Advisa – Omdöme

Är Advisa Sveriges bästa låneförmedlare 2019? Vi går igenom hur Advisa fungerar, alla för- och nackdelar med tjänsten och visar de bästa alternativen för att få lägst ränta.

Så fungerar Advisa

Advisa är en låneförmedlare som hjälper privatpersoner att hitta den bästa räntan för lån utan säkerhet, helt kostnadsfritt. Advisa kontaktar ett flertal olika banker och kreditgivare som får konkurrensutsättas om att få just dig som kund. Långivarna har 24 timmar på sig att återkomma med sina bästa låneerbjudanden. Efter 24 timmar kan du jämföra långivarnas räntor och välja det privatlån som har lägst ränta och bäst villkor.

Om du exempelvis själv hade kontaktat sex långivare om låneerbjudanden skulle du även samla på dig sex kreditupplysningar hos UC. Bakgrunden är att långivarna använder en kreditupplysning för att kunna avgöra din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. När du ansöker om lån genom Advisa delar alla långivare som prövar din ansökan på en enda kreditupplysning hos UC. Du behöver därmed inte riska att samla på dig för många kreditupplysningar som kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat.

Samarbete med 37 banker och kreditgivare

Tack vare samarbetet med 37 långivare kan du känna dig säker att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Advisa samarbetar exempelvis med Swedbank, SEB, ICA Banken, Ikano Bank, Santander, Coop, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Collector, Svea Ekonomi och Lendify. 

Advisa samarbetar därmed med Sveriges tre bästa banker för privatlån enligt den senaste statistiken från Svenskt Kvalitetsindex – ICA Banken, Ikano Bank och Marginalen Bank.

Eftersom Advisa samarbetar med långivare som BlueStep Bank och Nystart Finans behöver en dålig kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar inte vara ett hinder.

Privatlån upp till 600 000 kr

Du har möjligheten att ansöka om privatlån mellan 5 000 – 600 000 kronor utan säkerhet. Du behöver inte pantsätta någon egendom och du får använda pengarna till precis vad du vill. Du kan exempelvis använda pengarna för att finansiera en ny bil eller för att samla dyra lån och krediter. Hos Advisa har du möjligheten att välja en flexibel återbetalningstid som passar dig mellan 1 – 15 år.

Toppbetyg på Trustpilot

Med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 2 135 kundomdömen på Trustpilot (2019-10-14) rankas Advisa som en av Sveriges bästa låneförmedlare 2019. 

Trustpilot är en av världens största oberoende plattformar för kundomdömen av tjänster och upplevelser. Du kan därmed känna dig trygg över att recensionerna avser kundernas upplevelse.

Vanliga frågor om Advisa

Kan jag återbetala lånet i förtid?

Ja, alla långivare som Advisa samarbetar med erbjuder möjligheten att återbetala lånet i förtid utan några extra kostnader.

Vad krävs för att få låna pengar?

För att få låna pengar genom Advisa måste du uppfylla följande krav:

  • Minst 18 år.
  • En inkomst på minst 10 000 kr per månad från arbete eller pension.
  • Ingen skuld hos Kronofogden.
Hur kan tjänsten vara kostnadsfri?

Tjänsten kan vara kostnadsfri för privatpersoner eftersom Advisa får provision från långivarna för att förmedla lån.

Registreras endast en kreditupplysning?

Ja, när du ansöker om lån genom Advisa registreras alltid endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Du behöver därmed inte oroa dig för en försämrad kreditvärdighet.

Bästa alternativen 2019

Det finns en mängd andra låneförmedlare på den svenska marknaden som erbjuder en liknande tjänst som Advisa, däremot har vi inte hittat någon annan förmedlare med lika högt kundbetyg på Trustpilot och som samarbetar med över 35 långivare.

Slutsats

Advisa samarbetar med flest banker och kreditgivare bland alla låneförmedlare på den svenska marknaden. Upp till 37 långivare prövar din ansökan vilket innebär att du kan känna dig trygg över att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Advisa rankar även som en av Sveriges mest omtyckta låneförmedlare enligt oberoende kundomdömen på Trustpilot. 

Fördelar

P

Smarbetar med 37 långivare, fler än någon annan förmedlare i Sverige.

P

En av Sveriges populäraste låneförmedlare med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från över 2 100 kundomdömen på Trustpilot.

P

Förmedlar även mindre privatlån mellan 5 000 – 10 000 kr.

P

Kundtjänsten har öppet måndag – torsdag kl. 09.00 – 20.30, fredag kl. 09.00 – 17.00 samt på lördagar och söndagar kl. 14.00 – 18.00.

Nackdelar

O

Du måste vänta upp till 24 timmar innan alla långivare har svarat på din ansökan.