Bästa låneförmedlaren 2025
Låneförmedling är en bransch som har växt snabbt i Sverige de senaste åren. Ett flertal nya aktörer har tillkommit på marknaden och det kan vara svårt att veta vilka låneförmedlare som är seriösa. För att underlätta för dig som letar efter en licensierad och omtyckt låneförmedlare har vi sammanställt en topplista över Sveriges bästa låneförmedlare. Underlaget till topplistan är oberoende kundomdömen från Trustpilot.

1. Sambla: 4,7/5 på Trustpilot
- Med ett kundbetyg på 4,7 av 5 från 25 972 kundomdömen på Trustpilot (2025-03-14) rankas Sambla som Sveriges bästa låneförmedlare.
- Sambla hjälpt över 390 000 kunder att jämföra lån.
- Förmedlar privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.
- Samarbetar med 40 långivare, bland annat SEB, ICA Banken, Ikano Bank och Lån & Spar Bank.
- Krav: Minst 18 år. Fast inkomst från arbete eller pension på minst 10 000 kr per månad. Samarbetar med ett flertal långivare som kan acceptera betalningsanmärkningar.

Att låna kostar pengar!
Om du inte kan betala tillbaka skulden i tid riskerar du en betalningsanmärkning. Det kan leda till svårigheter att få hyra bostad, teckna abonnemang och få nya lån. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på konsumentverket.se.

2. Advisa (4,7/5)
- Låneförmedlaren Advisa förmedlar privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.
- Kundbetyg på 4,7 av 5 från 4 062 kundomdömen på Trustpilot (2025-03-14).
- Sedan starten 2011 har Advisa hjälpt över 263 000 kunder att jämföra lån.
- Samarbetar med 40 långivare.
Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 120 000 kr.

3. Lendo (4,4/5)
- Sedan starten 2007 har Lendo hjälpt flera hundratusen kunder till en bättre ränta. Lendo har längst erfarenhet av låneförmedling i hela branschen.
- Kundbetyg på 4,4 av 5 från 3 197 kundomdömen på Trustpilot (2025-03-14).
- Förmedlar privatlån utan säkerhet mellan 10 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
- Lendo samarbetar med 40 långivare för att du ska få den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
- Krav: Minst 18 år. Fast inkomst från arbete eller pension på minst 10 000 kr per månad.

4. Trygga f.d. Likvidum (4,4/5)
- Trygga förmedlar privatlån mellan 10 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
- Samarbetar med 29 långivare.
- Kundbetyg på 4,5 av 5 från 2 112 kundomdömen på Trustpilot (2025-03-14).
- Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 120 000 kr.
Bästa låneförmedlaren i Sverige – Topplista
Baserat på kundbetyg på Trustpilot är följande Sveriges bästa låneförmedlare 2025:
- Sambla: 4,7 av 5 (25 972 omdömen).
- Advisa: 4,7 av 5 (4 062 omdömen).
- Lendo: 4,4 av 5 (3 197 omdömen).
- Trygga: 4,4 av 5 (2 145 omdömen).
Kundomdömen uppdaterade 2025-03-14.
Guide: Allt om låneförmedlare
Läs vår guide för att lära dig mer om låneförmedling och hur du hittar den bästa låneförmedlaren för privatlån. Vår guide är uppdelad i följande delar:
- Introduktion
- Förmedling av privatlån
- Fördelar med låneförmedlare
- Ansökningsprocessen
- Krav för att få låna pengar
- Kreditupplysning
- Antalet långivare som prövar din ansökan
- Lista över bästa låneförmedlarna 2025
- Nackdelar och potentiella risker
- Vanliga frågor
- Slutsats
1. Introduktion
En låneförmedlare är ett företag som hjälper sina kunder att hitta det billigaste lånet genom att kontakta ett flertal olika banker och långivare om erbjudanden. Tanken är att långivarna ska konkurrensutsättas, vilket innebär att de måste ge sitt bästa låneerbjudanden till dig som ansöker om lån.
En av de främsta fördelarna med att använda en låneförmedlare är att man sparar tid. Istället för att behöva ansöka om lån hos varje enskild bank eller långivare, skickar du in en enda ansökan till låneförmedlaren. De tar sedan hand om att vidarebefordra din ansökan till sina samarbetspartners och samlar in erbjudanden åt dig. Detta gör att du får en bättre överblick över marknaden och kan jämföra räntor, avgifter och villkor på ett strukturerat och enkelt sätt.
Dessutom kan en låneförmedlare öka dina chanser att få ett lån med bättre villkor. Eftersom långivarna vet att de konkurrerar om din ansökan, kan de vara mer benägna att erbjuda förmånligare räntor och villkor för att få dig som kund.
1.1 Så lång tid tar ansökningsprocessen
Låneförmedlarna ger långivarna oftast 24 timmar på sig att återkomma med ett erbjudande till dig som ansöker. Däremot är det inte ovanligt att du får erbjudanden redan inom en timme, speciellt om du ansöker under normal arbetstid på en vardag.
Vi rekommenderar däremot att du väntar ett dygn så alla erbjudanden hinner komma in innan du signerar låneavtalet. Hos de flesta långivare är det möjligt att signera låneavtalet digitalt med BankID. Så fort som låneavtalet är signerat betalas pengarna i regel ut inom 1 – 2 bankdagar.
2. Låneförmedling av privatlån
Låneförmedlarna på denna sida förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån. Nedan har vi listat de främsta fördelarna respektive nackdelarna med privatlån:
Ingen säkerhet krävs
Du behöver inte pantsätta någon egendom för att få låna pengar med privatlån. Detta minskar risken för att förlora personliga tillgångar om du skulle få problem med att återbetala lånet.
Flexibilitet
Pengarna kan användas till vad som helst, exempelvis för att finansiera ett bilköp eller en renovering.
Snabb utbetalning
De flesta långivare betalar ut pengarna samma dag som lånet beviljas, vilket innebär att du oftast har pengarna på ditt konto inom en till två bankdagar.
Fast ränta och återbetalningstid
Många privatlån kommer med fasta räntor och återbetalningstider, vilket gör att du kan planera din budget och veta exakt hur mycket du ska betala varje månad. Detta skapar finansiell förutsägbarhet och stabilitet.
Möjlighet till låg ränta
Om du har en god kreditvärdighet kan du få tillgång till privatlån med relativt låga räntor, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ jämfört med andra typer av lån eller kreditkort.
Hög ränta vid svag kreditvärdighet
Om du har en dålig kreditvärdighet får du räkna med en hög ränta.
Utan säkerhet ger högre ränta
Till skillnad mot lån med säkerhet, exempelvis bolån, får du med privatlån räkna med en högre ränta.
3. Fördelar med låneförmedlare
Spara tid
Istället för att du själv ska leta upp och kontakta flera olika långivare, fyller du i en enda ansökan hos låneförmedlaren. De skickar sedan vidare din ansökan till flera olika banker och kreditinstitut, vilket innebär att du slipper lägga ner tid på att ansöka hos varje enskild långivare.
Större chans till bättre lånevillkor
Eftersom låneförmedlaren skickar din ansökan till flera långivare, ökar konkurrensen om dig som kund. Detta kan resultera i bättre erbjudanden, eftersom långivarna kan vara villiga att sänka räntan eller förbättra villkoren för att vinna dig som kund. En ökad konkurrens leder ofta till mer förmånliga lånevillkor.
Enkelt att jämföra erbjudanden
Låneförmedlare erbjuder en strukturerad och tydlig jämförelse av olika låneerbjudanden. Du får en översikt över vilka räntor, avgifter och villkor som gäller för de olika lånen. Detta gör det enkelt att fatta ett informerat beslut om vilket lån som passar din situation bäst.
Endast en kreditupplysning
Alla banker och långivare som prövar din ansökan delar på samma kreditupplysning hos UC. Du riskerar därmed inte att samla på dig för många kreditupplysningar.
Enkel ansökningsprocess
Ansökningsprocessen hos en låneförmedlare är oftast enkel och smidig. Du fyller i ett formulär online, och många förmedlare har användarvänliga plattformar som guidar dig genom processen. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för personer som inte är vana vid att ansöka om lån.
Ingen kostnad
Att använda sig av en låneförmedlare är helt kostnadsfritt. Anledningen är att låneförmedlarna får provision från långivaran för att förmedla lån.
4. Ansökningsprocessen
Det är enkelt att ansöka om lån genom en låneförmedlare. Nedan har vi beskrivit hur processen går till:
1. Ansök på låneförmedlarens hemsida
Välj önskat lånebelopp och återbetalningstid och skicka in din ansökan. Ansökningen tar oftast endast några minuter.
2. Kontroll av kreditvärdighet
Långivarna prövar din ansöna och utvärderar din kreditvärdighet. Långivarna delar på samma kreditupplysning från UC.
3. Låneerbjudanden
På låneförmedlarens ”Mina sidor” presenteras alla långiveras erbjudanden. Där är det enkelt att jämföra räntor och villkor mellan långivarna.
4. Signering av avtal
Om du väljer att acceptera ett erbjudande skickas du vanligtvis vidare till långivarens hemsida där du signerar låneavtalet. Avtalet är mellan dig och långivaren.
5. Utbetalning
När låneavtalet har blivit signerat betalar långivaren ut pengarna till ditt bankkonto. Överföringen tar vanligtvis en till två bankdagar.
5. Krav för att få låna pengar
Det finns vissa krav och förutsättningar som måste uppfyllas för att kunna bli beviljad ett lån. Dessa krav varierar beroende på låneförmedlaren och de banker och långivare de samarbetar med. Nedan går vi igenom de viktigaste faktorerna som avgör om du kan få ett lån och vad som påverkar dina chanser att bli godkänd.
5.1 Ålderskrav och medborgarskap
De flesta låneförmedlare har ett ålderskrav på mellan 18 och 20 år, men vissa långivare kan kräva att låntagaren är minst 21 eller 23 år för att beviljas ett lån. Ålderskravet beror ofta på vilken typ av lån det handlar om och hur mycket pengar som ska lånas. Unga låntagare anses generellt ha en högre riskprofil eftersom de ofta har kortare kredithistorik och lägre inkomster.
Förutom ålder ställer de flesta låneförmedlare krav på att låntagaren ska vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer. Detta säkerställer att banken kan göra en korrekt kreditupplysning och bedöma låntagarens ekonomiska situation. I vissa fall kan det även krävas att du har varit folkbokförd i Sverige under en viss period, exempelvis minst ett år, för att kunna ansöka om lån.
5.2 Inkomstkrav och anställningsform
En av de viktigaste faktorerna för att bli godkänd för ett lån är din deklarerade årsinkomst. Låneförmedlare samarbetar med långivare som har olika inkomstkrav beroende på lånebeloppet och låntagarnas ekonomiska förutsättningar. Generellt krävs en årsinkomst på minst 100 000 – 200 000 kronor, men detta varierar beroende på långivaren. För större lånebelopp kan kravet vara högre, medan vissa långivare kan godkänna lägre inkomster för mindre lånebelopp.
Anställningsformen spelar också en viktig roll. De flesta långivare föredrar att låntagaren har en fast anställning, eftersom det ger en stabil och förutsägbar inkomst. Det betyder dock inte att du som egenföretagare, timanställd eller projektanställd inte kan få ett lån, men du kan behöva visa upp inkomstdeklarationer eller andra dokument för att styrka dina inkomster.
5.3 Kreditvärdighet
När du ansöker om lån via en låneförmedlare utförs en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen). Denna upplysning används för att bedöma din kreditvärdighet, som är en sammanvägning av faktorer som inkomst, skuldsättning, tidigare lån och betalningshistorik.
En hög kreditvärdighet ökar chansen att få lån med låg ränta och bra villkor, medan en låg kreditvärdighet kan leda till att du får högre ränta eller att din ansökan avslås helt. Om du har många tidigare kreditförfrågningar kan det också påverka din kreditvärdighet negativt, eftersom det kan indikera att du har en hög skuldsättning eller ekonomiska problem.
Banker och långivare tittar även på din skuldkvot, det vill säga hur mycket skuld du har i förhållande till din inkomst. Om du redan har flera lån och krediter kan det minska dina möjligheter att få ett nytt lån.
5.4 Betalningsanmärkningar och skulder
En vanlig fråga är om det går att få lån via en låneförmedlare trots att man har betalningsanmärkningar. Svaret är att det beror på långivarna som låneförmedlaren samarbetar med. Vissa banker och kreditinstitut har strikta regler och beviljar inte lån till personer med betalningsanmärkningar, medan andra är mer flexibla och kan acceptera anmärkningar under vissa förutsättningar.
För att få lån trots betalningsanmärkningar krävs ofta att anmärkningen är äldre och att det inte finns några aktiva skulder hos Kronofogden. Det kan också finnas högre krav på inkomst och anställning, samt att låntagaren accepterar en högre ränta. I vissa fall kan en medsökande med bättre kreditvärdighet öka chanserna att få lånet beviljat.
Om du har aktiva skulder hos Kronofogden är det betydligt svårare att få lån, men det finns särskilda omstartslån som kan användas för att lösa gamla skulder. Dessa lån har dock ofta högre räntor och strängare krav på säkerhet.
5.5 Medsökande
Att ha en medsökande kan öka chanserna att få ett lån beviljat och samtidigt förbättra lånevillkoren. En medsökande är en person, exempelvis en sambo, make/maka eller familjemedlem, som går in tillsammans med huvudlåntagaren och delar på betalningsansvaret för lånet. Banker ser detta som en säkerhet, eftersom det innebär att två inkomster kan användas för att betala av lånet, vilket minskar risken för uteblivna betalningar.
En medsökande kan vara särskilt fördelaktig för personer med låg inkomst, oregelbunden anställning eller låg kreditvärdighet. Genom att ansöka tillsammans kan man ofta få en lägre ränta och högre beviljat lånebelopp än om man ansöker ensam.
6. Kreditupplysning
En av de största fördelarna med att använda en låneförmedlare är att du får ett flertal erbjudanden med endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Om du själv hade kontaktat ett flertal långivare om låneerbjudanden hade du även fått ett flertal kreditupplysningar registrerade hos UC, då samtliga långivare utför en kreditupplysning för att undersöka dina ekonomiska förutsättningar att kunna bli beviljad ett lån.
Många kreditupplysningar försämrar din kreditvärdighet och kan medföra att du i slutändan inte får ett lån beviljat. Genom att ansöka om lån via en låneförmedlare eliminerar du denna risk.
7. Antalet långivare som prövar din ansökan
Låneförmedlarna som jämförs på denna sida samarbetar med 29 – 40 långivare. Tänk dock på att inte alla långivare som samarbetar med låneförmedlaren kommer att pröva din ansökan, då långivarna erbjuder olika lånebelopp och återbetalningstider. Om du exempelvis ansöker om ett privatlån på 20 000 kr kommer ICA Banken inte att pröva din ansökan, då deras lägsta lånebelopp är 20 000 kr.
Om det är viktigt att Santander prövar din ansökan bör du vända dig till Lendo eller Trygga. Santander erbjuder ett privatlån mellan 10 000 – 350 000 kr med en ränta mellan 7,44 – 15,40 % (nominell årsränta, 2024-06-19).
Lista över alla långivare
8. Lista över bästa låneförmedlarna 2025
Nedan hittar du mer information om Sveriges fyra bästa låneförmedlare baserat på deras höga kundbetyg på Trustpilot.
8.1 Advisa

Advisa samarbetar med 40 långivare och banker för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Samtliga långivare som prövar din ansökan delar på samma kreditupplysning hos UC. Du riskerar därmed inte att samla på dig många kreditupplysningar, vilket du hade riskerat om du själv hade kontaktat ett flertal långivare. Advisa förmedlar privatlån utan krav på säkerhet i intervallet 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 20 år.

Grundkrav
- Minst 18 år gammal.
- Årsinkomst på minst 100 000 kr.
- Folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
- Inget skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna.
Förmedlar följande lån
- Privatlån: 5 000 – 600 000 kronor.
- Återbetalningstid: 1 – 20 år.
- Möjligt att använda lånet för att samla dina dyrare smålån och krediter.
Samarbeten med långivare
- Samarbetar med följande 40 långivare: SEB, Bank Norwegian, ICA Banken, Re:member, Nordax Bank, Ikano Bank, Coop Med Mera Bank, Collector Bank, Marginalen Bank, Nordnet, Resurs Bank, SevenDay Bank, Lunar, Wasa Kredit, Avida Finans, Svea, Thorn, Wästgöta Finans, Lea Bank, Nstart, Ferratum, Risicum, TF Bank, Instabank, TryggKredit, Moank, Northmill Bank, Konsumentkredit, Morrow, Lån & Spar Bank, Credento, Bigbank, Brocc, Cash Buddy, MoneyGo, GoodCash, Brixo, Primal Captial, Facit Bank och Banky.
Betalningsanmärkningar
- Du har möjligheten att ansöka om lån trots betalningsanmärkningar. Advisa samarbetar med ett flertal långivare som kan acceptera en svag kreditvärdighet, bland annat långivaren Nstart.
Kundtjänst
- Måndagar – torsdag kl. 09:00 – 20:30.
- Fredag: kl. 09:00 – 17:00.
- Lördag – söndag: kl. 12:00 – 16:00.
Om Advisa
- Sedan 2022 är Advisa en del av Sambla Group som även äger låneförmedlaren Sambla.
- Hjälpt över 263 000 kunder att jämföra lån sedan starten 2011.
8.2 Sambla

Sambla är en av Nordens största låneförmedlare. Sedan starten har Sambla hjälpt över 390 000 kunder att jämföra privatlån. Hos Sambla är det möjligt att ansöka om privatlån upp till 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.

Grundkrav
- Minst 18 år gammal.
- Årsinkomst på minst 100 000 kr.
- Folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
- Inget skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna.
Förmedlar följande lån
- Privatlån: 5 000 – 600 000 kronor.
- Återbetalningstid: 1 – 20 år.
- Möjligt att använda privatlånet för att samla dyrare smålån och krediter.
Samarbeten med långivare
- Samarbetar med följande 40 långivare: SEB, Bank Norwegian, ICA Banken, Re:member, Nordax Bank, Ikano Bank, Coop Med Mera Bank, Collector Bank, Marginalen Bank, Nordnet, Resurs Bank, SevenDay Bank, Lunar, Wasa Kredit, Avida Finans, Svea, Thorn, Wästgöta Finans, Lea Bank, Nstart, Ferratum, Risicum, TF Bank, Instabank, TryggKredit, Moank, Northmill Bank, Konsumentkredit, Morrow, Lån & Spar Bank, Credento, Bigbank, Brocc, Cash Buddy, MoneyGo, GoodCash, Brixo, Primal Captial, Facit Bank och Banky.
Betalningsanmärkningar
- Betalningsanmärkningar kan accepteras hos vissa av Samblas samarbetspartners, exempelvis långivaren Nstart.
Kundtjänst
- Måndagar – torsdag kl. 09:00 – 20:30.
- Fredag: kl. 09:00 – 17:00.
- Lördag – söndag: kl. 12:00 – 16:00.
Om Sambla
- Utöver Sverige bedriver Sambla låneförmedling i Norge, Finland och Danmark.
- Sambla har sedan starten hjälpt över 390 000 kunder att jämföra lån.
8.3 Trygga (F.d. Likvidum)

Trygga samarbetar med en mängd populära långivare inom privatlån, bland annat Lån & Spar Bank, ICA Banken och Ikano Bank. Totalt samarbetar Trygga med 29 långivare.
Grundkrav
- Minst 18 år.
- Årsinkomst på minst 120 000 kr.
Förmedlar följande lån
- Privatlån mellan 10 000 – 600 000 kronor.
- Återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
Samarbeten med långivare
- Samarbetar med följande 29 långivare: ICA Banken, Coop, IKANO Bank, Nordax Bank, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Wästgöta Finans, Re:member, Santander, Lån & Spar Bank, Credento, Lunar, Konsumentkredit, Nstart, SevenDay Bank, Resurs, Avida Finans, Brocc, Morrow, Nordnet, MoneyGo, Northmill Bank, Collector Bank, Risicum, Svea, Thorn, LoanStep, Moank och Banky.
Betalningsanmärkningar
- En eller flera betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få låna pengar.
Kundtjänst
- Måndag – torsdag: 09:00 – 18:00.
- Fredag: 09:00 – 16:00.
- Lunchstängt: 12:00 – 13:00.
Om Trygga
- Trygga har hjälpt över 150 000 kunder att jämföra privatlån.
8.4 Lendo

Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare som har förmedlat lån sedan 2007. Tack vare samarbetet med 40 långivare kan du vara säker på att du får en konkurrenskraftig ränta.

Grundkrav
- Minst 18 år gammal.
- Årsinkomst på minst 100 000 kr.
- Fast inkomst från arbete eller pension.
Förmedlar följande lån
- Lån utan säkerhet mellan 10 000 – 600 000 kronor.
- Återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
- Du har möjligheten att använda lånet för att samla dina dyrare lån och krediter.
Samarbeten med långivare
- Samarbetar med följande 40 långivare: Ikano Bank, SEB, Swedbank, Santander, ICA Banken, Resurs, DNB, BigBank, Collector Bank, Credento, Wasa Kredit, Avida, Konsumtentkredit, Marginalen Bank, MoneyGo, Nordax Bank, Re:member, SevenDay Bank, Coop, GoodCash, Lån & Spar Bank, Lunar, TF Bank, Thorn, Northmill Bank, Lea Bank, Instabank, NStart, Moank, BROCC, CashBuddy, Bank Norwegian, Ferratum, Komplett Bank, Nordnet, Brixo, Risicum, Tryggkredit, Svea och Banky.
Betalningsanmärkningar
- Du har möjligheten att ansöka om lån trots betalningsanmärkningar. Lendo samarbetar med ett flertal långivare som kan acceptera svag kreditvärdighet.
Kundtjänst
- Måndagar – torsdag kl. 08:00 – 20:00.
- Fredag: kl. 09:00 – 17:00.
- Lördag – söndag: kl. 10:00 – 14:00.
Om Lendo
- En del av Schibstedt koncernen.
- Lendo är en av de lånförmedlare som har längst erfarenhet i branschen, då Lendo har förmedlat lån sedan 2007.
9. Nackdelar och potentiella risker
Även om låneförmedlare har många fördelar, finns det också nackdelar och potentiella risker som är viktiga att känna till innan man ansöker om lån. En av de största nackdelarna är att låneförmedlare inte inkluderar alla banker och långivare i sin jämförelse. Det innebär att även om du får flera erbjudanden, kan du missa bättre alternativ från långivare som inte samarbetar med förmedlaren. Det kan därför i vissa fall vara en bra idé att jämföra låneerbjudanden från andra källor, särskilt om du redan har en bra relation med din nuvarande bank.
En annan risk är att det finns låneförmedlare som marknadsför sig aggressivt och lockar kunder med löften om ”marknadens lägsta ränta” utan att kunna garantera detta. Räntan bestäms alltid individuellt baserat på kreditvärdighet, inkomst och andra faktorer, vilket innebär att vissa låntagare kan få betydligt högre räntor än vad reklamen antyder.
Förmedlingstjänster kan även öka risken för att låntagare tar större lån än de faktiskt behöver. Eftersom man får flera erbjudanden kan det vara frestande att välja det högsta lånebeloppet, även om det innebär högre kostnader. För att undvika detta bör man alltid ha en tydlig plan för hur mycket pengar som behövs och inte låna mer än nödvändigt.
Det finns även vissa låneförmedlare som samarbetar med långivare som har höga uppläggnings- och aviavgifter. Därför är det viktigt att alltid läsa lånevillkoren noggrant innan man accepterar ett erbjudande, så att man inte drabbas av oväntade kostnader.
10. Vanliga frågor
Vilken är Sveriges bästa låneförmedlare?
Sveriges bästa låneförmedlare är Sambla om vi enbart utgår från kundbetyg på Trustpilot.
Vilken låneförmedlare samarbetar med flest långivare?
Lendo, Advisa och Sambla samarbetar med flest långivare och banker, totalt 40 st. Tänk dock på att inte alla långivare prövar din ansökan, exempelvis på grund av att långivarna erbjuder olika lånebelopp och återbetalningstider.
Vilken låneförmedlare är bäst om jag har betalningsanmärkningar?
Alla låneförmedlare på denna sida samarbetar med ett flertal långivare som kan acceptera en eller flera betalningsanmärkningar, bland annat Nstart och Marginalen Bank. Om du har betalningsanmärkningar är det viktigt att du kan uppvisa en god kreditvärdighet i övrigt, exempelvis med en hög fast inkomst, för att kunna bli beviljad ett privatlån.
Vilken låneförmedlare är bäst för att samla lån?
Två populära låneförmedlare för att samla lån är Advisa och Sambla. Båda dessa låneförmedlare har ett kundbetyg på Trustpilot som överstiger 4,5 av 5. Att samla lån innebär att man ansöker om ett nytt privatlån som används för att återbetala dyrare smålån och krediter.
Varför bör jag använda en låneförmedlare?
Genom att ansöka om privatlån genom en låneförmedlare förbättrar du dina chanser att få ett privatlån beviljat. Låneförmedlaren låter upp till cirka 30 – 40 banker och långivare pröva din ansökan, vilket innebär att du kan få låneerbjudanden från ett flertal olika långivare med endast en ansökan. Eftersom långivarna som prövar din ansökan delar på samma kreditupplysning, behöver du inte oroa dig för att samla på dig för många kreditupplysningar som har en negativ påverkan på din kreditvärdighet. Låneförmedlingstjänsten är alltid kostnadsfri för privatpersoner och din ansökan är inte bindande.
Vad är en låneförmedlare?
En låneförmedlare är en tjänst som hjälper privatpersoner att jämföra lån från flera banker och långivare med en enda ansökan. Istället för att du själv ansöker hos flera långivare, skickar låneförmedlaren din ansökan till sina samarbetande långivare. Dessa långivare konkurrerar sedan om att erbjuda dig det bästa lånet.
Är det gratis att använda en låneförmedlare?
Ja, det är helt gratis för låntagaren att använda en låneförmedlare. Låneförmedlaren får istället provision från den långivare som du väljer att ta ett lån hos.
Är det alltid billigare att ansöka via en låneförmedlare än direkt hos banken?
Inte alltid, men oftast. Låneförmedlare kan ge dig bättre villkor eftersom bankerna konkurrerar om dig som kund. Däremot kan vissa banker erbjuda unika rabatter eller specialerbjudanden till befintliga kunder, som kanske inte syns i låneförmedlarens jämförelse. Det kan därför vara värt att dubbelkolla med din egen bank.
Vilka är de vanligaste misstagen folk gör när de använder en låneförmedlare?
Här är några vanliga misstag som man bör undvika när man ansöker om lån hos en låneförmedlare:
- Välja en förmedlare med få samarbetspartners: Kolla upp hur många och vilka långivare låneförmedlaren samarbetar med för att få bra jämförelse som möjligt.
- Låna mer än nödvändigt: Låna enbart det belopp du verkligen behöver för att undvika onödig skuldsättning.
- Välja en för lång återbetalningstid: En längre återbetalningstid ger en lägre månadskostnad, vilket kan vara lockande. Däremot innebär det en högre totalkostnad.
- Kontrollerar endast den nominella räntan : Titta alltid på den effektiva räntan, som inkluderar alla avgifter.
- Acceptera första bästa erbjudande: Jämför alltid flera erbjudanden innan du väljer. Det kan vara värt att vänta i 24 timmar för att försäkra sig om att alla långivare hunnit pröva din ansökan.
- Läser inte villkoren noggrant: Kontrollera att det inte finns några dolda avgifter eller extra kostnader.
11. Slutsats
När du ansöker om privatlån genom en låneförmedlare blir det enkelt att jämföra ränta och villkor mellan ett flertal olika banker och långivare. Du optimerar därmed dina chanser att hitta ett privatlån med låg ränta. Du behöver inte heller oroa dig för att samla på dig för många kreditupplysningar, då samtliga långivare som prövar din ansökan delar på samma upplysning.
En av Sveriges bästa låneförmedlare under 2025 är Sambla, baserat på deras höga kundnöjdhet på Trustpilot. Fler populära låneförmedlare med ett marginellt lägre kundbetyg på Trustpilot är Advisa, Trygga och Lendo.