Volvofinans Bank – Omdöme

Hos Volvofinans Bank har du möjligheten att ansöka om ett billån med säkerhet som kan användas för att finansiera din nya Volvo, Renault och Dacia. Volvofinans Bank erbjuder även sina privatkunder kreditkortet Volvokortet samt sparkonton. I denna recension går vi igenom de viktigaste banktjänsterna och tittar närmare på alla för- och nackdelar. 

Om Volvofinans Bank

Volvofinans Bank grundades 1959 och ägs av Volvo- och Renaulthandlarna i Sverige. Sedan 2008 har Volvofinans Bank tillstånd att bedriva bankverksamhet från Finansinspektionen. 
Volvofinans Bank Logotyp

Billån hos Volvofinans

Volvofinans Bank erbjuder sina privatkunder två olika billån, Volvo Inclusive Billån och Volvo Billån. Billånen är med säkerhet vilket innebär att din nya bil pantsätts som säkerhet för lånet. Du behöver därmed en kontantinsats som motsvarar 20 % av köpesumman. Båda dessa billån ger följande fördelar:
 • Låna upp till 80 % av bilens värde.
 • Ingen uppläggningsavgift eller aviseringsavgift.
 • Amortera extra eller förtidsinlös lånet utan extra kostnder.
 • Volvofinans Låneskydd ingår under 3 månader.
 • Återbetalningstid upp till sex år för en begagnad bil och upp till sju år för en ny bil. 
 • Välj mellan fast och rörlig ränta. 
Det som skiljer Volvo Inclusive Billån från Volvo Billån är ett serviceavtal med garanti mot prisökning. Med Volvo Inclusive Billån får du därmed en trygg finansiering som omfattar alla servicekostnader.  Volvofinans Bank specificerar ingen ränta på deras hemsida. Istället rekommenderas kontakt med en Volvohandlare för mer information om billånets kostnader. 

Billån utan handpenning

Är du intresserad av ett finansiera din nya bil med ett billån utan kontantinsats? Då är ett privatlån med individuell räntesättning det bästa alternativet. Med ett privatlån kan du låna till hela bilens kostnad och få lånet utbetalt innan du bestämt dig för vilken bil du ska köpa. Ett privatlån är därmed det vanligaste alternativet för privatpersoner som ska köpa en begagnad bil.

Eftersom räntan på privatlån sätts individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet kan det vara svårt att veta vilken bank som erbjuder lägst ränta. Därför använder sig allt fler privatpersoner av en låneförmedlare som förmedlar privatlån. Låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 40 banker och långivare för att låntagaren ska hitta det billigaste billånet utifrån sina ekonomiska förutsättningar. Låneförmedlingstjänsten är kostnadsfri och en ansökan är aldrig bindande. 

Kreditkortet Volvokortet

Volvofinans Bank erbjuder kreditkrortet Volvokortet som har 0 kr i årsavgift. Du samlar poäng på allt du handlar som kan användas till tvätt, service och reperationer samt drivmedel. Det är enkelt att ansöka om Volvokortet digitalt på Volvofinans Banks hemsida med hjälp av BankID.

Några fördelar med Volvokortet:

 • Ingen årsavgift. 
 • Kostnadsfri reseförsäkring. 
 • Upp till 60 dagars räntefri kredit. 
 • 10 öre rabatt per liter på drivmedel på Tanka och bemannade OKQ8
 • 20 % rabatt på Tvätta.
 • Rabbater och erbjudanden från Volvohandlare och partners.
 • Räntefri delbetalning upp till fyra månader på service, reperationer och däck.

 

Sparkonto hos Volvofinans Bank

Volvofinans Bank erbjuder ett sparkonto med en rörlig sparränta på 3,75 % (2024-02-28). Sparkontot har fria uttag och du får sparränta redan på första insatta kronan. Alla sparkonton hos Volvofinans Bank omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Det är enkelt att öppna ett sparkonto tack vare möjligheten att legitimera sig med BankID under ansökningsprocessen. När du har öppnat sparkontot får du tillgång till OCR-nummer och bankgiro för att enkelt kunna föra över pengar till sparkontot.

Slutsats

Volvofinans Bank erbjuder sina privatkunder ett billån med bilen som säkerhet som kan användas för att finansiera upp till 80 % av din nya Volvo, Renault eller Dacia. Om du är intresserad av ett billån utan kontantinsats är vår rekommendation att du ansöker om ett privatlån genom en låneförmedlare. Då kan du vara säker på att du får den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Om du är intresserad av ett kreditkort erbjuder Volvofinans Bank kreditkortet Volvokortet som har en räntefri kredit upp till 60 dagar. Med Volvokortet får du bland annat rabatt på drivmedel, biltvätt och tillgång till en omfattande reseförsäkring.

Hos Volvofinans Bank har du även möjligheten att spara pengar med en rörlig sparränta på 3,75 %

Fördelar

P
Med kreditkortet Volvokortet får du tillgång till en mängd förmåner och rabatter som exempelvis rabatt på drivmedel. Med en räntefri kredit upp till 60 dagar hinner du alltid få lön innan fakturan kommer.
P

Erbjuder ett sparkonto med en rörlig ränta på 3,75 % som omfattas av den statliga insättningsgarantin. Enkelt att öppna ett sparkonto med BankID.

Nackdelar

O
Volvofinans Bank anger inte vad räntan är för deras billån.
O
Du måste finansiera 20 % av bilens kostnad med en kontantinsats.