FRODA Företagslån – Omdöme

Erbjuder FRODA Sveriges bästa företagslån? I detta omdöme kan du läsa mer om alla för- och nackdelar med att ansöka om företagslån utan säkerhet hos FRODA.

Låna pengar till företaget med FRODA

FRODA har tagit fram en helt digital process som gör det enkelt att låna pengar till företaget, utan att behöva besöka ett bankkontor. Ansökningsprocessen tar endast några minuter att genomföra på FRODAs hemsida och lånebeskedet skickas ut till din mail inom 24 timmar. Om du väljer att acceptera erbjudandet kan du signera avtalet direkt med BankID och pengarna betalas sedan ut inom 24 timmar. 
Froda Logotyp

Företagslån upp till 2 miljoner 

FRODA erbjuder företagslån utan säkerhet  i intervallet 10 000 – 2 000 000 kr. Välj en återbetalningstid som passar dig mellan 1 – 36 månader. Du har alltid möjligheten att återbetala hela lånet i förtid utan några extra avgifter.

Fast kostnad

Räntan sätts individuellt och bestäms bland annat utifrån ditt företags kreditvärdighet och omsättning. Efter att du skickat in en ansökan behöver du vänta upp till 24 timmar innan du får ett personligt låneerbjudande via mail. Hos FRODA tillkommer inga avgifter som uppläggningsavgift, aviseringsavgift eller påminnelseavgift.

Företagslån utan kreditupplysning hos UC

FRODA använder inte UC (Upplysningscentralen) för kreditupplysningar. Istället utförs en kreditupplysning på företaget via Bisnode Kredit. Eftersom FRODA inte tar en kreditupplysning på dig personligen påverkas inte heller din personliga kreditvärdighet. 

Krav på ditt företag

För att kunna bli beviljad ett företagslån hos FRODA måste ditt företag uppfylla följande krav:

  • Svenskt registrerat bolag.
  • Aktiebolag, Handelsbolag, Kommanditbolag eller Enskild Firma. 
  • Försäljning under minst sex månader.

Inget krav ställs på säkerhet, däremot måste du gå i personlig borgen för lånet. 

Om du driver ett nystartat företag som inte varit aktivt under sex månader kan du ansöka om ett nystartslån upp till 50 000 kr.

Toppbetyg på Trustpilot

Med ett kundbetyg på 4,9 av 5 från 1 234 kundomdömen på Trustpilot (2024-02-28) rankas FRODA som en av Sveriges populäraste långivare inom företagslån 2024.

Vanliga frågor om FRODA

Kan jag återbetala lånet i förtid?
Den kortaste återbetalningstiden är en månad. Efter en månad har du möjligheten att återbetala hela lånebeloppet utan några tillkommande avgifter. 
Hur mycket får jag låna?
Du har möjligheten att låna mellan 10 000 – 2 000 000 kr till ditt företag. Du måste genomföra en ansökning med kreditprövning innan FRODA kan avgöra hur mycket pengar ditt företag får låna. FRODA beviljat i genomsnitt lånebelopp som motsvarar en månadsomsättning.
Är min ansökan bindande?
Nej, det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett företagslån hos FRODA. Du får alltid lånebesked via mail. Lånebeskedet är en offert som visar lånets totala kostnader. Om du väljer att acceptera offerten kan du signera direkt med BankID. Först efter att du har signerat offerten är avtalet bindande.
Krävs någon säkerhet till lånet?
Nej, FRODA kräver ingen säkerhet i form av exempelvis tillgångar som ditt företag äger. Däremot krävs personlig borgen. Företrädare för enskilda firmor och handelsbolag har alltid betalningsansvar för eventuella skulder.
Om FRODA
Varumärket FRODA som grundades 2015 drivs av Monetise Capital AB. I dagsläget bedrivs utlåningsverksamhet i Finland och Sverige. 

Slutsats

Hos FRODA är det enkelt att låna pengar till företaget, tack vare en helt digital ansökningsprocess. Signera din ansökan med BankID och få ett personligt låneerbjudande inom 24 timmar. Så fort som du har signerat låneavtalet med BankID betalas pengarna ut till ditt företagskonto inom 24 timmar. 

Fördelar

P
Ansökningsprocessen tar endast några minuter och du kan legitimera dig med BankID.
P
Möjligt att signera låneavtalet direkt med BankID. Pengarna betalas sedan ut inom 24 timmar.
P
Ingen säkerhet krävs.
P

Kundbetyg på 4,9 av 5 från över 1 200 kundomdömen på Trustpilot.

Nackdelar

O
Du måste vänta upp till 24 timmar på din offert.