Bigbank – Omdöme

Bigbank erbjuder privatkunder i Sverige ett privatlån utan säkerhet och sparkonton med fast ränta. I detta omdöme går vi igenom alla för- och nackdelar och visar de bästa alternativen 2021.

Om Bigbank

Bigbank grundades 1992 och har sedan dess växt till att bli en framgångsrik nischbank inom lån och sparande. Till skillnad från storbankernas stela modeller försöker Bigbank hjälpa alla människor till bättre sparande och lån.

Bigbank i Sverige är en filial till Bigbank AS Bank som har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva bankverksamhet.

Privatlån upp till 250 000 kr

Hos Bankbank har du möjligheten att ansöka om ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, mellan 10 000 – 250 000 kr. Välj en flexibel återbetalningstid mellan 1 – 12 år. Du kan använda pengarna till precis vad du vill förutom att finansiera en del av en bostad. Du kan exempelvis finansiera en köksrenovering, en ny bil eller använda pengarna för att samla dyrare smålån och krediter.

Bigbank erbjuder en individuell ränta mellan 5,0 – 23,5 %. Du måste därmed ansöka om ett privatlån och genomgå en kreditupplysning hos UC innan din personliga ränta kan fastställas.

Grundkrav för privatlån

För att kunna bli beviljad ett privatlån hos Bigbank måste du uppfylla följande grundkrav:

  • Du måste vara minst 20 år och lånet ska vara återbetalt senast vid 75 års ålder.
  • Du måste varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år. 
  • Du måste ha en fast årsinkomst på minst 115 000 kr från arbete eller pension.
  • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden.

Upp till 5 st betalningsanmärkningar kan accepteras. Däremot får ingen betalningsanmärkning ha registrerats under de senaste sex månaderna.

 

Just nu 0 kr i uppläggningsavgift

Just nu under april 2021 bjuder Bigbank på uppläggningsavgiften. Denna avgift är normalt sätt 695 kr.

Finns det privatlån med lägre ränta?

Med tanke på att långivare som erbjuder privatlån tillämpar individuell räntesättning är det nästintill omöjligt att veta vilken bank som erbjuder lägst ränta. Om du tillfrågar ett flertal banker om låneerbjudanden kommer du även samla på dig ett flertal UC kreditupplysningar som riskerar att försämra din kreditvärdighet.

Med denna bakgrund rekommenderar vi att du ansöker om privatlån genom en låneförmedlare. Låneförmedlaren samarbetar med upp till cirka 35 långivare för att du ska få den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Sparkonton hos Bigbank

Bigbank erbjuder möjligheten att spara genom en fastränteplacering. Fastränteplaceringen är tidsbunden vilket innebär att den passar bäst för dig som vill spara pengar under en förutbestämd tidsperiod. Tänk på att det inte är möjligt att göra uttag under spartiden.

Fördelen med att spara pengar under en bunden tid är den höga sparräntan. Om du exempelvis binder pengarna under 6 månader är sparräntan 0,75 % och om du binder pengarna under 3 år är sparräntan 1,55 %.

Alla sparkonton hos Bigbank omfattas av en insättningsgaranti från Estlands Säkerhetsfond.

Bigbank Sparkonto Ränta

Räntor uppdaterade 2021-04-09.

Slutsats

Hos Bigbank har du möjligheten att låna pengar utan säkerhet upp till 200 000 kr. En svag kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få ett lån beviljat. Om du är intresserad av att låna pengar utan säkerhet är vår rekommendation att du jämför Bigbanks ränta genom att ansöka om lån hos en låneförmedlare som förmedlar privatlån. 

Bigbank erbjuder även möjligheten att spara pengar i fastränteplaceringar med en hög sparränta mellan 0,90 – 1,75 %. Alla sparkonton omfattas av en insättningsgaranti.

Fördelar

P

Just nu gratis uppläggningsavgift, spara 695 kr.

P

Kan bevilja ett privatlån trots tidigare betalningsanmärkningar.

P

Enkelt att ansöska om ett privatlån med BankID direkt på hemsidan.

P

Erbjuder sparkonton med hög sparränta mellan 0,75 – 1,80 % beroende på bindningstid.

P

Alla sparkonton omfattas av insättningsgarantin.

Nackdelar

O

Det maximala lånebeloppet för privatlånet är 250 000 kr.

O

Du har inte möjligheten att göra uttag i förtid om du sparar pengar med en fastränteplacering.