Marginalen Bank – Omdöme

Marginalen Bank erbjuder privatkunder ett brett utbud av banktjänster, allt från privatlån och kreditkort till sparkonton. I detta omdöme kan du läsa alla för- och nackdelar med alla banktjänster som erbjuds under 2020.

Lån, sparande och kort

Marginalen bildades på 90-talet och blev en bank 2010 i samband med att företaget förvärvades av Citibanks svenska konsumentbank. Marginalen Bank erbjuder följande banktjänster under 2021:

 • Privatlån upp till 500 000 kr.
 • Omstartslån för dig med svag kreditvärdighet.
 • Bolån.
 • Bankkort och kreditkorten Marginalen Traveller och Marginalen Gold.
 • Lönekonto med en ränta på 0,60 %.
 • Sparkonton med en ränta mellan 0,60 – 2,25 %

Hos Marginalen Bank kan du därmed gör allt från att sköta din vardagsekonomi till att låna eller spara pengar.

Privatlån utan säkerhet

Marginalen Bank erbjuder ett privatlån utan säkerhet mellan 25 000 – 350 000 kr. Välj en återbetalningstid som passar dig mellan 2 – 12 år. Kom ihåg att du alltid har möjligheten att återbetala hela lånet i förtid utan extra avgifter. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och varierar mellan 3,50 – 18,95 %. Tillkommande avgifter är en uppläggningsavgift på 250 kr och en aviseringsavgift på 29 kr (10 kr vid autogiro).

Grundkrav

Följande krav ställs på dig som ansöker:
 • Minst 20 år.
 • Fast årsinkomst på 200 000 kr.
 • Folkbokförd i Sverige.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Ingen skuld hos Kronofogden.
Om du har betalningsanmärkningar har du däremot möjligheten att ansöka om ett omstartslån. 

Samla lån hos Marginalen Bank

Privatlån används ofta av privatpersoner för att samla dyra lån och krediter. Att samla lån innebär att man ansöker om ett nytt privatlån som används för att återbetala alla befintliga skulder som exempelvis kreditkortsskulder, snabblån, blancolån och avbetalningar. Personer som samlar alla lån hos en enda långivare kan ofta sänka sin månadskostnad avsevärt på grund av sänkt ränta och färre avgifter. Hos Marginalen Bank kan du samla skulder upp till 350 000 kr.

Sveriges tredje bästa privatlån enligt SKI

Svenskt Kvalitetsindex undersöker årligen kundnöjdheten i bankbranschen. I den senaste studien som publicerades december 2018 utsågs Marginalen Bank som Sveriges tredje bästa bank för privatlån. 

Bästa alternativen 2020

Bästa alternativet till att låna pengar utan säkerhet hos Marginalen Bank är att använda sig av en låneförmedlare som förmedlar privatlån. Låneförmedlaren tillfrågar upp till cirka 25 – 35 banker och kreditgivare om låneerbjudanden för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättnignar. 

Exempel på låneförmedlare som samarbetar med Marginalen Bank under 2020 är Advisa och Lendo. Om du ansöker om lån genom någon av dessa förmedlare kan du därmed jämföra Marginalen Banks ränta mot andra långivare. 

Omstartslån 

Marginalen Bank erbjuder ett omstartslån till personer med dålig kreditvärdighet och som har svårt att få lån hos andra långivare. Med ett omstartslån har du möjligheten att samla alla krediter trots en svag kreditvärdighet på grund av många UC förfrågningar, betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

För att kunna bli beviljad ett omstartslån krävs säkerhet i form av en bostad som du äger eller ska köpa. Du måste även kunna uppvisa en årsinkomst på minst 200 000 kr från en fast anställning. Om du inte kan uppfylla dessa krav behövs en medsökande. Räntan sätts individuellt och startar från 3,50 %.

Bolån hos Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder ett bolån som kan täcka upp till 85 % av bostadens värde. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att kunna bli beviljad ett bolån.

Bolåneräntor

Marginalen Bank erbjuder en bolåneränta som sätts individuellt från 3,50 %. Om du väljer att binda bolånet under 1 år är räntepåslaget 1,50 %, för 2 år är påslaget 1,00 % och för 3 år är påslaget 0,50 %.  Förutom ränta tillkommer en uppläggningsavgift på 1 000 kr och en aviseringsavgift på 45 kr (15 kr vid autogiro). Snitträntan på bolånet var 5,12 % under oktober 2019.

Bankkort och kreditkort hos Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder förutom ett bankkort två olika typer av kreditkort, Marginalen Traveller och Marginalen GoldFör att ta del av bankkortet behöver du öppna upp ett lönekonto där bankkortet ingår kostnadsfritt.

Marginalen Traveller

Traveller är kreditkortet för dig som älskar att resa. Du får poäng på alla köp, totalt 14 poäng per 100 kr. Poängen kan du lösa in i Poängportalen där du kan köpa hotell och flygresor.  När du köper din resa med Marginalen Traveller omfattas du av en reseförsäkring, som dessutom gäller för upp till tre vänner. Välj ett kreditutrymme mellan 15 000 – 150 000 kr. Den räntefria perioden är upp till 50 dagar, därefter är räntan 16,9 %. Valutaväxlingsavgiften är 1,65 % och årsavgiften är 395 kr (0 kr första året).  

Marginalen Gold

Med kreditkortet Marginalen Gold får du tillgång till en kredit mellan 15 000 – 100 000 kr. Du har möjligheten att utnyttja två betalningsfria månader varje, tänk dock på att du betalar ränta under perioden.  Med Handla Smart får du återbäring hos 200 anslutna butiker. Du får även tillgång till nio försäkringar, bland annat en allriskförsäkring och en reseförsäkring.  Årsränta, valutaväxlingspåslag och räntefri period är samma som för Marginalen Traveller. Däremot är årsavgiften något lägre, 195 kr per år (0 kr första året).

Slutsats

Marginalen Bank erbjuder ett brett utbud av banktjänster under 2020. Du har möjligheten att låna pengar utan säkerhet med ett privatlån upp till 350 000 kr. Du har även möjligheten låna pengar till ett bostadsköp. Förutom lån erbjuds ett bankkort kopplat till ett lönekonto och två olika typer av kreditkort med en räntefri period upp till 50 dagar.

Fördelar

P
Sveriges tredje bästa bank på privatlån enligt den senaste statistiken från Svenskt Kvalitetsindex som publicerades december 2018.
P
Erbjuder ett omstartslån för dig som har svårt att få lån. 
P
Erbjuder två olika typer av kreditkort med en räntefri period upp till 50 dagar. 

Nackdelar

O
Privatlånet har ett lägsta lånebelopp på 25 000 kr och en lägsta återbetalningstid på 2 år.
O
Bolånet har en relativt hög ränta. Listräntan är 3,50 %.