan säkerhet i intervallet 20 000 – 7 000 000 kr. Du har möjligheten att välja en återbetalningstid mellan 1 månad – 5 år. Hos de flesta långivare har du möjligheten att återbetala hela lånet utan några extra avgifter. 

Grundkrav

För att kunna bli beviljad ett företagslån genom Kompar måste ditt företag uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara registrerat i Sverige.
  • Företagsformen måste vara aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma.

Företaget får inte heller ha en aktiv skuld hos Kronofogden. Betalningsanmärkningar kan däremot accepteras av vissa långivare.

Samarbete med 15 långivare 

Kompar anger inte ett exakt antal samarbetspartners, däremot att man bland annat samarbetar med följande 15 långivare:

Marginalen Bank, Qred, Ferratum Business, Aros Kaptial, Capctio, Fedelta, Froda, Mynt, Approca, OPR-Företagslån, Likdvid, Uppland Kredit, Toborrow, Kronan Finans och Balanzia.

Tänk dock på att antalet långivare som prövar din ansökan bland annat beror på ditt valda lånebelopp och återbetalningstid. 

 

Vanliga frågor om Kompar

Är det kostnadsfritt att använda Kompar?
Det är kostnadsfritt för alla typer av företag att jämföra företagslån hos Kompar. Anledningen är att Kompar får provision från långivarna för att förmedla lån.
Är min ansökan bindande?
Din ansökan är inte bindande. Du har därmed alltid möjligheten att tacka nej till samtliga låneerbjudanden om inget uppfyller dina krav.
Vad blir min ränta?
Räntan bestäms inte av Kompar utan av de långivare som prövar din ansökan. Faktrorer som påverkar din ränta är ditt företags kreditvärdighet och ösnkat lånebelopp och återbetalningstid.

Långivarna gör alltid en individuell bedömning av ditt företags ekonomiska situation. 

När betalas pengarna ut?
De flesta långivare betalar ut ditt företagslån samma dag som du signerar skuldebrevet. Däremot kan det ta upp till en bankdag innan pengarna har överförts till ditt bankkonto på grund av bankernas betalningstider.

Långivare som betalar ut företagslån redan samma dag använder sig generellt sätt alltid av signering med BankID. Däremot finns det några enstaka långivare som hanterar alla underskrifter skriftligen. I dessa fall måste du signera och returnera skuldebrevet via post.

Tar Kompar en kreditupplysning?
Ja, Kompar tar ut en kreditupplysning på företaget hos UC (Upplysningscentralen). Alla långivare som prövar din ansökan delar på samma kreditupplysning. Några långivare använder sig även av Creditsafe, däremot påverkar denna kreditupplysning inte ditt företags kreditvärdighet.
Vilket företag ligger bakom Kompar?
Låneförmedlaren Kompar drivs av 138an Group AB med org-nummer 559157-4784. 1382 Group AB har tillstånd från Finansinspektionen att förmedla företagskrediter.

Besöksadress:
Drottninggatan 97
113 60, Stockholm

Finns det bättre alternativ?

Den främsta nackdelen med att ansöka genom en låneförmedlare är att du måste vänta upp till 24 timmar på låneerbjudanden. Om du prioriterar en snabb hantering och utbetalning kan det därmed vara lämpligt att ansöka direkt hos en långivare.

Kompar är inte den enda låneförmedlaren som förmedlare företagslån i Sverige. Det finns ett flertal andra förmedlare som exempelvis Fakturino och Krea, däremot skiljer sig inte tjänsten speciellt mycket mellan olika förmedlare. Anledningen är att förmedlarna oftast samarbetar med samma långivare.

Slutsats

Kompar är en låneförmedlare som sedan starten hjälpt över 1 000 företag att hitta det billigaste företagslånet. Med tanke på att upp till 15 långivare prövar din ansökan kan du vara säker på att du får den bästa räntan utifrån ditt företags ekonomiska förutsättningar. Kompar samarbetar med några av Sveriges populäraste långivare, bland annat Qred och Froda.

Fördelar

P
Förmedlar företagslån upp till 7 miljoner kr.
P
Samarbetar med 15 långivare.
P
Kostnadsfri rådgivning vid behov.

Nackdelar

O
Du måste vänta upp till 24 timmar innan långivarna har svarat på din ansökan.