Consector – Omdöme

Låneförmedlaren Consector förmedlar privatlån och bolån till privatpersoner. Privatlånet som erbjuds i intervallet 5 000 – 600 000 kr kan exempelvis användas för att samla dyra lån eller för att finansiera ett bilköp. I denna recension går vi igenom alla för- och nackdelar med låneförmedlingstjänsten samt tittar på de bästa alternativen 2019.

Hitta bästa lånet med Consector

Consector är en förmedlare av lån som hjälper privatpersoner att få den bästa räntan genom att låta långivarna konkurrensutsättas. Eftersom Consector kontaktar upp till 30 olika banker och kreditgtivare kan du känna dig trygg över att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. 

Låneförmedlingstjänsten är kostnadsfri och din ansökan är inte bindande. Du kan alltid tacka nej till alla erbjudanden om inget uppfyller dina krav.

Endast en kreditupplysning

Om du själv hade kontaktet 30 långivare om erbjudanden skulle du även samlat på dig 30 (!) kreditupplysningar hos UC. För många kreditupplysningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod försämrar din kreditvärdighet och kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat. Tack vare låneförmedlare som Conesctor är det möjligt att få ett flertal låneerbjudanden med endast en enda kreditupplysning.

Privatlån med individuell ränta

Consector förmedlar lån utan säkerhet, så kallade blancolån, i intervallet 10 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Eftersom lånet är utan säkerhet behöver du inte pantsätta någon egendom samtidigt som du får använda pengarna till precis det du vill. Privatlån används framför allt till konsumtion, exempelvis för att finansiera en ny bil, en båt eller en köksrenovering. 

Räntan bestäms inte av Consector utan av de långivare som prövar din ansökan. Långivarna som samarbetar med Consector erbjuder i dagsläget en nominell årsränta i intervallet 2,90 – 29,33 %. Uppläggningsavgiften varierar mellan långivarna och ligger i intervallet 0  – 700 kr. På samma sätt varierar avi-avgiften mellan 0 – 40 kr.

Grundkrav

Långivarna som samarbetar med Consector ställer följande krav på dig som ansöker om lån:

  • Minst 18 år.
  • Årsinkomst på minst 110 000 kr.
  • Folkbokförd och skriven i Sverige i minst ett år.
  • Ingen skuld hos Kronofogden.

Tidigare betalningsanmärkningart behöver däremot inte vara ett hinder. Consector samarbetar med exempelvis Marignalen Bank och Svea Ekonomi som erbjuder lån till privatpersoner med dålig kreditvärdighet på grund av betalningsanmärkningar.

Samla lån med Consector

Har du samlat på dig ett flertal dyra lån och krediter? Det kan vara allt från sms-lån och snabblån till kreditkortsskulder och avbetalningar hos kreditbolag som Svea Ekonomi och Klarna. Privatpersoner som väljer att samla alla krediter hos en långivare kan ofta spara upp till flera tusen kronor varje månad, på grund av sänka avgifter och lägre räntor.

Med Consector har du möjligheten att förbättra din ekonomi genom att samla alla dyrare smålån och krediter upp till 600 000 kr.

30 långivare prövar din ansökan

Consector samarbetar med följande 30 långivare:

Skandia Banken, SBAB, Santander, Forex Bank, Nordnet Bank, Wasa Kredit, Collector Bank, Svea Ekonomi, Avida, Marginalen Bank, Bluestep Bank, Nordax Bank, Resurs Bank, Coop MedMera Bank, Bank Norwegian, OKQ8, SevenDay Bank, Lendify, Brocc, Moank, MoneyGo, GoodCash, Credway, Euroloan, BraBank, Lån & Spar Bank, Credento, Konsumentkredit och Nystart Finans.

Tänk på att du inte kan räkna med låneerbjudanden från alla 30 långivare, delvis eftersom långivarna erbjuder olika lånebelopp och återbetalningstider.

Hitta bästa bolånet med Consector

Consector förmedlar även bolån till dig som planerar att finansiera en bostad. Lägsta räntan för bolån är i dagsläget 1,09 % (november, 2019). När du ansöker om bolån kommer bland annat följande långivare pröva din ansökan: SBAB, Skandia Banken, Nordax Bank och Blustep Bank.

 

En av Sveriges bästa låneförmedlare

Med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från totalt 368 kundomdömen på Trustpilot (2020-01-08) är Consector en av Sveriges mest omtyckta förmedlare enligt kunderna. 

 

Vanliga frågor om Consector

Kan jag återbetala lånet i förtid?
Ja, du kan alltid återbetala delar eller hela lånet utan några tillkommande avgifter.
Förmedlar Consector billån?
Consector förmedlar billån i form av ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du finansierar ditt bilköp med ett privatlån. Fördelen att finansiera ett bilköp med privatlån är att du kan låna till hela bilens värde.
Hur mycket får jag låna?
Consector förmedlar privatlån upp till 600 000 kr. Hur mycket du får låna beror däremot på din kreditvärdighet, som bland annat beror på din inkomst, dina totala skulder och eventuella betalningsanmärkningar. Du måste därmed genomföra en ansökning med kreditupplysning hos UC innan långivarna kan fastställa ditt maximala lånebelopp. 
Är det gratis att använda Consector?
Consector förmedlar privatlån helt utan kostnad för privatpersoner. Anledningen till att Consector kan förmedla lån kostnadsfritt är för Consector får provison från kreditgivarna för att förmedla lån. 
Om Consector
Varumärket Consector lanserades 2014 av Pontus Holgersson och Jonas Ryberg. Två andra delägare är Optimizer Invest och Max Matthiessen. Consector har tillstånd av Finansinspektionen för att förmedla lån till privatpersoner (FI-Institutnummer: 44027).

Consector AB (org.nr 556961-4216)
Narvavägen 12
115 22, Stockholm
Telefon: 0770-221 222

Bästa alternativen 2020

Det finns ett flertal andra populära förmedlare av privatlån på den svenska marknaden, däremot finns det få förmedlare som också har kundbetyget 4,8 av 5 på Trustpilot. En annan låneförmedlare som också har kundbetyget 4,8 av 5 är Advisa.

Advisa samarbetar med 38 långivare, det vill säga åtta fler än Consector. Hos Advisa har du även möjligheten att ansöka om mindre lån från 5 000 kr.

Slutsats

Consector förmedlar privatlån upp till 600 000 kr med en indivuell ränta i intervallet 2,90 – 29,33 %. När du ansöker om lån genom Consector delar alla långivare på en enda kreditupplysning hos UC, du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som har en negativ påverkan på din kreditvärdiget.

Consector är en av få förmedlare på den svenska marknaden som även förmedlar bolån till privatpersoner. Räntan som sätts individuellt utifrån låntagarens ekonomiska förutsättningar startar från 1,09 %.

Fördelar

P
Upp till 30 banker och kreditgivare prövar din ansökan.
P
Kundbetyg på 4,8 av 5 från över 300 kundomdömen på Tustpilot. 

Nackdelar

O
När du ansöker genom en förmedlare måste du vänta upp till 24 timmar på låneerbjudanden.
O
Förmedlar inte mindre lån på 5 000 kr.