Avida Finans – Omdöme

I detta omdöme får du en snabb översikt över alla banktjänster som erbjuds av Avida Finans under 2020. Läs mer om alla för- och nackdelar innan du ansöker om ett privatlån, kontokredit, sparkonto eller företagslån hos Avida Finans.

Om Avida Finans

Kreditmarknadsbolaget Avida Finans grundades 1983 och har sedan dess erbjudit finansiella lösningar till privatpersoner och företag i Sverige, Finland och Norge.

Avida står under tillsyn av Finansinspektionen och omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Privatlånet AvidaLånet

Hos Avida har du möjligheten att låna 10 000 – 400 000 kr utan säkerhet med AvidaLånet. Du väljer själv den återbetalningstid som passar dig bäst mellan 1 – 15 år. Det är enkelt att ansöka på Avidas hemsida och du får alltid svar inom 15 minuter. Du kan även signera låneavtalet digitalt med BankID.

Räntan sätts individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet och ligger i intervallet 6,95 – 21,95 %. Förutom ränta tillkommer en uppläggningsavgift på 179 kr och en aviavgift på 10 kr per månad.

Grundkrav

För att kunna bli beviljad ett privatlån hos Avida Bank måste följande krav uppfyllas:

  • Minst 20 år.
  • Fast årsinkomst på minst 150 000 kr.
  • Folkbokförd och skriven i Sverige.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Ingen skuld hos Kronofogden.

Om du har dålig kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar har du däremot möjligheten att ansöka om kontokrediten AvidaKrediten.

Samla lån hos Avida Finans

Har du samlat på dig många dyra snabblån, blancolån och avbetalningar? Då har du möjligheten att samla alla lån med AvidaLånet. Genom att lösa alla dyra lån kan du sänka din månadskostnad och få en bättre kontroll över din ekonomi.

Kontokrediten AvidaKrediten

Avida Finans erbjuder även en kontokredit mellan 10 000 – 150 000 kr som går under namnet AvidaKrediten. En kontokredit fungerar likt ett kreditkort, du ansöker om en kreditgräns och gör sedan uttag på önskat belopp vid behov. Du betalar endast ränta när du väl utnyttjar krediten. Pengarna betalas ut till ditt bankkonto inom en bankdag.

AvidaKrediten har samma ränta som privatlånet, det vill säga 6,95 – 21,95 %. Om du har betalningsanmärkningar erbjuder Avida en ränta mellan 12,0 – 19,0 %. Eftersom räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar måste du ansöka om ett lån och genomgå en kreditprövning innan din personliga ränta kan fastställas.

Finns det andra lån med bättre ränta?

Om du är intresserad av att jämföra Avida Finans ränta mot andra långivare kan du använda dig av en så kallad låneförmedlare. Låneförmedlaren kontaktar ett flertal långivare om låneerbjudanden och låter därmed långivarna konkurrensutsättas om att få just dig som kund. Låneförmedlingstjänsten är alltid kostnadsfri och din ansökan är inte heller bindande.

Jämför Avida Finans ränta mot andra banker

  • När du ansöker om privatlån genom låneförmedlaren Advisa kan du jämföra Avida Finans ränta mot andra långivare. 
  • Advisa samarbetar med 39 långivare, bland annat ICA Banken och Ikano Bank – Sveriges två bästa banker för privatlån 2019 enligt Svenskt Kvalitetsindex.
  • Förmedlar privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år.
  • En av Sveriges bästa låneförmedlare 2020 med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 2 958 kundomdömen på Trustpilot (2020-06-09).

Sparkonto hos Avida 

Med sparkontot AvidaSpar får du en konkurrenskraftig sparränta på 0,80 %, redan från första insatta kronan. Sparkontot har inga avgifter och du kan göra obegränsat med uttag och insättningar. Sparkontot omfattas av den statliga insättningsgarantin. 

Det är enkelt att öppna upp ett sparkonto direkt på Avidas hemsida med BankID eller Mobilt BankID. För att kunna öppna upp ett sparkonto måste du vara minst 18 år, vara folkbokförd i Sverige och inneha ett aktivt BankID.

Företagslån hos Avida

Avida erbjuder även finansieringslösningar till aktiebolag i form av factoring, företagskredit och företagslån.

Med ett företagslån eller en företagskredit har du möjligheten att låna 50 000 – 1 000 000 kr. Ansökningsprocessen kan slutföras online på Avidas hemsida där du kan signera lånet direkt med BankID. Räntan sätts individuellt utifrån ditt företags kreditvärdighet, däremot anger inte Avida vilken ränta du kan förvänta dig.

Med hjälp av factoring kan du låna pengar hos Avida med dina kundfakturor som säkerhet. Välj mellan Fakturabelåning och Fakturaköp. Du får betalt direkt samtidigt som Avida sköter all administration kring fakturahanteringen.

Slutsats

Avida Finans erbjuder privatkunder möjligheten att låna upp till 400 000 kr med privatlån och upp till 150 000 kr med en kontokredit. Pengarna får du använda till precis vad du vill, allt från att finansiera en ny bil till att samla dyrare smålån och krediter. Räntan är däremot relativt hög och startar från 6,95 %, vi rekommenderar därmed att du ansöker om lån genom en låneförmedlare.

Om du driver ett aktiebolag har du möjligheten att låna pengar till ditt företag upp till en miljon kronor med en kontokredit eller ett företagslån. Avida erbjuder även en factoringtjänst. 

Fördelar

P
Lånebesked inom en timme för privatlån och kontokredit samt möjligt att signera låneavtalet online med BankID.
P
Sparkonto med kostnadsfria uttag som har en sparränta på 0,80 %. Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Nackdelar

O
Privatlånet har en uppläggningsavgift på 175 kr.
O
Privatlånet har en relativt hög ränta som startar från 6,95 %.
O
Kontokrediten har en lägsta återbetalningstid på 1 år. Kontokrediter har ofta en återbetalningstid från 30 dagar.
O
Avida specificerar inte någon ränta för deras företagslån.