Zmarta – Omdöme

Låneförmedlaren Zmarta hjälper privatpersoner att hitta det billigaste lånet genom att tillfråga upp till 33 långivare om låneerbjudanden. I detta omdöme kan du läsa om hur låneförmedlingstjänsten fungerar och hur du får den bästa räntan på ditt privatlån, samlingslån, billån och bolån.

Så fungerar Zmarta

Zmarta hjälper privatpersoner att hitta det billigaste lånet med lägst ränta genom att kontakta upp till 33 långivare om låneerbjudanden. Tanken med låneförmedling är att bankerna och kreditgivarna ska konkurrensutsättas, vilket innebär att de måste ge sitt bästa erbjudande till dig som ansöker om lån.

Långivarna har 24 timmar på sig att återkomma med erbjudanden, däremot får du oftast svar från några långivare redan inom några minuter. Din ansökan är inte bindande och du kan alltid tacka nej till samtliga erbjudanden.

Endast en kreditupplysning

Endast en kreditupplysning registreras hos UC som samtliga långivare delar på när dem utvärderar din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Om du exempelvis själv hade kontaktat Lendify, ICA Banken och Swedbank om låneerbjudanden skulle du samlat på dig tre kreditupplysningar. Kreditupplysningar ligger kvar i UCs register under 12 månader och för många kreditupplysningar kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat. 

Tack vare låneförmedlare som Zmarta kan du få låneerbjudanden från flera olika banker utan att riskera en försämrad kreditvärdighet.

33 banker och kreditgivare

I dagsläget samarbetar Zmarta med följande långivare:

SEB, Bank Norwegian, ICA Banken, Re:member, Nordax Bank, Ikano Bank, Coop, Marginalen Bank, Resurs, SevenDay Bank, Lunar, Wasa Kredit, Avida Finans, Svea, Thorn, Lea Bank, Nstart, Ferratum, Risicum, Instabank, TryggKredit, Moank, Northmill, Morrow, Lån & Spar Bank, Credento, Bigbank, Brocc, CashBuddy, MoneyGo, Facit Bank, Santander och OPR-Privatlån.

Tänk på att du inte får lånebesked från alla dessa långivare eftersom långivarna erbjuder olika lånebelopp och återbetalningstider. Betalningsanmärkningar påverkar också antalet långivare eftersom inte alla långivare erbjuder lån till dig med en historik av betalningsanmärkningar.

Privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr

Zmarta förmedlar lån utan säkerhet som du kan använda till vad du vill, allt från att finansiera en ny bil, en resa eller en badrumsrenovering. Du har möjligheten att ansöka om ett privatlån i intervallet 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.

Ränta från 5,20 %

Med Zmarta är det enkelt att jämföra bankernas erbjudanden och välja det lån som har lägst ränta och bäst villkor. Räntan sätts alltid individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet och ligger i dagsläget i intervallet 5,20 – 29,40 %.

Faktorer som påverkar dina chanser till en låg ränta är bland annat följande:

  • Din inkomst. 
  • Din ålder.
  • Dina befintliga skulder.
  • Eventuella betalningsanmärkningar.
  • Eventuella kreditupplysningar. 

Samla lån med Zmarta

Om du har samlat på dig ett flertal olika skulder som exempelvis kreditkortsskulder, snabblån, blancolån och avbetalningar kan det vara en smart idé att samla alla lån hos en långivare. Genom att ta ett nytt privatlån med låg ränta som används för att återbetala alla krediter med höga räntor och avgifter kan man ofta spara flera tusen kronor varje månad.

Privatlån är den vanligaste låneformen i Sverige för att samla dyrare lån och krediter. Hos Zmarta har du möjligheten att samla lån upp till 600 000 kr utan säkerhet.

Bolån hos Zmarta

Nu har du även möjligheten att ansöka om bolån genom Zmarta. Zmarta specificerar däremot inte vilka långivare som prövar din ansökan eller vilken bolåneränta du kan förvänta dig.

En av Sveriges bästa förmedlare 

Trustpilot är en marknadsledande aktör inom kundomdömen av tjänster och upplevelser. Genom att jämföra kundomdömen på Trustpilot kan man därmed bilda sig en uppfattning om låneförmedlaren är omtyckt av kunderna.

Zmarta har ett kundbetyg på 4,6 av 5 från 20 593 kundomdömen (2024-02-28) och rankar därmed som en av Sveriges populäraste förmedlare av lån.

Vanliga frågor om Zmarta

Kan jag återbetala hela lånet i förtid?
Ja, det är kostnadsfritt att amortera hela lånet i förtid.
Vilka krav måste jag uppfylla?
För att få låna pengar genom Zmarta måste följande krav uppfyllas:

  • Minst 18 år.
  • Årsinkomst på minst 100 000 kr från arbete eller pension.
  • Du får inte ha obetalda skulder hos Kronofogden.
Kan jag ansöka med betalningsanmärkningar?

Ja, tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder. Zmarta samarbetar exempelvis med Svea Ekonomi, Maginalen Bank och Bluestep bank som kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar.

Registreras en kreditupplysning hos UC?
Ja, Zmarta använder sig av Upplysningscentralen (UC) för kreditupplysningar. När du ansöker om lån hos Zmarta delar alla långivare på samma kreditupplysning och du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet. 
Kostar det något att ansöka om lån?
Nej, det är kostnadsfritt för privatpersoner att använda sig av låneförmedlingstjänsten. Anledningen är att Zmarta får provision från långivarna för att förmedla lån.
Vem äger Zmarta?
Zmarta ägs av Zmarta Group som har bedrivit jämförelsetjänster inom privatekonomi sedan 1990. Zmarta Group har över 300 anställda på sina kontor i Sverige, Finland och Norge.

Sedan 2016 ägs Zmarta Group av den tyska mediekoncernen Bauer Media Group. Under 2018 förvärvade Zmarta Group jämförelsetjänsterna Elskling och Insplanet.

Finns det ännu bättre låneförmedlare? 

Det är hård konkurrens mellan Sveriges låneförmedlare då de flesta samarbetar med samma banker och kreditgivare. Vilken låneförmedlare som är bäst är svårt att avgöra, däremot kan man bilda sig en god uppfattning genom att jämföra kundbetyg på Trustpilot.

Med ett kundbetyg på 4,6 av 5 på Trustpilot kan du känna dig trygg över att Zmarta erbjuder en professionell låneförmedlingstjänst. 

Slutsats

Zmarta är en av Sveriges populäraste förmedlare av lån utan säkerhet. Zmarta förmedlar privatlån upp till 600 000 kr som exempelvis kan användas för att finansiera ett bilköp eller för att samla dyrare smålån och krediter. Sedan 2019 erbjuder Zmarta även förmedling av bolån. Förutom lån har du även möjligheten att jämföra elavtal och försäkringar.

Fördelar

P

Samarbetar med 33 långivare.

P

Toppbetyg på Trustpilot med kundbetyget 4,6 av 5.

P

Förmedlar även bolån.

Nackdelar