Creddo – Omdöme

Är Creddo Sveriges bästa låneförmedlare av företagslån 2020? I detta omdöme går vi igenom hur Creddo fungerar och tittar närmare på alla för- och nackdelar med tjänsten.

Så fungerar Creddo

Creddo förmedlar företagslån genom att kontakta ett flertal olika banker och kreditgivare om låneerbjudanden. Tanken är att bankerna ska konkurrensutsättas om att få låna ut pengar till just ditt företag. 

Du ansöker kostnadsfritt på Creddos hemsida med hjälp av BankID. Ansökningsprocessen är enkel och tar endast någon minut att genomföra.

Endast en kreditupplysning

När du ansöker om företagslån genom Creddo tas endast en kreditupplysning hos UC på bolaget som samtliga långivare som prövar din ansökan delar på. Några långivare använder sig även av Creditsafe eller Bisnode, dessa kreditupplysningar påverkar dock inte ditt bolags kreditvärdighet. 

Företagslån upp till 10 miljoner kr

Creddo förmedlar företagslån i intervallet 10 000 – 10 000 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 månad – 5 år.

Grundkrav

För att kunna bli beviljad ett företagslån genom Creddo måste du bedriva ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma. 

Creddo specificerar inga exakta krav kring omsättning, endast att långivarna gör en helhetsbedömning av ditt företags ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. 

De flesta av långivarna kräver säkerhet i form av personlig borgen. Om du tar med en borgensman i din ansökan förbättrar du därmed dina chanser att få så många attraktiva låneerbjudanden som möjligt.

Företagslån med individuell ränta

Creddo bestämmer inte din ränta, den bestäms istället av de långivare som prövar din ansökan. Långivarna som prövar din ansökan gör en individuell bedömning av ditt företags kreditvärdighet och ger utifrån denna bedömning ett personligt låneerbjudande.

Samarbete med 12 kreditgivare

Creddo samarbetar med flera av Sveriges ledande långivare inom företagslån. I dagsläget samarbetar Creddo med följande tolv långivare:

Approva, Aros Kapital, AVIDA, Billecta, Fedelta, IMH, Froda, OPR-Företagslån, Qapitala, Qred, Ferratum Business och Capcito.

Är Creddo Sveriges bästa låneförmedlare av företagslån?

Det finns ett flertal låneförmedlare av företagslån på den svenska marknaden, dock samarbetar de flesta förmedlare med ungefär samma långivare. Eftersom Creddo lanserade sin verksamhet under 2019 och därmed saknar kundbetyg på exempelvis Trustpilot är det svårt att avgöra om Creddo är den bästa låneförmedlaren av företagslån.

Slutsats

Creddo är en låneförmedlare som förmedlar företagslån till aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskilda firmor upp till 10 miljoner kronor. Upp till 12 banker och kreditgivare prövar din ansökan för att du ska få den bästa räntan utifrån ditt företags ekonomiska förutsättningar.

Fördelar

P

Samarbetar med 12 banker och kreditinstitut, varav flera av Sveriges populäraste långivare inom företagslån.

P

Snabb och enkel ansökan med BankID. Långivarna betalar oftast ut ditt företagslån samma dag.

Nackdelar

O

Det tar upp till 24 timmar innan långivarna har svarat på din ansökan.